Långklänning


Idag har jag burit långklänning för första gången sedan barnsben.

Sista timmarna på semestern nu då, imorgon väntas dagis och jobb. Tillbaka till det roliga (not). Sista dagen har spenderas hos svärmor. Där serverades det mega god middag och efterätt. Det blev ett liten presentkalas och jag tackar och bugar för presentkortet. Det kommer användas väl då man sällan unnar sig själv något. :) Wilgot tackar för boken och stolen (stolen glömde vi förståss).

Nu ska jag luta mig tillbaka och bara vara. Ska försöka att inte ha allt för mycket ångest inför morgondagen. :(

Jag är förföljd eller nåt

Happ, andra gången på 2 veckor det "spökar". Första gången var när jag var i Oxelösund och andra gången nyss. Det värsta med detta är att jag är livrädd och pappa S är ute på krogen. Suck, varför ska det hända just idag då man är själv?

Den människan som har en förklaring på detta får ett tack ända från min hjärtegrop.

Jag sitter i vardagsrummet och spelar en pokertunering. Hör plötsligt hur duschen går igång. Man hör skillnad om det är kranen, duschen, eller kökskranen. Går in för att se efter, på vägen dit slutar det. När jag kommer in i badrummet så försöker jag lugna mig själv genom att intala mig själv att det bara var kranen. Ni vet det kan lätt bli eftertryck. Vi har nämligen en såndär duschspärr som man måste dra ut för att duschen ska gå igång och då måste även kranen vara på i fullt läge. Tittar runt lite.. Duschen sitter fast på väggen precis som den brukar.

Men försöket att lugna min rädsla misslyckades när jag ser att det är stänk över hela badkaret, väggen, samt över båda kranerna (handfat och badkar).


Jag avskyr sånthär!!





Wilgot med bilen och hinken.




Nya grejen är att åka bob, men inte utan "hjälm". Toker ♥

Idag har tant kusin Amanda vart på besök och det uppskattades av lilla W somvanligt. Han fick en present, en hink fylld med badleksaker. Tack säger vi ♥ Nu är pappa S ute på krogen och ungen vägrar somna om. Ni förstår att Wilgot gråter floder om jag går in när han vaknat efter nattning och det var precis det han gjorde idag.. Vad jag än gör så gråter han så mitt mammahjärta svider. Om pappa S hade vart hemma så hade det bara vart för honom och gå in, stoppa om honom och sedan gå ut. Nu är vi inne på första timmen som Wilgot inte somnat om. Nu har han visserligen slutat skrika (tack gode gud!!!!) men han gör annat istället. Jag hatar att misslyckas. Pappa S, kom hem!

Idag ploppade ett nytt ord upp, hör och häpna. KAFFE... (?).. Det började imorse då Staffan står och serveras sig kaffe och Wlgot står nedanför och ropar affe affe.. Staffan sa att han menade kaffe med jag trodde annat tills eftermiddagskoppen då det kom igen. Jo, ungen ville ha kaffe.

Vi njuter de sista dagarna


Fotat med mobilen.

Idag blev det fint väder tillslut och vi passade på att gå till stranden precis som igår. Idag åkte vi med gammo till värmdö och intog storstranden vid havet. Så himla skönt och vattnet var då inte så kallt som jag hade förväntat mig. Till och med Wilgot tyckte det var okej, fastklistrad i mamma eller pappas famn ;) Efter 3 timmar med fart och fläng så åkte vi hem. Wilgot sov ingen vila så han sussar väldans gott nu :)

Jag sitter med världens foglossning, igen. Så jäkla trist att man inte ens ska kunna busa lite med Wlgot i 10 min utan att bli strandad :( I hate it. Jag undrar hur det kommer att gå på jobbet med denna skit. Jag vill inte ens veta. Snälla låt det värsta försvinna innan nästa vecka. Det är så sjukt jobbigt att inte kunna lyfta på benet.. ajsingbajsing.

Idag har man fått lite färg iaf, nöjd Denise! Första dagen på denna semester ;)

Gravid v21♥



Har helt missat förra veckans graviduppdatering! Tog lite bilder på magen igår för att inte missa veckan helt. Skulle säkert få ångest när jag blickade tillbaka och insåg att jag inte hade en endaste bild från v21.

Så här har ni mysmagen för denna vecka :)

Bebis sparkar så hela magen hoppar numera. Jag har börjat se hur den glider omkring där inne. Halsbrännan verkar vara lite mildare denna gång, peppar peppar. Har nämligen inte haft så himla mycket de senaste veckorna. Vad jag minns av förra så låg jag och åmade mig i timmar, knaprade novalucid och grät. Men inte nu.. Utöver megasparkarna mår jag somvanligt :) Eller nej, just nu sitter jag strandad i soffan, dumma foglossning. Idag har jag gått i 30min och det gjorde sitt. Att man inte ens ska kunna gå utan att bli fast? Dumma!

19 veckor kvar, iiiiih vad jag (vi) längtar! :D
Tycker ni som jag att min mage är liten? Kanske minns jag kanonkulan med Wilgot allt för väl haha.

Första 3ords meningen kom när vi bada!


Finaste lilla badpojken tidigare idag.

Idag när vi klev upp runt 11 så var det mega fint väder ute, första gången denna semester. När vi packat iordning allt till stranden så var det mulet. Guuu så irriterad jag blev! Men vi trotsade vädret och tog oss ner iaf. Solen tittade fram då och då och det var varmt. Vi gjorde rätt som gick ner iallafall. Wilgot älskar stranden, helt kär.

Idag kom även Wilgots första 3 ords mening, stolt! Kan ni gissa vad det var? Tror det inte det va. Såhär var det...Det var en gång... Nejdå. Wilgot gick ner till vattnet hand i hand med mig och hämtade vatten i sin vattenkanna. När vi stegat upp till herr pappa som låg och solade så sa jag såhär "Kom så ska vi hälla vatten på pappa".. Staffan sa neeeeeeej häll på fötterna bara.. Sagt som gjort och sen var vi på väg ner för att hämta nytt. När Wilgot fyllt sin kanna så kolla han på pappa och sen sa han "Hääää på pappa" och traskade iväg. Bästaste!! haha! :D När det sedan var min tur att sitta lite så gjorde pappa S och Wilgot desamma..hämtade vatten. Men denna gång blev de "hää pa mamma".. Gullis ♥

Efter 2 timmar på stranden så trampade Wilgot på något vasst och skar sig lite på foten.. Så vi traskade hem igen.
Nu ska frysen frostas av då den tillverkat ett tjockt istäcke. Dumma den!

Wilgot i det gröna


Med örat på sniskan ♥

T-shirt - Lindex
Hoodie - Åhléns tror jag (från farmor Inger)
Mjukisar - Lindex
Keps - Lindex

Lite nya ord som kommit upp idag: Snoppen, puss, kram & 1, 2, 3. ♥

Mätt i magen!




Goa middag med gounge som förövrigt tycker det är jätte roligt när mamma skrattar. Blunda och äta är nya grejen!

Nej vi matar inte honom..De ser ni väl?! haha.

Nej men läget är som så här va.. när ongen inte äter för att han tycker mer om att leka så måste vi få i han lite åtminstone. Eller när ongen dricker sig mätt..Eller när ongen petar ut alla grönsaker..

Från ägg till graviditetskrämpor.


Vilken tur att Wilgots äggallergi är borta, för han äääääälskart! Precis som sin mammsi! ♥

Äggmackan är typ det ända jag får ner utan en tanke på avsmak. Matintaget har blivit bättre och bättre med veckorna och det känns så skönt. Men får inte alls i mig mycket åt gången, men bättre det än ingenting alls. Att ha sallad till maten är nu ett måste för att den ska få komma ner. Dock finns det vissa maträtter där sallad inte alls passar men då brukar jag ta några gurkskivor eller så. Nåväl, jag kämpar och det går bättre..det var dit jag ville komma!

Hur hade ni det med maten under graviditeten?
Lätt, svårt, massor, inget?
(Jag får alltid skriva om mina rubriker för jag börjar alltid skriva om något annat än det jag tänkt..
Första rubriken var "Vilken tur"..jag skulle skriva om Wilgot...höööööm)

99, inte helt 100.

Kikade in på bloglovin och bloggen är snart uppe i 100 prenumeranter.
Lite små kul tycker jag då den legat på 70st ganska länge. Tror att minibebis gör allt lite mer spännande. Inte sant? ;)

Bloglovin är den smartaste lösningen jag vet (när det gäller bloggar och sånt). Alla inlägg är samlade från mina favoritbloggar och jag hittar lätt dom jag kikar in hos ibland. Dock är det inte lika roligt när man vart hemifrån ett tag och kommer hem och möts av 200-300 nya inlägg. Det är som att ringa till FK, "det är BARA 287st kvar"..efter en stund.."det är BARA 314st kvar"..

Vill ni följa vår lilla resa till 4 i familjen genom bloglovin så är det bara att trycka HÄR!


Sista semesterveckan nu, BUUUHU! Vädret är skit men familjen samlad, så mycket bättre! ♥

Lekparken

Idag tog vi en sväng till lekparken så Lillfjärten fick leka av sig lite. Vädret har ju inte riktigt vart på vår sida denna semester, inte en endaste "badväder" dag har det vart :( Men vi får göra det bästa utav situationen. Wilgot märker nog ingen skillnad :) Vi får hoppas att vi får lite badväder nästa vecka helt enkelt :D

Här är en liten video från stunden vi var ute. Efter 20 gånger var pappa S väldigt trött på att åka ;)


Mamma är på semester!



Jag är nere i Oxelösund och hälsar på. Bor hos min bästaste Hannah och har det mega mysigt. Grillen är på och snart serveras det gott gott till middag. Det har vart jätte skönt att komma ifrån vardagen lite trots att jag saknar mina hjärtan där hemma. Wilgot grät som en tok när jag sa hejdå vilket gjorde avskedet lite jobbigt. Men efter ett samtal till pappa S så kunde jag lugna mig då Wilgot hade blivit glad på en gång :) ¨

När Hannah, Tobbe och lilla Wilma kom upp och hämtade mig igår så fick Wilgot träffa den minsta bebisen han någonsin har träffat. Han var så fin och snäll, klappade fint och gosade. (Några drag i öronen och i fötterna blev det men inte hårt). Bebisen var mkt spännande vilket ger mig lite hopp inför minibebis ankomst! :) ♥

Imorgon går jag in i v21, äntligen halvvägs! :D ♥♥

STOR PUSS OCH KRAM till mina hjärtan där hemma, saknar er till tusen!
Staffan pussa lillfjärten 100gånger från mig. Älskar er!

Svar på kommentar!

Mosan om "Wilgots nya rum ♥":
bodde ni i en tvårummare? vart sover ni nu? eller har ni flyttat?
Denise svarar:
Jo visst gör vi det. En 2a på 69 kvm. Ett stort vardagsrum, ett stort sovrum, ett hyffsat stort kök och ett hyffsat stort badrum samt en walk in closet. Det är just i den där walk in closeten vi sover. Den är renoverad till ett sovrum med träpanel i vitt. Vi får plats med en 120säng, spjälsäng, hylla samt en garderob. Fungerar sjukt bra! Det ska ju bara "sovas" (;P) där inne.

Flytta ska vi göra i framtiden men detta duger gott och väl ett tag till :)

Foto på vardagsrummet (: Dock ser det lite annorlunda ut nu.


Lite foton på sötnosen ♥


Världens finaste (blivande) storebror ♥

Ordet "sluta" är Wilgots nya favoritord. Han tycker att man kan använda det mest hela tiden. Mamma & pappa får inte göra något. "Luuuuuuta!!" hörs från den lilles mun och slutar man inte upp med det man gör då så fortsätter han med ett vrål som kommer ända från tårna. Tokstolle!

Sluta hit och sluta dit, vi har fått en liten moppspojk vi!


En underbar sak Wilgot har börjat med är att slänga sig över oss och ge oss en hård baaamse kram. Ibland får vi pussen också. Så himla mysigt! Han har börjat vela kramas och gosa nu, något som mamma väntat på i eeeevigheter. Jag dör lite smått efter bamsekramarna. Mammas charmknutte! :D


Grillat utan grill ♥


Nästan som grillat, fast utan grill ♥

Denna dag har tickat på i all världens fart. Kankse för att vår älskade son slog upp sina blå kl 11 i förmiddags? Vi har busat mest hela dagen, har vi inte gjort det så har vi myst. Wilgot älskar sitt nya rum och spenderar all sin tid där inne. Det ska bankas, möbleras om och leka med alla nya smådjuren. Det är med ett glatt humör han vinkar oss hejdå och stänger dörren in till sig. Tonårsvarning ;) Känner mig nöjd med alla pengar som spenderas, vi lyckades göra världens bästa unge nöjd ♥

Imorgon åker jag till min gamla hemstad Oxelösund, jag åker utan mina hjärtan. Kommer sakna ihjäl mig totalt! Men det ska nog gå, 2 dagar känns lång tid när man tänker på det men det kommer säkerligen gå fortfare än fortast. Saknar alla där nere tok mycket!

Gravid v20 ♥


Mysmagen ♥ (som pappa S fotat helt snett ;P )

Egna ord:
Jag mår bra! :) Har di vanliga graviditetskrämporna som halsbränna (dra åt skoga!), ryggont, åderbråck osv. Denna vecka har min foglossning satt igång och jag känner så väl när jag gjort för mycket. Som idag ex, helt fast i soffan. Vila vila vila! Snart halvvägs, så underbart ♥ Längtar som en tok efter minibebis. Wilgot kommer bli så stolt :)

Känner den lill* sparka hela tiden och det börjar bli riktigt hårt nu. MYS!
Bebis ligger väldigt långt ner, sparkar oftast precis ovanför blygdbenet. Men ibland så for h*n upp vid naveln :)

I det stora hela - Jag längtar, njuter och ÄLSKART!


Wilgots nya rum ♥












IKEA, i hate you

FOGLOSSNING!!! Faaaaan, varför ska jag utmana ödet genom en tur till IKEA? Varföööööör?
Jag är totalt strandad i soffan nu, benen går inte att lyfta och allt känns som en endaste låååååååång, seeeeeg, mild värk. Men det var värt det, helt klart. Wilgot blev helt lyrisk när han klev in i sitt nya fina rum. Att vi är 4500kr fattigare gör mig inget, bara ungen är nöjd! :)) ♥

Dagens händelse:
Denise - Jaha, då är det bara 3 timmar kvar tills byrån är klar då hehe.
Staffan - Pfffh, hahaha 3 timmar. Nej du. Detta går fort (Hånskratt, 3 timmar var på tok för mycket tyckte han)
Denise (3 timmar senare) - Nu är  det bara alla lådorna kvar då älskling.

Byrån tog ÖVER 4 timmar att få ihop. IKEA mästarnas mästare i skruv & delar.

Foton på W´s rum kommer upp snart. Har inte före bilder men tänk er en spjälsäng, en liggandes LACK hylla, svarta gardiner, förvaring av datastol & bord samt 2 vagnar och bilmattan som kommer finnas med på bilderna. K A T A S T R O F ! Det var inte inrett för fem öre om man säger så. Vi hade rummet förut och sen vi böt så har vi inte kommit iväg till djävulens varuhus. Men nu så.. NÖJD, NÖJD, MAMMAN HÄR ÄR NÖJD!

Röjarna! Tävling på gång!

Vi håller på att röja ur lägenheten som aldrig förr. Under 2 år har vi samlat på oss så mkt skit så jag knappt vågar tro att det är sant. Nu har vi kommit halvvägs och jag börjar äntligen se slutet. Jag förstår inte vart alla grejer kommer ifrån?! Blir knäpp på riktigt. Mkt ska bort om man säger så. Vi har givit bort ett antal kassar med kläder, slängt bort gamla leksaker och skrot. Nu jäklar ska det bli ordning på oss haha :D

Imorgon ska jag och pappa S till IKEA för lite shopping. Wilgots rum ska fixas iordning så möbler och lite inredning ska inhandlas. Nya textiler och mattor likaså. Så det är därför vi står och sliter som odjur på vår semester :)

Snart dyker det upp en tävling i samarbete med Bambino-MAM!

Testar att mobilblogga

20110623127 (MMS)

Testar att mobilblogga


Ultraljud, check! LYCKA! ♥


ÅH, jag är hög på kärlek! Det var underbart att få se vår andra skapelse ♥
Helt perfekt!

Allt såg jätte jätte bra ut med minibebis. Bm hittade inget fel överhuvudtaget. Det enda som hon yttrade sig om var att minibebis var lite svår att undersöka då den plaskade runt där inne som aldrig förr. När hon väl hittat rätt så flyttade bäsis illa kvickt! :) Efter all mätning så konstaterade bm att vi får ett nytt bf, den 7de Dec. Är alltså i v 18+5 istället för 18+4 :) Allt stämmer in så bra med när jag kände att jag var gravid för första gången, dag ett alltså haha. Åh längtar som en tooook!

Att sära på benen ville mini intebebis göra. Efter några om och men, buff hit och buff dit så ville den visa lite iaf, men inga superbra bilder om man säger så. Men bm såg 3 små streck (man brukar säga att 3st streck tyder på en flicka) och detta gjorde hon 4 gånger. Så härmed kallar vi minibebis för lillasyster tills motsatsen är bevisad :) Lillasyster ♥ HELT SJUKT! hahah.. Jag är ju en pojkmamma?! Jag var HELT säker på att minibebis var en lillebror.

Ni som tatt reda på kön, hur såg det ut för er? Båda med pojkar och flickor.
Svar uppskattas! Jag inte litar  100% på strecken om man säger så. Ska nog ta och göra ett UL till för att se efter säkert. Jag är så nyfiken av mig :D


Snart åker vi på ultraljud ♥

Om några timmar kommer är det dax att åka in till  sös för vårt efterlängtade rutinultraljud. Jag hoppas verkligen att den lilla hoppetossan vill visa sina privata ägodelar och att barnmorskan är en snäll typ som vill berätta. Det jag hoppas mest är att allt är bra och att lillbebis mår fin fint!

Jag har kommit på att man är mer nervös & orolig med andra barnet, man vet liksom vad man kan förlora. Inte sant?


Nåväl, önska oss lycka till! :D
Och håll tummarna för att Wilgot godkänner tant Ellie som barnvakt haha :)

Gravid v19 ♥


v18+3 ♥

Mår som jag gjorde förra veckan. Har inte haft lite jobbkgt med halsbränna denna vecka (skönt!). Känner hoppitossen mest hela tiden, så himla mysigt! Ploppandet har utvecklas till sparkar och i förrgår fick pappa S känna sin första spark. Har haft en jobbig matvecka, svårt att komma ihåg och äta i denna värme. Det är svårt nog att få i sig maten. Försöker proppa i mig lite extra när jag väl känner sug. Äpple & tomat går alltid ner. Känner att jag lagt på mig lite vikt nu, hoppas att det är så också. Magen växer på bra. Fast, jag får för mig att den är mycket mindre än förra gången? Vad vet jag, det var ju ändå 2 år sen. Imorgon är det dax för RUL, LÄNGTAR SOM EN TOK!! Hur ska jag kunna sova?! Jag är så himla nervös, förväntansfull och lycklig!

Ihhh bäääsis, mamma, pappa & storebror längtar efter dig ♥

Jump in!


Wilgot fick en påse kläder utav mormor när hon kom hem från turkiet.
Där i låg bland annat en "one piece" av äkta vara (noooooooot). Wilgot tyckte den var super mysig ♥


Trots sin höga feber så har Wilgot hållt igång nästan hela dagen. Visst märker man på honom att han är lite hängig men inte mer än så. Hoppas att han kryar på sig snabbt, lagom till det fina vädret hade vart bra :) Imorgon kommer tant Ellie och sitter bvakt medan mamma & pappa åker och kollar in lillebäsisen. Spännande!!! :D

GISSA KÖN & BF!

tisdag är det dax för rutinultraljud!! LÄNGTAR! :D


Rätt svar eller närmast rätt svar får givetvis ett grattis i bloggen (:

Mysbarn ♥




Mamma älskar dig ♥

Sökord

Sitter och bläddarar igenom alla sökord på google analytics.
(Sökord = de ord folk sökt på då det hamnat på min blogg)

Om jag tar bort mitt bloggnamn (endenise.se) från sökorden så har 80% (ca 300st ord) av alla hittat hit genom att söka på någon form utav sjukdom/skada/smärta. Haha, har sagt det förr. Detta är nog en sjukblogg :P Cysta, feber, ryggbesvär och högfeber är de vanligaste sökorden. Tur att jag finns här och kan hjälpa några få människor därute ;)

Lite roliga sökord som folk hittat hit på:
"Hahaha no shit", "pluttmassa", "det går som det ska", "bli tillsammans med en ungmamma", "missnöjd med plastikoperation blogg", "napp i toaletten stop", "ska barn sova när dom har feber?", "snål jävel", "sova i blöja vid feber", "tänk att ni sitter i soffan och sötsuget stiger er upp över öronen", "vinn äggmacka", "uppstoppad kalaskula", "cysta i rumpan", "när får man mens efter en sprucken cysta", "ligga med ungmamma", frukosten till elin", "fluffig muff", "frukost direkt"..
Haha!

Man får sig ett skratt iaf :D





Wilgot har tagit mammas favoritplats!


Position intagen, var god vänta på din tur. Det är 456tusen Wilgotar före dig i kön.

Frukost, bus & mys



Dom ringde från dagis igår när jag och S var på jobbet, Wilgot hade feber och var hängig. Staffan slutade tidigast så han fick åka och hämta skrutt som inte alls var speciellt hängig, dock hade han 37,9 i feber. Han är lite snorig och hostig så han har nog åkt på en sommarförkyldning. I och med detta så har fvi tagit det lite lugnt idag. Wilgot väckte mig strax efter nio. Under förmiddagen har vi myst, busat och ätit både frukost & lunch. Nu ligger skrutten och sover, en annan tänkte sitta här och glo en stund.

FAIL, hahaha.

Nej det var inte Wilgot. Det var jag.


Varför i hela friden fick jag för mig att ställa in den i kylen när maten redan var klar? Hahahha.. Åh klantfan!

Men man måste ju fira semestern med något, eller hur? Why not tappa ut salladskålen över havla köket? Hörrni, ni måste prova! Speciellt efter en lååång arbetsvecka med en rygg som skriker efter vila, en kropp som skriker efter mat och sömn. Speciellt då. Heja mig!

Work it out

2 DAGAR KVAR TILL SEMESTER! HEJA HEJA!

Jag längtar...Jag blir alldeles pirrig av att tänka på att jag och storälskling kommer spendera 3 veckor med varandra ♥ Tänka sig, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :) Dock har dessa 2 dagar på jobbet gjort sitt med min rygg. Fogarna har dessutom börjat göra ont. Så när det väl kör ihop sig så kan jag inte böja mig ner, sitta ner eller lyfta benen för att gå. Haha. Tur att lite vila förbättrar det hela :)

2 days left.


Nu ska jag jobba NÄST SISTA dagen innan en ledig helg och efter den är det semester. Förlåt men jag tror knappt att det är sant hahaha. Jag är som ett litet barn innan julafton. Ha en underebar dag kära läsare, bada lite åt mig! Kram

♥ LIVET




FOREVER IN LOVE ♥

Vad är bättre än detta? Inget. Oslagbar kärlek, oslagbar lycka, oslagbart. IM IN LOVE!

Wilgot ♥ diska





Wilgot ♥-ar även att testa mammas tålamod. Det hela slutade med en avklädd pojk med en ny fräsh disktrasa haha. Disktrasan är det värsta jag vet och varje gång någon får för sig att torka av honom med disktrasan (läs mormor eller gammo) så blir jag tokig.

Han hade iallafall kul där uppe. Mamma han städa upp i köket och ungen var glad, kanoners!

Just nu har jag världens jävla halsbränna, skulle kunna döda för att få slippa den. Fy tusan vad jag avskyr detta. Det var just det här jag inte ville uppleva igen. Det värsta är att det "bara" är 5 månader kvar innan den kommer att försvinna. Det näst värsta är att den bara kommer bli värre. Aaaaaaaah!!

Middagstips - Tortellinigratäng


Tortellinigratäng med egna favoriter.

Här kommer ett litet middagstips till dom som inte har all tid i världen att stå i köket och gotta sig. Denna gratäng är snabblagad och supergod. Det du behöver är din favorit tortellini, creme fraish och lite av det du tycker om.

I denna är det:
Bacon, majs, paprika, purjolök, vitlök, herrekuverrt, ricotta & spenat tortellini, tomat & basilika tortellini, 5dl creme fraish, en skvätt grädde, gratängost. Kryddat: Chilipeppar, paprikapulver, orientalisk curry, vitlök, svartpeppar samt lite köttbuljong.

Du gör såhär:
Sätt på ugnen på 200g. Sätt på pastavatten och häll i tortellinin när det börjat koka. (jag använder färskpasta och låter den koka halva tiden) Medan du väntar på vattnat så.. Skär upp grönsakerna, fräs på baconen. Jag brukar tvätta av stekpannan efter det då det gärna vill skära sig (som på bild, jag gjorde det inte denna gång). Fräs på kryddorna innan du tillsätter baconen + alla grönsaker förutom paprikan. Häll i creme fraishen och låt det puttra. Smaka av och krydda på lite mer ifall det behövs. Häll allt i en stor form, blanda och strö över osten. Tillsätt paprikan precis innan du häller allt i formen. In i ugnen tills osten fått fin färg :)

Det bästa med denna rätt är att man kan ta lite av det som finns hemma, frysta grönsaker, majs, svamp, vitlök, ingenting, skinka, kassler, kött, squash osv. Eller varför inte allt? :D

Själva tillagningen tar 10 minuter och sedan lagar den sig själv i ugnen i ca 15 min.
Precis lagom, man hinner nämligen plocka undan och duka :)



♥ denna dag



Roliga bilder på minibulan :)

Jag och Wilgot har haft en super mysig dag. Han har delat ut pussar mest hela dagen. Goding ♥ Pappa S kom hem lagom till middagen. Bortskämd har jag blitt denna helg. Har nämligen fått äta middag med storälsk 2 dagar i rad och imrogon väntas en till. Mys! Igår åt vi tortellinigratäng och idag pyttipanna. Nu ska jag luta mig tillbaka och ta det det lilla lugna. Imorgon är min sista lediga dag innan de 4 sista arbetsdagarna innan semestern börjar. LÄNGTAR ♥

Gravid v18 ♥



Mamman:
Vid denna tiden kan många kvinnor känna smärta i ljumskarna. Anledningen är oftast att de ligament som förbinder livmodern med bäckenet sträcks ut efterhand som livmodern växer. Ofta känner man smärtan vid snabba rörelser eller när man hostar eller nyser. Att luta sig framåt kan tillfälligt lindra smärtan. Livmoderns högsta punkt ligger nu två fingrars bredd under naveln.


Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn. Det kan vara svårare att sova allt efter som magen växer. Använd gärna en hel bunt kuddar för att skapa en skön sovställning och kissa alltid innan du lägger dig.

Barn:
I vecka 18 är kroppslängden omkring 17-18 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g. Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över. Nu kan fostret höra, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Fostret kan också svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda.

Text lånad av Anna

(Tycker att Anna har knåpat ihop världens bästa gravidtext. Alla sidor säger olika och hon har gjort sin egna lilla infotext utav allt hon läst.)


Egna ord:
Hjälp, v18! Snart halvtid och vart i hela friden har tiden tagit vägen? Jag har vetat sen dag ett att jag var gravid men ändå har veckorna bara flygit fram. 5 månader kvar tills vi blir 4a och jag vet hur snabbt tiden kommer att gå. Har känt minibebis i 2 veckor och det är så himla mysigt. Det går lättare att äta nu, men jag behöver fortfarande påminna mig själv att göra det. All tanke på mat får mig att känna bläää, men när jag väl äter så går det ner.
Jag är fortfarande inne i en tröttperiod men känner att den håller på att släppa lite, tack och lov. Ryggen är fortfarande bråkig. Det är lite mer än 1 vecka kvar till RUL och det ska bli så spännande, längtar som en tok. Jag är forfarande 99% säker på att det är en lillebror, folk omkring mig tror annorlunda. Har dock inte fått någon hormonrand ännu vilket jag fick tidigt med Wilgot. Tycker att magen är lik den jag hade med Wilgot. Vi får se helt enkelt! Jag har redan mycket råmjölk och boobiesarna växer så det knakar (nästan), har inte fått några nya bristningar ännu.

Förlossningen är något som får mig lite smått nervös, hur ska det gå? Kommer det gå för fort så jag inte hinner in? Eller kommer jag få ligga i hundra år och pina mig när jag hade en så bra förra gången? Kommer smärtan vara värre, kommer allt gå bra? Aj, mycket att tänka på. Vet helt säkert att jag inte kommer ta någon EDA denna gång heller. Tog ju ett ryggmärgsprov förra sommarn som inte slutade så bra. Så inge pillipill i min rygg. Därför hoppas jag att smärtan är hanterbar.

Namn är något som kommer bli otroligt svårt denna gång, speciellt om det är en kille.
Hallå, vi har inget. Hjälp oss!! :D Vi gillar lite ovanliga namn, gärna med ett W i namnet. Bring it on!

I det stora hela är jag redo för denna stora utmaning. Jag ber till övre krafter att Wilgots svartsjuka ger sig lite innan minibebis kommer ;)

SÅMYCKEKÄRLEK!


Du är min stolthet, min lycka, mitt liv. DU är mitt allt, tokmonster ♥

Morgonkaffe till mamma, välling & macka till lillhjärtat. Så har vi precis startat den här dagen. Får se vad det blir av denna dag. Jag känner att kroppen måste få vila innan nästa arbetsvecka. Dock kommer ju inte vila på kartan när man är med Wilgot. Den där ungen är inte still en sekund om dagen. Full fart, fram och tillbaks. Men det är mysigt. Idag kommer pappa S hem lite tidigare än han brukar eller mycket tididare. Han slutar 16 idag och brukar sluta 21. Skönt! Nej ni, nu ska jag och Wilgot mysa lite innan han får allt för många myror i benen.

Upptadering om v18 kommer under dagen. Har fotat och allt men inte haft tid än :)

Våra kärleksringar ♥


Nu är dom köpta, våra kärleksringar. Tänk att jag Denise har hittat mannen i mitt liv. LYCKA ♥ Jag älskar dig mitt hjärta! Vi, barnen och framtiden ♥

Jaha, 23 år, snart 2barnsmamma och nu förlovad. Jag säger då det, nu är jag gammal! ;)

Baksidan av att vara gravid.

Denna graviditet har gjort sitt om man säger så. För ett tag sedan pratade jag om att jag fått åderbråck. Dessa åderbrock blir bara värre och värre. Det är verkligen inte kul för fem öre. Jag lider lite smått. Tycker att det är äckligt och fult. Men vad gör man? Allt har en baksida och det är tur att det går att behandla. Det är precis vad jag ska göra ska jag säga er. Bjuder på ett par bilder för att visa er sanningen. Har dragit ner ljuset och fördjupat fotorna lite för att förstärka hur det ser ut.

Varsågod och njut.



Som sagt, detta är inget jag är glad över. Att visa benen gör jag inte frivilligt. Jag längtar så mycket efter att minibebis ploppat ut så jag kan behandla detta. Men just nu försöker jag att inte tänka på det så mycket, jag är ju trots allt gravid och det är så jag får tänka. Jag får något undertbart utav det.

Är det någon som gjort ett åderbråcksbehandling? Berätta gärna om det!!

RSS 2.0