Det här med sömn..

Härmed tar jag tillbaka allt jag sagt om sovmornar, somna snabbt och sova genom hela natten. Okej?
Jag ska aldrig mer skryta om hur braaaaaaa han sover, jag LOVAR!


Nu när Wilgot blivit en stor pojke så sover han i sin nya stora säng. Till en början gick allt galant, för bra. Han älskade sin säng, la sig frivilligt, sov genom hela natten för att sedan vakna runt 10 och vägra gå upp. Sen kom det en period då han kom på att, heeeey man kan gå upp ur sängen?! Varje nattning blev en kamp. Ni vet Super Nanny? Så sprang vi som tokar.. 30-50 gånger fick jag oftast springa innan han somnade. Sen kom perioden då han kom på att det var väldans roligt att stiga upp mitt i natten, runt 4-6. Jag kände att nej detta kommer aldrig gå över.. Men det gjorde det..i ca en vecka.

Nu är vi där igen och har väl vart till och från sedan vi böt upp oss till den stora sängen. Igår tog det mig 4 timmar att få honom att somna (pappa S jobba och med mig kör Wilgot). Jag vet inte huuuuuur många gånger jag fick springa in och stoppa om honom. Han somnade i alla fall efter kl 22 och innan 6 så slår han upp sina ögon. Han liksom vägrar sova samtidigt som han älskar att testa vart gränsen går. Han gråter varje gång man lägger honom i sängen och så fort man gått därifrån så kliver han upp. Jag blir galen. JAG VILL HA SPJÄLSÄNGEN TILLBAAAAAAKA! Är det lagligt att bygga en bur runt om sitt barn? Skämt och sido.. När han sover över hos mormorn sin (i spjälsäng) så sover han lika bra som han alltid gjort..hela natten och vaknar runt 9. Varför bråkar du så med mammsen Wilgot?

Dit jag ville komma va.. Har ni några super braiga nattningsmetoder?
Super Nanny-metoden är den som fungerar bäst här hemma. Men med mitt bäcken är den inte rolig, inte någon stans..

Hur är era barn att natta? Sover dom bra? Vaknar tidigt/sent?



Tänk om du kunde sova såhär gott lilla hjärtat? ♥

Kommentarer
Postat av: Lotta

ibland kommer de ju i utvecklingsfaser och blir mer beroende av närhet till mamma & pappa. Då kan man tyvärr behöva sitta med dom en stund. Vi är på väg ur en period och håller på att vänjer honom att ligga kvar själv, vi står precis utanför så att han känner sig trygg.



Funkar jätte bra. Jag brukar passa på att typ vika tvätt eller borsta tänderna ;)

2011-11-07 @ 19:47:21
URL: http://sessancharlotte.blogg.se/
Postat av: Lina

Svettas han mycket på nätterna? Annars kanske det kan funka att försöka göra det trångt, varmt och mysigt så som bebisar vill ha det. :)

2011-11-07 @ 19:58:01
URL: http://aderia.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Vilken fin blogg du har! Så kul att hitta nya att följa!

Hu gammal var storebror när du blev gravid med lillasyster? :)

Kram!

2011-11-07 @ 19:58:43
URL: http://Mummse.bloggplatsen.se
Postat av: Blue Velvet - Vegas mamma

Han kanske saknar sin spjälsäng han med eftersom han sover så gott hos mormor? Kan du inte köpa en där man kan ta bort ena sidan bara?

2011-11-07 @ 20:05:22
URL: http://bluevelvet.nu
Postat av: Emma

Å vad jag hoppas att du får massa bra tips! Vi har fortfarande inte bytt säng till vår gosse men ska göra nångång nu i vinter. Är lite orolig för hur nattningarna ska gå.. I spjälsängen kan han nämligen ligga ganska länge nöjd och vaken innan han somnar...

2011-11-07 @ 20:48:36
URL: http://www.arrogantdogs.blogspot.com
Postat av: Alfva - i preggoland!

Klen tröst, men vi har haft precis samma. I början somnade hon som en stock, sen i början på sommaren fattade hon att det gick att gå ur. Sen dess har hon mer eller mindre jämt strulat.

Det är först nu för några veckor sen som man kunnat återgå till normala nattningsrutiner. Ett tag fick vi sitta kvar i rummet tills hon somnat. Funderade också på att ta tillbaka spjälsängen, men tror inte det hade löst något för vår del.. :(

Hoppas det ger med sig SNART! Vet hur tokig man blir!

2011-11-07 @ 20:51:10
URL: http://alfvan.wordpress.com
Postat av: Amanda Matanovic

Hoppas dagen varit bra :)

Va gärna med i dagens blogg tävlingen i min blogg, Kram! :D

2011-11-07 @ 21:13:06
URL: http://ammm.blogg.se/
Postat av: anna

sv: Tack så mkt:)

2011-11-07 @ 21:13:43
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: britta bloggar

För oss funkar nattningen, men hon vaknar mitt i natten och vill komma till oss...

2011-11-07 @ 21:19:12
URL: http://brittabloggar.se
Postat av: marina

de där är jätte vanligt har ja hört. Många barn kör med just mamman, för enligt Freud så ser barnen mamman som en "rival" för att hon har en relation med deras pappa. Så därför enligt freud så bråkar barn ofast med med mamman.

en fas som snart går över :) Hoppas ja på för din skull...

2011-11-07 @ 21:22:09
URL: http://erikssonxtre.blogg.se/
Postat av: Augustifamiljen

Men oj, det där lät ju inte så kul.. Vår tjej sover fortfarande i spjälsäng och vi har precis börjat få kläm på det känner vi. Så jag har nog inga bra svar där tyvärr :/ Hoppas det ordnar sig iaf, för jag förstår att det måste vara sjuukt jobbigt!!



styrkekraam!

2011-11-07 @ 21:28:22
URL: http://augustifamiljen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hur sover han på dagen? Prova att ta bort middagssömnen :)

2011-11-07 @ 21:35:28
Postat av: VS - Anna

Haha, känner igen det där.



Tyvärr har jag inga jättebra lösningar men jag kan mer eller mindre lova att det blir lättare med barn nr 2. Vår första körde med oss föräldrar och vägrade sova någon annanstans än i famnen och gärna ammandes... Vi testade alla slags metoder men gav upp och insåg att det inte gjorde så mkt att hon sov mellan oss större delen av nätterna.



När lillebror kom så började hon sova i sin egen säng och då var hon 4,5 år. Jag tror att det ger sig med tiden och det kan nog vara bra att släppa lite på alla måsten.



Lycka till med sömnen! ;)

Kram Anna

2011-11-07 @ 21:50:20
URL: http://vittellersvart.blogspot.com
Postat av: Emma

Kanske skulle fungera med en planka för? Ungefär som en sån man kan sätta på spjälsängen när den ska användas som "stor säng"

2011-11-07 @ 23:14:45
URL: http://mammaemma.blogg.se/
Postat av: Johannaty

Jag är inte rätt person att tipsa eftersom jag tampas också men vårat bästa knep som oftast funkar bäst är musik.. :)

2011-11-07 @ 23:15:41
URL: http://johannaty.blogg.se/
Postat av: Coquina

Fina bilder på lilla Wilgot =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

2011-11-07 @ 23:25:08
URL: http://coquina.blogg.se/
Postat av: Aggie

Har precis samma problem här hemma. Men det är ju inte så konstigt, de ska ju bli storasyskon för tusan! Milo e ju 2 1/2 år och lillasyster kommer senast 7 december :-) Beräknad till 23 november.



De känner av att, speciellt mamman är förändrad. De känner av att nåt e på gång, men vad, när och hur?



Så just nu får det va lite tokigt. Men vi har förbjudit barnprogram natte tid när han gråter och säger -Bilar, BIlar, Bilar! Kan inte sova, mamma! Titta Bilar!, haha. Ska man va vaken mitt i natten, får man ha tråkigt åtminstone ;-)



Kramar!

2011-11-08 @ 00:16:43
Postat av: felicia - 19 år och mamma

maja har faktiskt alltid sovit bra.. undantag enstaka nätter då.. men oftast somnar hon mellan nio-tio på kvällen och sover till ca nio på morgonen.. så vi har tur.. men jag lever alltid med tanken att den här dygnsrytmen kan försvinna i morgon.. för det skulle den ju faktiskt kunna göra!



hoppas verkligen att det blir bättre för er snart!

2011-11-08 @ 00:54:42
URL: http://ettheltnyttliv.blogg.se/
Postat av: Jen

Usha då, kan inte direkt förstå hur de känns. För oss har det varit bra med nattning sen hon föddes. Så vi har haft tur med det "pepparpeppar" :) Men vissa gånger har de självklart varit lite jobbigt, inte överdrivet.. Men ja lite. Så när hon inte vill sova, funkar det för oss att säga " då tar vi nappen då" så går vi ut.. Väntar ca 5 min. Sen går in, " ska du ha nappen, då får du sova". Och de har funkat varje gång :) sen vaknar Ewelina lagom tycker ja, runt 6.30-7.30. :) så lägger hon sig och sover hela nätter vd 19.00 :) helt okej för henne och oss. Och då är det ju inga middags sovningar heller :P

2011-11-08 @ 08:24:12
URL: http://jennickanielsen.blogg.se/
Postat av: therese

det där med barns sovrutiner är sååå olika. mina barn har sovit bar överlag som små. sonen hade en period då han hade svårt att komma till ro, & vaknade mycket.

jag tror det är vanligt & en fas de går igenom... vi var dumma nog (förstagångsföräldrar) & började att vagga honom till sömns. kan vara det dummaste man kan göra :-( för efter det ville han aldrig somna själv konstigt (!)



med dottern (9 månader) har vi lärt att somna själv, vilket aldrig varit något problem med.



har din son en speldosa? om inte så är det värt att pröva med det, en del barn somnar bättre till ljud. :-)

kanske en gosig & kramgo nalle som han kan gosa med?

sedan tror jag att det du gör är det bästa. alltså att gå in & stoppa om honom & ge honom nappen.



till slut ger det sej.

lycka till !

2011-11-08 @ 10:07:45
URL: http://annuentherese.blogg.se/
Postat av: Lilla familjen

Vi kör den metoden också, ville blir 3.. Det brukar inte ta fler än 2-3 ggr nu, men vi har också hållet på i över 1 år nu. :å

2011-11-08 @ 10:11:52
URL: http://tweju.blogg.se/
Postat av: Yohanna

Vi har fått byta metod då & då, men att vi håller fast vid samma metod båda två är oerhört viktigt. Å att man gör precis samma procedur varje kväll, iaf när de är sådär små ju. Lillan är ju 2 år nu, så hon berättar precis allt själv hur hon vill ha det. Men vi gör alltid samma - tänderna, sen klär hon av- och på sig, sen natta genom att sjunga för henne (och ibland bok, om hon själv frågar om det). Sen bara kram och berätta om nästa dag - godnatt. Men vi har haft grymt jobbiga perioder när hon sprungit upp och grejat i oändlig tid typ.. (så känns det iaf) Å det är fruktansvärt. Det som hon själv kunnat uttrycka att hon vill då, är att sova hos oss. Å då har hon somnat direkt. (ligga i vår säng alltså, vi sover j uinte 20 precis..) Men sen nån period har hon velat att vi ska hålla henne i handen, o jag har kört typ som nannymetode kanske? Dvs. att säga godnatt och natta - sen gångerna efter bara lägga tillbaka i sängen. Men det funkar inte på henne, hon blir obstinat av det.... har jag fått inse, för det gör mig galen att metoden inte funkar, även efter 1h typ.. Då är det vansinne tycker jag! Kan du fråga honom vad han själv vill när han springer upp så? Det gjorde jag tillslut med lillan, och då förklarade hon att hon ville att vi skulle sitta hos henne - eller sova i "pappas säng" (våran stora säng).

2011-11-08 @ 12:29:15
URL: http://maiplu.se
Postat av: Anonym

..En annan sak.. LIllan är rädd för mörkret, så det kom vi ju på tillslut. Så hennes dörr ska alltid vara helt vidöppen, annars somnar hon inte.

2011-11-08 @ 12:31:18
URL: http://maiplu.se
Postat av: stina

Jag hade en tid med bella då hon klev upp hela tiden på kvällen. Då gjorde vi det förbjudna. Vi tog upp henne och satte henne i soffan med oss. Hon fick sitta där, tyst och stilla tills hon nästan bad om att få gå och lägga sig. Hon vaknar alltid 06 och har alltid gjort men när hon velat lägga sig senare och senare har vi minskat på dagsvilan och det funkar för oss. Ibland sover hon inget på dagen om vi märker att hon nog klarar sig utan den. Snart är den där vilan nog ett minne blott. Kram Stina

2011-11-08 @ 12:46:22
URL: http://fladdor.se
Postat av: Jannie

Har VÄLDIGT svårt o tro att den lilla gosingen kan bråka med mamma... ; )

UNDERBARA bilder!(som vanligt)

Hoppas ni haft en bättre natt!KRAM



Ps Perfekt att du kan använda lite av W´s kläder till lillasyster ju!Bara att gratulera!

2011-11-08 @ 13:33:03
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: Mamma till William och Wilma

Vilka söta bilder på sötnosen din.kram

2011-11-08 @ 13:57:04
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Melinda - Mamma till Maja ♥

Nemen guuuud så mysiga bilder! Ligger och smilar i sömnen ^^

2011-11-09 @ 13:35:47
URL: http://melindawingren.blogg.se/
Postat av: Emeli- Mamma till Nathalie

När Nathalie bytte säng så hade vi stora problem med att hon bara sprang upp hela tiden. Vi gav upp tillslut och nu sitter vi inne hos henne tills hon somnat.

Jag/sambon läser en bok och sen slår igång en skiva med vaggvisor. Säger godnatt och sen sitter jag/sambon och läser någon tidning eller bok tills hon somnat. Fungerar jättebra och skön avkoppling på kvällen.



Hon lägger sig halv åtta och sover till sex ungefär. Sover även middag på dagen.



Sover Wilgot middag på dagen?

2011-11-09 @ 21:31:34
URL: http://emeliochnathalie.blogg.se/
Postat av: Veronica - mamma till Theo och Tim

Theo sover ca 19.30-ca 7 sover även 1 1/2- 2 tim på dagen. Han sover just nu i resesängen då han inte fixade växa sängen. Sprang upp flera gånger på kvällen, nattningen tog minst en timme. Men vi ska snart prova igen med "stora" sängen...

Tim sover i spjälsäng, ca 19.30 - ca 5-6 och sover ca 3-4 timmar under dagen. Vi lägger dem så dem får somna i sina sängar... ibland får man gå upp flera gånger och säga godnatt... andra kvällar somnar dem direkt...vi sitter inte kvar hos dem

2011-11-11 @ 07:43:25
URL: http://www.virresblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0