Hur ökar man sin statistik?



En fråga som ofta trillar in här inne är hur jag gör för att få fler besökare, hur jag gjort och hur jag får dom att stanna. Nu tänkte jag svara på det en gång för alla. Detta med statistik delar jag personligen upp i 2 olika delar. Att öka sin statistik är lätt, att få dom att stanna är desto svårare.

I dagsläget gör jag ingenting för att öka min statistik, den ökar av sig själv och det är så jag tycker det ska vara. Folk ska hitta hit av sig själva, gilla det dom ser och själv välja att komma tillbaka för att dom vill det. Jag slutade lägga energi på att öka statistiken då jag förstod att det inte fungerade fullt ut. Jag ökade min statistik tillfälligt men dom kom knappast tillbaka helhjärtat.

5 snabba och lätta tips som ökar dina besökare tillfälligt:
Kommentera bloggar flitigt, håll i tävlingar, veckans blogg, veckans foto, anmäl dig ofta till "veckans blogg" & "dagens blogg".

Mitt absoluta tips är att lägga energi på din egna BLOGG, ta hand om dom läsarna som faktist kommer tillbaka. Detta är det ända som jag tycker fungerar på lång sikt, som får dina läsare att stanna. Se över din blogg, vad gillar dina läsare? Vad vill du skriva om? Vilka inlägg kommenterar dina läsare? Är det för deppigt? För lite foton? För mycket text? Finns det balans mellan inläggen? Varierar du ditt innehåll? Unna dig en snygg design! Bry dig om dina läsare, visa att du gör det. Skit i hysterin om att öka statistiken, känn ingen press. Fråga dig själv, vill jag ha fler besökare? Vill jag detta?

5 snabba tips om hur du får en mer intressant blogg:
Svara på kommentarer - Tänk själv, visst är det roligt att få svar på det man själv kommenterat? Uppdatering - Se till att hålla bloggen uppdaterad, 3-5 inlägg om dagen är nog. Varierande inlägg - Om inläggen är de samma varje dag blir bloggen lätt tråkig. Foton är mycket bättre än text. Få igång dina läsare - Ställ frågor, öppna upp dig, diskutera. Försök inte vara någon du inte är.

Vad är det som fått min blogg att öka från 150st unika besökare per dag till över 1300st unika per dag på bara 5 månader?
Jag la helt enkelt ner mer tid på min blogg, såg över den och utvärderade innehållet. Men jag tror samtidigt att en stor del av mina besökare har hittat hit genom att jag svarat på mina läsares kommentarer, men detta gör jag enbart för att jag tycker det är kul. Hatar du att svara på kommentarer så skippa det. Bloggtävlingarna har nog givit mig en del nya återkommande besökare också. Det som givit mig absolut mest av allt är alla fantastiska människor som tipsat om min blogg. Vad beror detta på? Inte att jag tjatat mig till en länk iaf, utan för att dom gillat det som sett. Det finns två personer som gav min blogg en rejäl skjuss i början och det är Hanna och Martina. Två helt underbara bloggar ♥ Så jag får ju ta och tacka dom!

I det stora hela - Skippa hysterin om en stor blogg och kör ditt race. Se över bloggen och variera ditt innehåll.  Det är mycket roligare att få 10st kommentarer från människor som älskar att kika in hos dig än 100 nya besökare som aldrig mer kommer titta in. Tro mig, det är faktiskt så :) Gillar folk det dom ser så kommer dom automatiskt komma tillbaka :)

Så nu är det slut på denna bok....pjuuuuuh! Skit trist inlägg, jag vet. Men ibland så måste det komma såna också.

Kommentarer
Postat av: Emma

Fin blogg du har! och fin tjej du är, var stolt över ditt utsende!, Kram! vad ska du göra idag då :D

2012-03-02 @ 19:58:14
URL: http://erjm.webblogg.se/
Postat av: Moa

Låter som några bra tips! Trevlig helg på er :)

2012-03-02 @ 20:05:28
URL: http://kerfstedt.blogg.se/
Postat av: Mazlin - mamma till tre pojkar

Jag hittade hit via någon annan och sen hamnade du i min rss läsare och är kvar än idag. Jag gillar att du är ärlig i din roll med fler än ett barn. Att allt inte är rosa moln för det är det verkligen inte.

2012-03-02 @ 20:15:22
URL: http://www.mazlin.se
Postat av: Emma - Mamma till Viggo & Melker.

Bra tips :)

2012-03-02 @ 20:34:23
URL: http://emmashjartan.se
Postat av: E M M E L L Y

Så himla sant egentligen!

2012-03-02 @ 20:46:32
URL: http://emmellys.blogg.se/
Postat av: Klara

Du vet du hur man får bort snöflingorna på bloggen? :)

2012-03-02 @ 20:48:14
URL: http://kmv.blogg.se/
Postat av: Madeleine - Mamma - Foto - Oslo

Åh, jag undrar om det var den jag provade förra året kanske! Var en sån dragkedja bak allafall, så sköööönt att få in magen där, haha! På mig var de dock jättekonstiga då min mage är så bullig ;(



Frametastic heter appen, kanske finns till din telefon också? Kolla! Like it a lot :D



Kramar

2012-03-02 @ 20:55:33
URL: http://madeleines.se
Postat av: Angelica

Jag tyckte inte detta var något tråkigt inlägg alls:) om du får många frågor kan man likagärna svara såhär :) o det var intressant tycker jag.. Att jag blev veckans blogg hos dig ökade min statistik så det är jag glad för :)

sen måste man såklart svara på kommerntarer,annars tröttnar ju folk.. så är man ju själv också :)

o absolut,man ska inte vara någon annan.. Tänk va jobbigt att behöva hitta på saker att skriva om.. eller rent av ljuga för att.få mer läsare.. men det finns ju såna också. jag skulle aaldrig kunna göra det :p



hihi jaaa kanske det tihihi ;)

Kraaam o tack för dina fina kommentarer..

ja haklappen är helt underbar,älska villervalla :) har du hittat en sån tröja någonstans? :)



kraaam

2012-03-02 @ 20:56:08
URL: http://angelicasandberg.se/blogg
Postat av: Jeanette

Tack för dem tipsen.



Sv: Ja, det är faktiskt designen som är sån. Inläggen är i fokus kan man säga:) Men inläggen läggs ändå i olika kategorier beroende på vad inlägget innehåller, så man kan trycka på kategorin bredvid där man kommenterar och då kommer inläggen fram under just den kategorin.

2012-03-02 @ 21:01:34
URL: http://jeanettefoss.blogg.se/
Postat av: Klara

Ne jag vet :P men åhh hur ska jag hitta den koden då är ju bara en massa siffror och bokstäver:P Kommer lyckas sabba allt!

2012-03-02 @ 21:03:03
URL: http://kmv.blogg.se/
Postat av: Celine - www.celinejaarnek.se

Inte alls tråkigt inlägg, tycker det är jätteintressant att läsa om hur du fått upp statistiken! Tänker också att man skulle kunna kommentera en hel del på andra bloggar samtidigt som man håller bloggen på topp med bra uppdatering och intressanta inlägg? :) På så sätt ger man liksom sig själv möjligheten att få läsare som stannar, istället för att vänta på dom.



Kram! ♥

2012-03-02 @ 21:06:14
URL: http://celinejaarnek.se
Postat av: MANDY- Mamma till River!

Tror du har helt rätt i dessa tips. Roligt att det går så bra för dig och bloggen :) fredagskram

2012-03-02 @ 21:18:23
URL: http://mandyys.devote.se
Postat av: linda - en vimsig mamma

ja det är jätte skönt =)

härligt med så raka och ärliga svar!

har sett atta vissa andra bloggare inte vill svara helt ärligt på liknande frågor...kram

2012-03-02 @ 21:20:26
URL: http://holen666.blogg.se/
Postat av: klara

Åhh hittade den tilllsut :P Var osäker på hur långt ner jag skulle ta bort men tilllsut så :)

Tack endå!

2012-03-02 @ 21:23:16
URL: http://kmv.blogg.se/
Postat av: E M M E L L Y

sv: absolut =)

2012-03-02 @ 21:24:25
URL: http://emmellys.blogg.se/
Postat av: Mia

Gud vilken fin blogg och jättefina foton! :D



Var gärna med och tävla om att vinna iphoneskal! http://miizing.blogg.se/2012/february/vinn-ett-iphoneskal.html

2012-03-02 @ 21:25:07
URL: http://miizing.blogg.se/
Postat av: MANDY- Mamma till River!

Jaså :D så fint ju!! antar att det är många små killar eller tjejer också för den delen kanske, som springer runt och ser likadan ut i vår eftersom det är köpt på lindex höhö :P

2012-03-02 @ 21:31:32
URL: http://mandyys.devote.se
Postat av: Johanna - mamma till 3

Wow! Ja du har nog rätt i det du skriver:)

2012-03-02 @ 21:53:25
URL: http://jobeah.blogg.se/
Postat av: Marie

Ohhh håller med, för mig är det inte så viktigt att ha en "stor" blogg jag vill hellre att dem som tycker om minn blogg vill stanna kvar



kramar

2012-03-02 @ 21:57:59
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Ika

Bra tips! :) och jag håller med dig, man vill ju hellre ha läsare som stannar kvar. Det värsta jag vet är när någon kommenterat "ska vi följa varann på bloglovin?" för jag tycker inte det viktiga är hur många prenumeranter man har där, utan hellre att folk gillar det man skriver och gör :) Jag gillar din blogg starkt!

2012-03-02 @ 22:04:28
URL: http://emelieeriika.blogg.se/
Postat av: Johanna

Helt rätt! Mycket bra inlägg! Jag håller med dig helt.

2012-03-02 @ 22:21:37
URL: http://Http://inredning.webblogg.se
Postat av: SOFIA

Jag tyckte det var ett bra inlägg :)

2012-03-02 @ 23:31:44
URL: http://beyondthenight.blogg.se/
Postat av: Lina

Bra tips! :)

Du har en väldigt fin blogg annars. Helt underbara bilder!

2012-03-02 @ 23:35:50
URL: http://linalundina.blogg.se/
Postat av: ABSOLUTEELIN

bra tips där!! stämmer helt!!

händer idag då? :)

2012-03-03 @ 00:34:50
URL: http://absoluteelin.se
Postat av: Kristin-mamma till Milo

Bra tipsat tjejen! :) älskar din blogg och hittar hit vart jag än vänder mig bland mammabloggar. Dina tävlingar och andra tips finner man om man tittar bland andras kommentarer mm och jag är så glad att jag fann din blogg när min son föddes. Än en gång var det tack vare den som jag inspirerades att börja skriva och jag märker att min blogg ökat till ca 400 besökare/dag sedan den vevan då du bloggtipsade om mig i veckans blogg :) Kramis

2012-03-03 @ 00:36:59
URL: http://minmilo.blogspot.com
Postat av: Camilla - Mamma till André

Hej Tjejen!

Var väl lite det jag sökte när jag ville ha mer läsare. Bra skrivet. Ledsen att jag inte skrivet något här på länge. Kan bara säga att jag kollar in varje dag, men det har varit så mycket här med sjukdom och sen så känner jag mig inte på topp. Men jag älskar verkligen din blogg och sättet du skriver på. Några tips angående min blogg? Du som har lite koll :) Kramis

2012-03-03 @ 00:44:25
URL: http://omdublundar-blogg.se
Postat av: Ida

Åh vilken söt liten bebis! :D

2012-03-03 @ 02:25:22
URL: http://idabackstage.blogg.se/
Postat av: Anonym

Nu har jag dragit igång "Finn ett fel" tävlingen igen, in och tävla vetja! :D

http://swaxu.bloggplatsen.se

2012-03-03 @ 02:35:48
Postat av: curlingmamman

Kloka ord från en klok tjej :) kram Diana

2012-03-03 @ 06:31:26
URL: http://blogg.amelia.se/curlingmamman/
Postat av: Melanie

3-5 inkägg? haha, jag fattar verkligen inte hur folk har tid för det, att blogga så mycket? Spec inte när man har barn eller tom flera barn?! Plus att lägga upp massa fixade bilder osv, det måste ju ta jättemycket tid. ingen kritik alltså, utan jag förstår bara inte hur folk hinner/orkar med det.

2012-03-03 @ 09:43:34
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se/
Postat av: Denize - Ensam morsa till E&E i Spanien - Foto



sv: Jag håller mig till Canon och har en 5D mk II - älskar!

vilken har du nu då? =)

2012-03-03 @ 09:57:31
URL: http://denize.se
Postat av: amanda

planer för helgen? :)

2012-03-03 @ 12:09:29
URL: http://candimandi.blogg.se/
Postat av: paulina- crazylikeazebra.

jättebra tips! tack!

2012-03-25 @ 16:27:10
URL: http://paulinasuonvieri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0