Ordet stolt har blitt en vana.



Idag har lillfisen vart på dagis igen efter hans lilla sjukdomshistoria på närmare 2 veckor. Vi trodde att vi skulle få börja om på nytt då inskolningen blev drabbad men dagen hade gått bra. Han hade blitt lite ledsen när S lämnade honom men personalen sa att han var en solstråle efter 2 minuter. Han hade sovit 1 timme på vilan samt ätit jätte bra. Att få höra detta gjorde mig verkligen stolt. Mammas stora kille ♥ Imorgon ska han spendera sin första "långa" dag på förskolan. Ska bli spännande och se hur det går.
Håll tummarna :)

Som mamma så får man ofta uppleva känslan av stolthet. Jag gillart!


Ibland lyckas man.


Som jag anade. Jag har lyckats få halsfluss utan halsmandlar.
Att tabort halsmandlarna är (ska) vara ett bodemedel för diverse halsinfektioner. Men jag, Denise högström lyckas med allt. Det är ju självklart att jag ska få halsfluss trots att jag genomgått den jobbigaste operationen någonsin (Just det, jag har ju bara opererats en gång). Så nu blir det antibiotika i 10 muppiga dagar. Så var det med det.

Något postivit i denna sjukdomshistoria är att jag fyndade en mumin PJ till W på lindex medan jag väntade på den otroligt sega kassörskan inne på apoteket. Hela 75 pix fick jag betala för den, inte illa. En annan postiiv sak är att Wilgot snart kommer hem igen :D Åh min lilla gosse vad jag saknat dig!

Så nu har vi jämnat ut allt det negativa med lite postivit. Nu kan jag återgå till mitt, tjofjöjt!

Hur bra som helst!

Nu kanske ni vill läsa att det är hur bra som helst med mig men så är inte fallet, sooorry. Jag har fortfarande extremt ont i halsen, hostar som en gnu och nyser som om jag hade haft ett hårstrå i näsan. Men vet ni vad som är bra? Jo att vi numera i vår lilla håla har en läkarmottagning som har öppet både lördag och söndag. Så nu har jag tagit mig i kragen och bokat en läkartid. Visseligen är den privatägd (vilket kostar stålar) men något ska man väl slösa pengar på, eller? Jag har inte möjlighet att gå till vårdcentralen i morgon så detta var verkligen en bra lösning. Hoppas jag klarar mig från diverse dödssjukdomar och andra ting. Låt oss säga att det bara är en vanlig förkyldning, okej? Det blir bäst så och billigast.

Förövrigt saknar jag min lillprins som fått spendera gårdagen och natten hos sin mormor med familj. Jag kände det att han behövde några som "orkade" leka med honom, som var lite roligare än sin hostande mamma. Visst var det så, han stormtrivs och har skippat det där som kallas gnäll. Han har börjat äta bra igen, vilket lättnad. Igår innan han blev hämtad så hade han hunnit dricka en vällingflaska, äta en halv smörgås och en skål kräm och sedan en HEL barnmatsburk. Jag stod och ritade stora kors i taket vill jag lova. Hörde att han hade ätit middag där borta också. Yey :)





Hahaha, bästa videoklippet på Wilgot.


När jag satt och kollade igenom alla videos från de senaste dagarna så hittade jag denna. Kan man kalla det dålt budskap? Jag skratta så jag vek mig när jag hörde det. Tänk vad knasigt det kan bli ibland :D

Godis eller inte?



Wilgot fick tag i godisskålen i förrgår. Till min förvåning både tugga han och svalde den där rackarns cola nappen. Eftersom att ungen inte äter som han ska så fick han äta upp den utan mammas ajabaja, usch, fy, blä, neej, inte äta den, tack tack. Ja ni vet väl hur det brukar låta. Jag är inte den som ger mitt barn godis men vad gör man inte när man väl ser att ungen faktiskt tuggar och sväljer utan att få ett hysteriskt utbrott och kastar iväg det som nåt hans mun.

Hur skulle ni göra?

I övrigt så tror jag att jag lyckats få halsfluss trots att jag ej har några halsmandlar. Bra jobbat Denise!

FOTO - Vrede


Tänka sig att en liten näsduk kan orsaka detta.

Vinden har vänt.


1.
W åt 3-4 skedar mat idag, YEY :)
2. W åt 3-4 skedar puré idag, YEY :)
3. W drack 1.5 flaska välling idag, YEY :)
4. W har smittat ner mig med sin influensa, YEY :(

Nu jäklar håller ni tummarna att febern håller sig borta, okej? Jag har nämligen planerat in både hembesök och bio imorgon. Nu håller ni tummarna hårdare än hårdast, right? Okej? Jag visste väl det.

Jag ska döpa om min blogg. Denise - Ännu en sjukblogg?

Han är ganska matt nu.



Matvägran fortsätter och nu är verkligen min lillaprins helt matt i kroppen.
Idag har han bara velat legat i min famn och vila. Då ska jag lägga till att han är den som totalt vägrar det i vanliga fall. Lillpluppisen! Idag har han dock "ätit" lite mer än de övriga dagarna. En hel flaska välling till frukost, 6 skedar puré och några klunkar välling innan han bev ner bäddad i sängen för natten. Mycket va? Nej inte speciellt men det är framsteg. Ni skulle se min lycka när han gapade efter mer puré. Oj oj! :)

Ögonen är iaf mycket bättre! :) Håll tummarna nu att skruttisen börjar äta snart igen.

Husmanskost är aldrig fel.


Igår blev det riktig husmanskost. Pannbiff med potatis, morötter, sås och lingonsylt. Mumms!

Husmanskost - tummen upp eller tummen ner?


Imse vimse spindel

Visst är han duktig min prins?

Värre med mamma som inte kan hålla sig för skratt, han är ju så tok söt!


5 saker, thats it.



Jag har 5 saker att säga.

1. Jag avskyr magen efter magsjuka. Det är ett jävla jobb att få ihop mekanismen igen.
2. Jag är idag hemma med Wilgot medan pappa S jobbar. Lite mammaledighets feeling :)
3. Jag längtar efter att dricka en kopp kaffe utan att den vevar runt i min mage likt en tornardo.
4. Jag borde blogga mer, satans vad tråkig min blogg har blitt.
5. o vad i hela friden ska jag blogga om?


En veckansblogg kanske? Veckansfoto? Veckansbajs? Veckanstråkigaste mammablogg? (Den tävlingen har jag redan vunnit med måtta så det skiter vi i).

Hjälp mig nu, vad vill ni? Tell me...something.. pls?

Fortfarande sjukstuga och matvägran.

Wilgot är fortfarande sjuk. Hostan har blitt lite bättre idag men inte alls mycket. Imorse så hade skrutten spytt ner sängen igen, usch tycker så synd om honom. Han har lite feber till och från men den är inte hög som tur är. Ögonen är bättre men fortfarande inte bra. Så sjukstugan fortsätter. Om natten blir densamma som gårdagens så blir det ett samtal till vårdcentralen i morgon bitti. Vill bara kolla så att han inte åkt på något det finns medicin för om ni förstår mig rätt, ex lunginflammation.

Min största oro är att han inte äter något och då menar jag verkligen ingenting. Han har inte ätit ett helt mål sedan 1 vecka tillbaka, inte ens ett halvt. Det enda han får i sig är flytande, vatten och välling. Han har på 6 dagar ätit 2 satsumas, några tuggor äpple, några skedar gröt, en skumtomte, lite chips, ett rån, en tugga bröd, några skedar (typ 3) "haha mamma lurade dig"-mat och 1 sked puré. Undra hur mycket den lilla krabaten tappat i vikt. Det är så frustrerande att veta att han gått utan mat flera dagar i rad. Han dricker någorlunda bra men inte alls så pass som vi önskar. Han kissar ett par gånger varje dag och det är huvudsaken. Han har lite att ta från min lilla gofis och det är väl tur det.

Dessa dagar har vi nog tvättat 15 maskiner tvätt. Nu är jag trött på att tvätta. Magsjuka, spyhosta och ögoninflammation säger ju en hel del. Hujeda mig!

Jag fick ÄCEKLsjukan

Jag och en kollega (samt vän) satt och pratade om hur jobbigt det skulle bli om man blev magsjuk på jobbet. Vad tror ni händer? Jag blev såklart magsjuk på jobbet. Dock hann jag precis till toan vilket glädjer mig till tusen. Jobbigt om man hade spytt ner en kund eller så. Efter att jag fyllt hela toaletten med min frukost och lunch så tvingade jag mammsen (stackarn) att hämta mig på jobbet. Idag har jag iaf fått behålla de lilla jag druckit och ätit, tummen upp för fan. Tummen NER för äckelsjukan.

Wilgot är fortfarande sjuk. Hostar som en tok, blivit dunderförkyld och ögoninflammationen vägrar ge sig. Han är mega dålig i magen och har även hostat så han spytt. Men vi funderar på ifall han också har haft magsjuka.. Det kan man ju liksom inte veta. Utöver detta så vägrar han att äta och dricker knappt någonting. Igår fick vi iaf i honom välling men det gick inte ner idag. Stackars pluppis. Hoppas på en bättre dag i morgon.

Nej nu ska jag kurera mig igen.

Felpippad?

Jag har länge funderat över varför jag är som jag är. Knäpp alltså. Fick jag inte tillräckligt med mat? Blev jag mobbad eller mobbade jag? Gav mina föräldrar mig något olämpligt? Listan är lång. När jag gått igenom allt och konstaterat att neee, allt är i sin ordning. Så finns det bara en sak kvar.. Felpippad. Jag är felpippad. Det måste vara så. Det är inte normalt att vara som jag är. Eller jo, för mig är det normalt. Det finns bara en av mig och gillart. Ibland önskar jag dock att det fanns några fler som mig, lite halvgalna sådär. Att våga bjuda på sig själv är inget jag haft problem med om man säger så ;)

Felpippad ja..


Ta bara dessa gamla vb´s som exempel.. But hey, its me.

Han fick inte upp ögonen.


En bild säger mer än 1000 ord.

Natten har vart jobbig för W. Han har vaknat ett antal gånger utav sin rackarns hosta. Vid 23 snåret tog vi upp honom och tur var väl det, skrutten fick inte upp sina blå. Hans ögon var helt igenkletade. Snabbt torkade vi av di små och sen så bums ner i säng igen. Imorse efter rengöring av ögonen så såg han ut som på bilden ovan. Det ser redan mycket bättre ut än vad det gjorde igår. Något postitivt med allt detta är att han inte rör sina ögon, varken kliar eller gnuggar. Han är så duktig!

Såhär såg ögonen ut i gårkväll. Pluppisen då! :(

Ögoninflammation


Bild från igår

Lillskrutten blev hemskickad från dagis idag, en ögoninflammation rikare.
Stackars pluppisen :( En annan håller på att sjuka ner sig också. Idag har vart en extremt lång och seg dag på jobbet. Kroppen har liksom inte velat stå eller sitta upp. Yrsel hit och yrsel dit. Nu ska jag bädda ner mig i soffan och kika på en film med storprinsen. Kramkalas!

Jag förbereder mig.

Tycker så synd om min lilla prins.
Dessa dumma förkylningar blir 100 gånger värre på honom. Han började hosta lite smått igår och idag när han kom hem från dagis så var allt så mycket värre. Han har hostat så han spytt. Han har tvingats andas medicin ur inhalatorn vilket han hatar. Man får stå där som en jävla dåre och hålla fast masken för hans mun & näsa, höra hans panikskrik och se hur tårarna bara blir fler och fler medan man ska räkna hur många andetag han tagit. Jag verkligen hatar det. Han har sovit i 2.5 h och redan vaknat ett 20tal gånger. Jag förbereder mig på en lång natt. Matvraket vägrade äta middag också, ett sant tecken på att han inte är riktigt kry.


Tur att du är go, glad och feberfri iaf ♥
peppar peppar ta i...faaan jag hittar inge trä!

Snålefan.

Efter att ha stängt 3 dagar i rad så är denna lediga dag välbehövlig. Helgen på jobbet har gått bra och fort, det känns så skönt att veta att man bara jobbat 2 dagar men fått betalt för en 40 timmars arbetsvecka :) Pengarna rullar in så att säga. Appropå pengar så har jag blivit så sjukt snål. Jag håller verkligen stenhårt i mina pengar. Jag har alltid vart den som slösat, slängt pengar hit och dit utan att tänka. Numera kan jag inte ens köpa en tröja till mig själv utan att ligga och vrida mig i ångest. Konstigt det där.

Är ni snåla? Jag är snålheten själv.

En bild från tiden som slösare.


En liten Wilgot







Om 3 dagar är det 15 månader sen denna lilla krabat föddes. Dom underbaraste månaderna i mitt liv.

Nu är det FEST!


Ordning fixad och klar, wollaaaa. Nu är det PARTY all night long som gäller. Ska bli så sjukligt full! Eller så var det inte så. Nu börjar vi om. Ordning fixad och klar, nu väntas jobb..heeeela helgen lång! :D Det ska bli så sjukligt..hmm, mycket pengar? :P

Lillkillen är på dagis själv idag. Mamma och pappa sitter här i varsin soffa och blippar på datorerna. Måste ju passa på :) Han är så duktig min lilla kille, jag blir så stolt. Vi ska hämta honom innan jag far till jobbet. Ha en underbar dag alles, kram!

Ett inlägg om hår



1. Det är skit svårt att fota håret bakifrån.
2. När jag flyttade över bilderna från kameran så såg jag att jag behöver tvätta spegeln.
3. Japp!

Såhär brukar jag oftast se ut i håret.. Oftast drar jag håret framför axlarna som bild 1,2, 3 visar. Jag ska snart klippa av mig allt hår igen, det är så jäkla mycket skönare :) Nu kanske ni undrar varför jag lägger ut bilder på mitt hår. Det är inte för att skryta om hur snyggt det är, jag hatar det. Men fick nämligen en fråga om jag inte kunde fota håret. O ja, det kunde jag ju göra..(nästan) haha.

"Aaahbaaar"



Tror att W har lärt sig ett nytt ord, bada. Fast han säger det på sitt sätt såklart. Om vi frågar vad han gör när han badar så säger han "aahbaaar". Gullisen! Han älskar verkligen att bada min lilla gosfis :)

Konstig känsla..

Här sitter jag och det enda som hörs är ljudet av en plogbil som kör runt utanför. Lugnet själv har intagit min lägenhet. Det var längesen jag var ensam hemma, över ett år. En märklig känsla och jag vet inte om jag gillar den. Man har liksom vant sig med att ha en liten människa omkring sig som låter hela dagarna. Jag är rastlös men samtidigt så känner jag ingen lust till att göra någonting. Lugnet hälsar ju inte på allt för ofta. Sakta men säkert närmar sig ångesten. Tiden går och jag sitter fortfarande här efter 3 timmar och har inte rört ett finger. Tvätten..disken..leksakerna..allt ligger kvar. Jag försöker intala mig själv att jag är värd att bara få sitta, bara vara. Tror ni det går bra? Inte allt för bra. Ska nog ta tag i hushållet..snart.

Om 2 timmar kommer mina älsklingar hem, längtar ihjäl mig. Hejdå lugnet, hej fart & fläng!

Haha, dagens största skämt!

Någon som sett nya reklamen om försäkringskassan? Vilket skämt!

"Om du ringer nu kommer du fram innan programmet börjar igen. Missa inte nya försäkringskassan, nu kortare telefonkö" (något i den stilen) Jo tjena mitt bena. Den dagen dom inte säger "Det är 800 personer före dig i kön, du får snart prata med blahabla" den dagen ska jag måla extra stora kors i taket.


Inskolning dag 1 och 2

Dag 1
Wilgots första inskolningsdag gick super bra. Han var inte det minsta blyg trots mina föraningar. Han lekte fint och var helt orädd. Han åt alla mål och protesterade inte. Han verkade trivas super bra. Det var pappa S som var på förskolan med honom igår så jag vet inte så mycket om den dagen. Men allt hade gått bra förutom vilan, den hade gått åt pipsvängen som för dom flesta som ska vila för första gången. När W kom hem var han helt slutkörd och det var ganska förståeligt :)

Dag 2
Eftersom att jag var ledig idag så beslöt jag mig för att ta W till förskolan och vara med honom där. Mest för att granska pedagogerna men också för att jag ville se hur han har det där. Dagen började kl 9 idag med och allt gick verkligen super bra. Han struntade fullständigt i mig hela dagen förutom när han for med huvudet ner i golvet. Han lekte jätte fint med alla barnen och jag säger bara såhär, han trivs underbart bra. Han tycker det är så roligt med alla barn och vuxna.

Idag lyckades dom få Wilgot att sova på vilan vilket är jätte positivt. Dock sov han bara i 30 min men det är iaf något och det gjorde så att han orkade med hela dagen. Det gick så pass bra idag så jag fick sitta utanför och gömma mig halva dagen. Han trivs verkligen och det känns så bra. På dessa två dagar så har W börjat gå mer vilket också är positivt. Det går inte fort men det går iaf :) Pedagogerna tycker att Wilgot är mega go, dom var lite smått chockade över att han var så framåt och glad hela tiden. Han möter alla med världens smile, precis som sin mamma haha. Under denna dag har jag kommit på att min "bebis" är en väldigt stor bebis då han är lika lång samt längre än barn som är födda tidigt 09, till och med 08. Vart ska detta sluta? Haha :) Dagen slutade iaf kl 14 och då trippade vi hem igen.

Nu sover W och imorgon väntas en ny inskolningsdag, men med pappa S igen.

Dagens på W



Nyinshoppad tröja från Åhlens
Byxor från kappahl


Nu ska vi strax bege oss mot inskolningsmöte, spännande. Mamma är nervös som aldrig förr (hallååå, man får faktiskt vara det), pappa är lugn som alltid och W förstår ingenting. Tänk att han är helt ovetande om att hans föräldrar kommer lämna honom där nästan varje dag. Japp jag är deppig! haha.

Gosfis och matlagning


Kan man göra något annat än och älska hans dubbelhaka och kinder? gosunge!

Snart ska jag ställa mig vid spisen like a hemmafru. Idag serveras det en klassiker, fjärilskyckling. Männen i mitt liv har det som favoriträtt så min kyckling, ris & curry blev nedröstad.. Typiskt. Ikväll ska jag klippa stormannens hår, good luck till mig själv då han har världens tjockaste hår och på det har han köpt väääärldens minsta hårklippare.. Bra där! Nu ska jag busa lite med min gosfis innan spisen kallar.


Mammas badpojke är redo för förskolan.


Mysbarn♥

Sista dagen sen blir min lilla kille ett dagisbarn.
Igår inhandlades det sista inför förskolan och nu är han verkligen redo. Gummistövlar, regnställ, extrakläder, skor, ryggsäck, inneskor mm..Igår satt jag även och märkte alla hans kläder, hujeda mig vilket pill. Hoppas dom kan läsa vad det står :P Det enda som fattas nu är namnnappar och det ska beställas idag. Tänka sig, no more mama and papa-ledighet. Det är över nu! Nu börjar den stora utmaningen, att få ihop vardagen med jobb och förskola.

Rackaronge!

 

Två oldies på lilla W :)

 

Min lilla skruttunge börjar trotsa allt mer nu. Han har lärt sig bitas, slåss och göra illa sig själv utan att någon lärt eller visat honom. HUR i hela friden lyckas rackarongen? När ordet nej eller ajabaja når hans små öron så börjas det. Han testar allt hela tiden och idag fick mammsen känna på hur det känns att bli biten riktigt hårt i handen. Det var inte speciellt skönt om man säger så. Hur får man barn att inte göra illa andra? Det är ju inte så att han förstår mig när jag säger "Du får inte bitas Wilgot, det gör ont på mamma när du gör så". Det ända han förstår i den meningen är Wilgot och du får inte. Och vad gör han när han hör det? Jo testar mig genom att göra saker han inte får...och sen börjas det om. Men allt detta hör till, synd bara att han tycker det är så himla roligt att testa haha. Oavsett hur mycket rackartyg han håller på med så är han så himla go, mammas prins.

Förskoleångest.. På måndag börjar inskolningen :( Min lilla bääääsis! Jag är så ångestfylld så jag vet inte vad jag ska ta vägen. Att han ska börja har jag inge problem med längre utan nu är det våra jobbscheman som tar kål på mig. Skulle vi jobba dom timmarna vi har idag så skulle det betyda att vi inte har en ENDASTE ledig dag tillsammans alla på heeeela månaden. Det går inte...det hör väl vem som helst. W måste få ha oss tillsamamns någongång. Detta i sin tur betyder att vi måste gå ner jäääkligt mycket i arbetstid för att få dessa dagar. Vi jobbar varannan helg båda två, olika helger. När jag är ledig jobbar S och när han är ledig jobbar jag. Åh nyttjobb.nu.. Men jag älskar mitt jobb.. mina arbetskollegor.. Så ja, ner i arbetstid får det bli. Vi får leva snålt som attan men det är det värt. Det ordnar sig alltid.. förhoppningsvis.  :((

Stå upp som en riktig man..

Wilgot invigde det nya året med att lära sig att ställa sig upp på egen hand, utan stöd. Han har börjat knata lite mer nu men än är han långt ifrån att "bara gå", krypa lockar mer tror jag. Nu har Wilgot iaf flyttat in i sitt nya stoooora rum. Det är så himla skönt att slippa dessa miljontals leksaker som innan haft plats i vårt vardagsrum. Nu ska vi bara bli av med vår 160 säng sen ska det börja inredas, skojjit :)

Just nu är bloggen väldigt död och jag vet inte hur länge sen kommer att vara det. Jag känner ingen press att uppdatera som förut och därför ekar det lite smått här inne just nu. Jag tittar in när jag känner att tiden finns, som nu exempelvis. Hold on, jag kommer tillbaka med skriverierna när lusten finns :) Vi hade iaf en super bra nyårsafton igår. Det serverades super god mat, trevligt sällskap och en glad lillkille. Han vaknade dock av alla smällar runt 23.50 och sen fick han vara vaken tills vi kom hem vid 1 snåret. Sen sov han gottis vill jag lova :) Mamma också ;)

Just det, såg att lillpluppisen fått 2 stycken tänder till så nu har han 10 st :) Stora killen!

RSS 2.0