Tre med kontrast ♥







Ser ni min lilla sötnos till dotter? Blir ju alldeles varm i hjärtat ♥ Sleeping beauty. Vilken blir er favorit denna gång?

Bilderna är tagna med Nikon D90 ♥ objektiv Nikkor 50/1,8D.
ISO - 250, bländare 2,2 och slutartiden stod på 25 då det var lite halvmörkt. Redigering - Svartvitt, kontrast & djup.

Vår vår, strålande vår ♥



Idag har det verkligen vart kanonväder! En kanondag rakt igenom! Bjuder på lite foton från denna dag, precis som alltid. Ser ni? The mama går i tröja, härligt härligt ♥ Ungarna har vart super glada, solen har strålat och kusinvitamin har hållt oss sällskap. Wilgot har ramlat i en vattenpöl utan galonisar, jag har fått två leveranser till dörren och har även stillat mitt shoppingbegär. Nu sover BÅDA barnen och nu väntas LYX ♥ (egentid ni vet).

Hur har ni spenderat denna våriga dag? :)


Mama



Måste verkligen VERKLIGEN göra något åt mitt hår. Risbuske med 15cm utväxt. Ska nog göra det mörkt igen, funderar på att klippa av mig skiten också. Men jag vet sååå väl att jag vill ha tillbaka mitt långa hår och det är ju därför jag sprarat ut håret. Men att skippa frisören har gjort sitt, det är så himla trasigt. Men i alla fall, såhär ser jag ut idag. Har fått på mig lite smink för en gångs skull ;)

Idag är det verkligen VÅR! Tror jag ska plocka fram kavajen, fast det finns ju risk att det blir för kallt. Men ack vad jag längtar efter den ♥ Conversen åker fram i alla fall!

Visst är det härligt när man kan börja plocka fram "våren"? :)

Barn och socker



Hur gör ni med sockerintaget för di små? Hur mycket är okej för er?

Jag kan helt ärligt säga att jag inte håller så hårt på det. Eller jag är nog den som håller hårdast på det om man ser till alla Wilgots nära och kära ;) Sockerboven i vår familj är saft men oftast så har vi någon utan socker hemma, men även den är ju ner sötad. Wilgot får sällan rent godis av oss och när han väl får det så är det pappa S som vart lite snäller. Däremot kan han få ett mariekex då och då, eller någon annan kaka. Allt för att han ska hålla sig lugn 1 sekund. Illa! Självklart får han smaka på det som bakas. Men jag tänker inte "hur mycket socker innehåller detta....?". Sånt finns inte i mina tankar.

Vi har ingen godisdag, sånt förstår han inte ännu. Men låt oss säga att han får någon typ av godis 2 gånger i månaden. MEN det inkluderar inte russin, kex och saft. Saft (dock häller vi bara i några droppar så han ser att han fått saft haha) får han några gånger i veckan, ibland någon gång per dag. Men far han ex till mormor så får han alltid något gottis. Fast sånt hör väl till?

Han nöjer sig bra med frukt och så länge han gör det så tänker jag absolut inte föra in mer socker i hans liv. :)


När vi tar fram russin så jublar ungen "USSIN doooooodis" haha. Så sitter han nöjt där med sina fem russin ♥

Myspys från morgon till kväll ♥



Pappan i huset har vart ledig idag och det innebär alltid en massa mys. En lyxdag så att säga ;) Wilgot blir alltid överlycklig då Staffan är hemma och det är väl klart, dom hinner ju inte ses allt för ofta. Det gäller att passa på helt enkelt. Vi avslutade denna dag med en god middag, fjärilskyckling. En av mina absoluta favoriträtter :) Nu väntas en kopp kaffe och ännu mer mys! Dagen kommer avslutas med Big brother, precis som alltid ;) Så fast och så nördig, jag vet!

Kollar ni? ;)

Livet



Det här är livet. Som förälder har jag svårt att förstå hur man kan välja att leva ett liv utan det största av allt. Barn är den finaste gåvan en människa kan få, det vackraste och det underbaraste. Men självfallet har jag förståelse för dom som väljer ett liv utan barn och självklart lider jag något oerhört med dom som aldrig kommer kunna uppleva det.

Utan mina barn är jag ingenting och just i denna stund förstår jag inte HUR jag kan klaga över de jobbiga dagarna. Jag förstår inte hur jag kan klaga över att inte få någon egentid. Dom är min tid, mitt liv, mitt allt. Tillsammans med Staffan har jag skapat det finaste jag någonsin kommer skåda. Vi har skapat oss, vår familj. Tillsammans är vi livet. Tillsammans bildar vi meningen med livet och det är förjäkla underbart ♥ I det stora hela. Livet har sina stunder, stunder av lycka och sorg. Så länge vi är tillsammans så går vi genom allt.

När vi ändå håller på med massa kärleksdravel så slänger jag in 2 bilder på mig och passa S där vi inte hade någon aning om hur framtiden skulle se ut. 3 månader efter dessa bilder blev vår älskade Wilgot till. Oplanerad men ack så välkommen ♥


Jag minns det som om det vore igår. Min, bara min. ♥


Vad är livet för er?

Recept på mina trippelchokladmuffins

På begäran slänger jag ut receptet på dessa underbaringar!


2 st stora ägg
2,5dl socker
4,5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100g smält och avsvalnat smör
2,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 rad mörkchoklad
1 rad ljus choklad
1 rad vit choklad

Sätt på ugnen på 175g. Smält smöret och låt det svalna av. Krossa chokladen i lite större bitar. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ihop ägg&sockret med resten, tillsätt den krossade chokladen sist av allt. Fyll muffinsformarna till 80% och grädda i ungen i ca 12-18 minuter. Tiden i ugnen beror helt på storleken på formarna. Muffinsen ska ha en skorpa och innehållet ska vara lite halvkladdigt, då ska dom ut. Dom kommer antagligen sjunka ihop lite men det gör ju inget, för där ska hallontäcket ligga :)


Enkelt - grädde och frysta hallon. Vispa grädden nästan klar. Krossa de frysta hallonen och häll ner dom i grädden och vispa klart. Spara några hallon till garnering. Hallonens syrlighet bryter perfekt mot de söta sliskiga muffinsarna!


Bättre sent än aldrig ♥









Ligger lite efter i bloggandet så här får ni några foton från igår på mina fina. Blev en lugn dag hemma med en hel del lego. Gammo kom över på eftermiddagen och lagade korvsoppa och den var himmelskt god vill jag säga. Lagom tills hon hade gått så började Loppans kvällsskrik och det blev ingen egentid för mama. Det märks idag vill jag lova, har nog 20 sidor kommenterer som ligger och väntar på att godkännas. Dom får nog ligga ett tag till då jag vet varken ut eller in idag.

Gårdagens bästa var i alla fall Loppans skratt ♥

Super kul att några har sett oss i tidningen idag :)
Har inte fått tidiningen själv ännu så jag kan inte yttra mig om det som står men den dyker väl upp i dagarna. Till er som inte får hem Vi föräldrar i brevlådan så kommer den ut 1 mars i butik!

Olycksfågel



Den här busen han lyckas med allt. Nu har han skaffat botoxläppar och ett hack i randen under läppen för andra gången i sitt liv.


Lo skrattar med ljud ♥



Igår när gammelmormor var på besök så fick hon Lo att skratta med ljud för första gången. Jag stod och bytta blöja på Wilgot och hörde allt i bakgrunden. Skyndade mig allt vad jag hade för att hinna filma men självklart så slutade hon. Men när jag lite senare skulle byta blöja på henne så försökte jag efterlikna gammos ljud och visst fungerade det.

Alltså jag smälter, mammas lilla hjärta ♥
Det tar ett tag innan hon kommer igång haha, hon skrattar mest i slutet.

Hur sött är det inte med de små livens skratt? ♥

En överraskad mama ♥



Nu ska ni få höra! Det lär inte hända igen på ett tag så lyssna och njut. Staffan är inte mkt för överraskningar men idag hade han slagit rejält i huvudet tror jag. För första gången på 3 år. Jag fick absolut inte komma in i köket och då vankas det ju självklart en överraskning, vad annars?

Vad var det min lilla älskling hittade på då?






Scones frukost! ♥ Han levererar, inte illa! Undra om min bakanda har smittat av sig? Blev lite kär på nytt vill jag lova. Jag är INTE bortskämd med överraskningar. Jag tror jag inte fått en endaste sen vi blev tillsammans. Eller jo, någongång kanske. Nu är det bara blommorna som fattas. Och chokladen, presenterna och massagen.. Någon som är villig att lära upp min karl i romantik?

Förlåt hjärtat, du är prefekt som du är trots att jag inte är bortskämd överraskningar ♥ Löööve till månen och tillbaka!


Så nu dröjer det väl 3 år till nästa överraskning, höhö! Den som väntar på något gott väntar.. alltid för länge!

Shoppingtips!! ♥ Skynda fynda!


TODSTER är en ny kampanjsida där man verkligen verkligen kan fynda till extrema priser. Precis i samma stuk som campadre men det säljs endast barnprylar. Fick ett mail om att 2 nya kampanjer dragit igång och den ena kampanjen går upp till hela 85% rabatt! Finns tröjor för 40kr ex. Skynda fynda! Sidan har begränsat med medlemmar så pass på!

Sömn


En bild från mobilen, jag och Lo kollade på Mello ♥

Igår fick vi hjälp att sätta upp rullgardinerna i Wilgots rum och det verkar fungera lite. Wilgot sov till halv 9 idag, lite skillnad mot 5-7. Nu hoppas vi att det inte var tillfälligt utan att det fortsätter såhär. 2 timmars extra sömn som småbarnsförälrar gör mycket vill jag lova. Här om dagen gjorde vi även en tillfällig lösning för att vakna när han smyger upp. Vi spikade upp ett instrument ovanför hans dörr. Denna bjällra ramlar ner i golvet då han öppnar dörren och jag har faktiskt vaknat varje dag. Super! Stackars grannar.. ;)

Men mitt i allt detta då det faktiskt håller på att lösa sig med Wilgots tidiga mornar så börjar nästa. Lo har börjat vakna allt tidigare och hon som alltid velat fortsätta sova vill såklart inte det mer. Hon vill gärna gå upp 1 timme för att sedan tokdäcka några timmar till. Haha, livets som tvåbarnsmamma!

Men jag ska ABSOLUT inte klaga.

Wilgot sover faktiskt från kl 18 varje dag, utan uppvak, utan gnäll. Lo sover i egen säng och sover i alla fall hyffsat. ;)

Det handlar bara om att man måste ta tag i sina egna sovrutiner och gå i säng ett par timmar tidigare än vad man gör. Men samtidigt så är det min egentid jag går miste om. Min dyrbara kvällstid. Nu på senaste dagar har den blivit mindre då Lo är vaken mer. Jag behöver den lilla tiden för att ladda om för nästa dag. Men jag behöver samtidigt sömnen för att orka med. En himla balansgång. Jag snittar i alla fall 6 timmars sömn per natt, fast med misnt 2 uppvak.

Vad väljer ni? Egentid eller sömn?

Chokladmuffins med hallontäcke



Nu är jag nästan där. Snart har jag bakat min ultimata chokladmuffins! Denna rackare var godast hittills men den är fortfarande inte i närheten av smaken jag har i huvudet. Det var gottis med de syrliga hallonen, det bröt liksom upp mot allt sött. En perfekt muffins då kroppen skriker "CHOOOOOKLAD" :D

Ni är säkert jäkligt trötta på mitt muffinbak men har jag ett mål så ska jag nå det.
Jag SKA lyckas med smaken som förföljer mig i tanken. Så är det. Undra vad jag ska ge mig på sen, kakor? Ja, kakor! Jag är ett riktigt kakmonster. Åh, längtar redan! Herregud, vart ska detta sluta? Förresten så fick jag ett glädjande besked idag då jag var uppe hos mormor och lånade vågen. 3hg har jag gått upp sen jag slutade amma. Heja mig faktiskt! :D

Vad är ert favorit bakverk? :)

Bakträsket och syskonkärlek ♥



Jag bakar. Jag är fast i bakträsket. Jag håller på att försöka ta fram dom ultimata chokladmuffinsarna och än har jag inte lyckas. Förra baket glömde jag ju bort ugnen ;) Dagens bak har jag inte smakat på än men det blev en muffin med 3 sortes choklad och den ska serveras med hallongrädde. Vi inväntar provsmakarna ;)

Wilgot har vilostrejk idag. I 1.5 timme har han legat och tjoat, ropat "mamma, koom hit mamma", "bää bää vita prutt", "tiiimmmy tiiiimmmy", "a amigo aa amigoo".. Han kommer bli skapligt rolig att ha och göra med sen runt 16 snåret. Lo är fortfarande riktigt grinig efter sprutorna men det håller på att lätta nu. Tack och lov.

Dom är så gulliga tillsammans mina fina ungar. Lo tycker Wilgot är en rolig prick och ler stort så fort hon får syn på honom. Wilgot går runt och säger "Min Lo" hela dagarna och man smälter ju en bit som mamma. Han pysslar om henne mest hela dagarna och gör faktiskt aldrig något för att skada henne, inte medvetet iaf. Visst han kan gunga babysittern lite väl hårt ibland men det är klart dom ska kivas ibland ;) Längtar så mycket efter då Lo blir lite äldre, då dom kan ha kul ihop. Underhålla varandra. Det ska bli sååå kul att se ♥ Ivrig på framtiden!

Syskonkärleken är svår att beskriva, man måste verkligen uppleva det själv som förälder. Den är iaf helt underbart vacker ♥


2 favoriter





2 favoriter från igår ♥
Lite synd att jag hade fel objektiv, är så svårt att få bra fokus på båda två då man fotar med ett 50mm f/1,8 objektiv. Sen att Lo aldrig är still numera gör ju inte saken lättare ;) Det är min vackra kusinvitamin som pryder fotona tillsammans med Lo. Myspys foton. Vilken tyckte ni bäst om?

Ha en fin lördag ♥ Kram från oss!

Ja, det var ju typiskt..

Peppad mama! Vårfeelings, gott humör och påfylld med kaffe. Tänkte att jag skulle fira vårvärmen med att dra på mig mina chinos som legat i garderoben sen i somras. Ivrig sprang jag till garderoben och slet fram dom, äntligen VÅÅÅÅR! JIPPIE!



Det var inte en lika ivrig mamma som drog på sig sina nya jeans istället. Tältet fick återgå till garderoben. Efter någon timme kom dessutom tant röd och knackade på dörren. Stick och brinn, jag vill inte ha dig här. Sen det kom huvudvärken och det började regna. Så härligt!



Men maten smakade ljuvligt, tack och lov.
Har nyss ätit upp alla muffins jag bakade igår, allt för att komma i mina chinos. Slutet gott, allting gott ♥

Bä bä vita lamm



Mammas lilla glädjespridare ♥
Slutet får mitt hjärta att slå dubbelslag, älskade onge!

Det är ingen vanlig dag..

För det är Loppans 3månaders dag! Hurra hurra hurra ♥





Mitt STORA lill hjärta, vart har tiden tagit vägen? ♥

Vet ni hur hon firade sin 3 månadersdag?
Jo genom att rulla över från mage till rygg för första gången på platt underlag. Förut har det vara vart då hon legat i säng eller soffa. Duktiga tjejen och jag är precis lika stolt som jag var den dagen då Wilgot rullade över från mage till rygg Mina fina!

Hon firar även sin månadsdag genom att fortsätta med att terra morsan med gnäll, fast lika söt är hon för det.


Baka baka liten kaka




Deeptalk med mormor ♥

Imorse när vi steg upp var det piskande snöstorm ute. Kände inte riktigt för att släpa ut barnen i det fruktansvärda väder som var just då. Med tanke på vad min lilla kropp orkar just nu så hade jag nog inte kommit så långt. Ringde Wilgot ledig och vi satt oss i soffan och mös. 1 timme senare var det strålande sol och klarblå himmel. Där satt ja och fnissade åt tanken på vad pedagogen tänkte om mitt samtal då jag ringde Wilgot ledig. Haha. Tokigt det kan bli! Någon annan som såg det knasiga väderomslaget?

Beslöt mig för att baka lite. Något snabbt, enkelt och gott - ungen behövde aktiveras. Det fick bli choklad muffins ala Denise. Dom blev super smarriga, men då jag glömde bort ugnen så blev det muffins istället för kladdigamuffins. Tur att det blev så och inte KOLamuffins.

Nu är jag trött på denna dag. Funderar på om ungarna har bildat en pakt mot sin stackars mor idag. Det får GÄRNA bli i morgon ♥ Idag har jag serverat Lo kaffe, så trött har jag vart haha. Nu ska jag gosa ner mig i soffan med min grinfjärt till dotter.


Dagens TYCK TILL!

Det var LÄNGE sen jag körde "Tyck till", så nu är det på tiden!

Haha, ser ni hans fina blåmärke? tokungen ♥

Dagens fråga:

Du får ett mail där det står att en modellagentur vill ha ditt barn som modell för ett stort projekt. Det är välbetalt men MÅNGA timmars arbete. Du beräknas få omkring 30.000kr när projektet är över. Det ska tas vanliga modellbilder, inget konstigt eller så. Lekfulla barnfoton. Skulle du tacka ja eller skulle du tacka nej? Varför?

och vad tycker jag?
Eftersom att mina barn är så pass små så har dom ju inte så mycket att säga till om i den frågan. Jag hade nog tackat ja men skulle barnen visa att dom ogillade situationen hade jag packat ihop och gått därifrån. Jag skulle aldrig göra något sådant för min egna skull, för pengarna eller för sakens skull. Sånt här är så klurigt. Vad är rätt, vad är fel? Sånt får man nog ta och känna efter själv. Jag PERSONLIGEN ogillar ex omslagstävlingen som Vi föräldrar har. JUST för att man tävlar i "skönhet", "sötaste" bebisen vinner thats it. Jag tycker inte det känns helt rätt i MITT hjärta om jag tänker på om jag skulle lägga ut mina barn i den där tävlingen. Tävla i skönhet kan dom göra när dom är äldre och har en egen vilja. Men har absolut inget emot dom föräldrar som är med och tävlar med sina barn. Men dit jag ville homma. Lite så är det under denna fråga också. Är det rätt att låta sitt barn göra modelljobb när dom egentligen inte kan uttrycka sin vilja? Just därför skulle jag packa ihop och gå därifrån om dom visade missnöje, men självklart skulle jag ge det ett försök.


Gissa vad vi gör? :D







Underbara unge ♥

3 st antog utmaningen förresten! Tessah, Annica & Hannele! In och kika på deras underbara videobloggar! ♥

Ni som undrar om tävlingen som är avslutad så har jag inte hunnit med att gå igenom allt än men det är på gång!


Dumma sprutor!



Såhär tyckte Loppan om sprutorna, inte världens roligaste om man säger så.


Besöket hos BVC gick bra. Fick beskedet att vi fått en ny bvcsköterska och hon verkar super, ur gullig. Fick berätta vår lilla familjehistoria från början och det var faktiskt lite mysigt att få berätta från när Wilgot låg magen tills igår.

Vi började med att mäta och väga. 6200g tung, 59,5cm kort och 39cm i huvud. Lilla loppan ♥ Hon hade gått upp precis 1kg i vikt, precis som Wilgot brukade göra :) Tittade vad Wilgot hade för siffror när han var lika gammal - 7580g, 64cm lång och 41,8cm i huvud. Lite skillnad storleksmässigt är det väl haha.

Sen var det dax för dessa eländiga sprutor som känns så mycket i mammahjärtat. Den första gick smärtfritt men den andra, oj sicken ledsen bäsis jag fick. Men det släppte på någon minut och det känns alltid lika bra då det lättar fort. Gnället kom framåt kvällen, hon var lite öm i låren och röd men utan feber. Hur det är idag vet jag inte än då hon sover men jag hoppas innerligt att hon klarar sig ♥ Natten har gått bra i alla fall.

Brukar era barn reagera på sprutorna?
Wilgot har alltid fått skyhög feber och blivit jätte jätte ledsen. Tur att sprutorna så gott som försvinner då dom blir över året ♥

Det var ingen som gissade helt rätt men närmast var SOFIE - Mamma till Teodor & Wilmer!

Bokrea



Råkade springa på en bokrea i affären idag och givetvis så kunde jag inte hålla mig från att fynda haha. Hittade 3st bakböcker för under 100kr, inte illa va? Det är dessutom 3st böcker med bilder för varje recept, alltid bra då man är nybörjare i bakstugan. Man vill ju gärna att ens muffin ska se ut som en muffin och inte en bulle. Nu ska jag banne mig bli en riktig bullmamma, som jag längtat! Om någon sitter inne med värsta braiga bakboken så hojta! :) Tips är så välkommet!

Vad har ni för bakböcker? Någon favorit?

Då var det dax!


Snart har du funnits hos oss i 3 månader, underbara unge ♥

Idag är det dax för Loppans första sprutor och det ser väl ingen förälder fram emot. Usch, jag hoppas hon klarar sig från biverkningar :( Ser framför mig hur min eftermiddag kommer att bli. En ledsen Loppa, en trött och grinig Wilgot och en mamma som gör allt i sin väg för att få middagen serverad.. haha. Dock ska det bli väldans roligt att se hur stor denna lilla dam har blivit. Jag vågar inte gissa denna gång, eller jo va tusan. Jag drar till med en gissning på 5980 och 59cm. Säkert helt åt pipsvängen :D

Vågar ni gissa?
Vinnaren får som vanligt en länk. Sist vi var där vägde hon 5200g och hon mätte 56cm, då var hon 8v.

Nu kaffe! ♥

Dagens goda ♥



Jag lyckades fasiken med mina hasselbackspotatis. Alltid lika kul att lyckas på första försöket. Vi struntade för övrigt i att fylla fläskfilén då den blev så himlans liten efter putsningen. Marienrade den i olja, soja, timjan, salt och peppar, för stekte i pannan och sedan skjuss in i ugnen tillsammans med potatisen. Blev suuuuper gott! Gjorde en sås ala Denise (mina såser smakar aldrig likadant haha) av grädde, mjölk, creme bonjuor vitlök&örter, chili, vitpeppar, buljong och det som fanns i pannen efter köttet. Till maten serverades det sallad och fetaost. Grönsaker är ett måste här hemma, går inte att äta mat utan någon form av grönsaker. En sallad, kokta morötter, haricovert, eller bara gurka. Bara det finns något haha :)



Semlor dagen till ära ♥ Ser ni? En pappa semla, en mamma semla och en liiiten Wilgot semla :) Japp, vi tjockade i oss en donut också (: Wilgot skippade semlan och körde enbart på en donut. NU är jag mätt...174cm lång är var jag..

Har ni gottat semlor idag? :D

Photoscape - Collage/bildsida

Vill du veta hur man gör ett collage i Photoscape? Kika in detta!



1. Öppna Photoscape och tryck på bildsida.
2. Välj det collage du vill använda dig utav och fyll på med foton.
3. Storleken på collaget/bildsidan ändrar du genom att trycka på den lilla ekollonet bredvid storleken. Där kan du välja storlek och höjden/bredd på collaget. "Marginal" ändrar mellanrummet mellan bilderna och "rund" gör att kanterna blir runda. På "Bakgrund" ändrar du självfallet bakgrunden på fotot, men bakgrunden syns bara då du har en marginal. "Ram" fixar till en ram, ganska självklart haha. Finns några att välja på.

4. Efter att du är klar med collaget kan du redigera fotot på direkten om så önskas. Jag brukar klippa mina bilder till den storleken som jag kan ha i bloggen men innan dess klipper jag bort den vita kanten (se collaget här nedan då jag gjort bakgrunden rosa, ytterkanten brukar jag klippa bort) runt om själva collaget så att det blir helt rätt storlek i bloggen.


Ett litet tips: Om du vill ha en del utav ett collage/en bildsida så fyll det till häflten, tryck på redigera och klipp bort det vita som blir där det fattas bilder :)


Här har jag lagt en rosa bakgrund samt en ram runt fotona.


Här jar jag ändrat "höjd/bredd" till det lite längre. Samt lagt en rund kant.

Här var grunderna i hur man fixar ett snyggt collage :)
Vill ni ha mer redigeringstips? Kan ju slänga in lite då och då kanske?

Rackartyg



Dagens mama och en overallbäsis ♥


Dagen började i vanlig ordning med morgonhyss.
Wilgot verkade sakna sommaren och hade tömt halva falskan med solkräm i huvudet och delar av badrummet. Han hade även dragit ut ena hyllplanet från vår badrumsinredning. Det hyllplanet som innehhåller 1000 småprylar så som handkräm, hudkräm, nässug, tantrödtillbehör, nagelsaxar, barnprylar osv. Ja, resten kan ni nog lista ut själva. Pappa fann honom mitt i badrummet och så fort Wilgot fick syn på honom så sa han "baaaaaja Wilgot, baja". Det kan man ju säga.. Efter denna morgon så undrar jag om det är elakt att låta ett barn sova i bur...

Upp och iväg för att lämna W på förskolan. Jag skulle springa förbi läkarn och ta mina prover men sköterskan vabbade och dom inväntade en vikarie, attans. Iväg och storhandla, vilket kanske inte är det smartaste att göra utan bil. Nu är i alla fall kyl & frys påfyllt, känns alltid lika skönt. Tur att pappa S var ledig och kunde dra vagnen för satan i gatan vad tungt det var.

Detta med morgonhyssen går mig på nerverna. Han kommer åt allt och ja vem vet vad den där gossen kan hitta på. Ska prova vända handtaget till hans dörr men han lär väl få upp den likt alla andra dörrar som är vända. Fast och andra sidan är hans dörr lite trögare. Skulle vara så skönt att vakna liiiite senare än kl 6 och framför allt, inte behöva se rackartyg det första man gör.. TOKUNGE ♥


Välkomna alla nya följare på bloglovin ♥ Vilka är ni? :)) Hoppas ni kommer trivas!

Spetsigt & sött




Är fasligt seg på att visa upp det som fick följa med hem under min egentid men här kommer lite mer :D

Hittade ett linne med spetsdetaljer som jag blev lite småkär i. Perfekt att ha under lite tråkigare tunikor eller tröjor :) Finns hos New Yorker, minns inte priset men någon stans mellan 100-150kr. Lite sött var det väl? :) När jag var där inne och kikade så sprang jag även på en jätte söt cardigan. 99kr fyndade jag denna för, helt okej pris, fniss.





Ska försöka knåpa ihop lite redigeringsinlägg så fort jag svarat på era gullekommentarer. (Om lillfjärt tilllåter dvs)

Familjen videobloggar haha ♥ Utmaning!



Say hello to the family ♥

Har som sagt inte så mkt att säga idag, inte så mkt tid heller för den delen så vi bjuder på ett hej.
Första videobloggen tillsammans med mina 2 underbaringar! Nu ska vi mys vidare.

Jag tyckte det är jätte roligt att kolla på videobloggar, man får liksom en annan bild av den som finns bakom bloggen :) Så nu UTMANAR jag er - Gör en videoblogg! :D Så jag får se vilka ni är! :) Kom igen, en kan väl iaf anta utmaningen? Kramkalas ♥

Eller är ni blyga som Wilgot? ;)

Dagens kiddos



Wilgot är klädd i gröna härliga jeans som jag hittade på HM då jag var ute och fördrev min egentid (jag blev helt kär i dom ♥). Till det en randig tröja med detaljer från lindex. Lo har kalasbrallor och en rosa body, båda från Lindex. Scarfen kommer från brandsforkids! Även den är rosa. Idag är mina barn klädda i FLICKKLÄDER och POJKKLÄDER. Tänka sig, nu blir väl halva bloggvärlden rasande ;) fniss

Jag blev fasiken lite små irriterad när jag skulle köpa strumpor åt Wilgot på Lindex.
Det jag hade och välja på då jag ville ha halkisar var gröna bilstrumpor eller rosa gulligull strumpor. Varför inte göra strumpor i alla möjliga färger UTAN tryck? Varför inte göra rosa strumpor med biltryck och gröna gulligull strumpor? VARFÖR skriver dom KILLSTRUMPOR på kvittot? Jag hade önskat att det fanns randiga strumpor i ALLA färger, röda, blå, gula, rosa, gröna, lila, oranga.. Vad är det som är så svårt? Såklart fick dom gröna följa med hem, grönt är skönt. Men dom hade gärna fått vara randiga och vara döpta till STRUMPOR utan benämning. ;)

Inte för att jag har något emot att man klär flickor i rosa och pojkar i blått, det gör även jag då jag klär barnen i alla möjliga färger. Men gillar inte att det är så extreeemt uppdelat, det är liksom antingen eller. Prinsessor eller bilar.

Huliganen med tre ögon ♥



Lite mobilbilder för en gångs skull ♥

Detta är lite av det vi pysslat med idag. Lekt med lera (ungen tröttnar aldrig - mera boll, mera boll, mina bollar, mera boll, mamma mera boll. Nej, mamma vill göra rosooooor.. Sen har vi gosat i mängder, städat, tvättat, tjuvätit cupcakes medan pappa var och handlade och sist men inte minst ramlat ner från tripptrappstolen. Wilgot vet gott och väl att man ska sitta på stolen, men att göra det är han sämre på. Som tur var missade jag allt så jag slapp få hjärtat i halsgropen denna gång. Tror han träffade en legobit på vägen ner, aj aj aj. Lärde han sig något av sitt fall? Möjligtvis att man inte ska vara rädd för att göra samma sak igen.

Wilgot är bland den klumpigaste jag träffat på. Han ramlar, snubblar och slår i saker varje dag, hela tiden. Han bara går/springer utan att kolla på det som finns framför. Detta resulterar i en heeel del olyckor men som tur är så tar han dom flesta fall med humor och skrattar åt dom ♥

Tack för alla tips om fläskfilé fyllningen, jag lägger allt på minnet då vi sparade fläskfilén tills på tisdag. Min mage började bråka i samma veva som maten skulle lagas så det fick bli husman ala köttbullar, potatis och sås. Ni vet, pappa S klarar inte av avancerade grejer. Fick frågan om hur man kokar majs, det som är så svårt ♥ haha!

Vad fyller man en fläskfilé med?



En liten gosloppa ♥ (ja precis vad vi ska fylla filén med..)

Idag tänkte jag testa mig på att laga något jag inte gjort förut, fylld fläskfilé. Men vad tusan ska man ha i? Alla verkar ha soltorkade tomater men det äter ju inte tråkiga jag. Är sämst på färska örter och allt sånt, kankse någon som har något bra tips? Till det tänkte jag prova att göra hasselbackspotatis (något jag heller aldrig gjort), vi får se hur det blir helt enkelt haha :) Jag tar mig då alltid vatten över huvudet, men utan övning så får man inte färdighet.

Går i fetaost tankar.. vad är gott till fetaost?
Vilka kryddor? Basilika? Timjan? Bark? Löv?


Veckans bloggtips ♥



Först ut har vi EMMASHJÄRTAN, en härlig blogg som alltid får en att le.
Finns alltid nya inlägg att läsa och bloggen är verkligen fylld av foton. I bloggen får man läsa om hennes vardag som 2barnsmamma åt Viggo & Melker och allt däremellan såklart. Super mysig blogg ♥ Hon lämnar ofta avtryck efter sig i här i bloggen så det är väl KLART att hon ska få bli veckans ENDENISEläsare :D ♥



Den andra bloggen hittade jag nyss då jag kikade in hos alla som anmält sig och jag säger som hon gjorde, hur kunde jag missat denna blogg? Har inte hunnit kika så mycket än men vad jag sett hittils så gillar jag det skarpt :) Gör som jag, in och läs, utforska bloggen :) ! LITEN DEL AV MIG

Berätta gärna om ni gillade tipsen :) kramis på er!

Ingen villa, vovve och volvo här inte.





När jag var in på akuten så köpte jag givetvis med mig några tidningar då dötiden alltid är enorm när man besöker slakthuset. Kikade lite i Vi föräldrar och kom över ett stort repotage om Familj 2012 och se vad jag hittade på sista sidan av rapotaget. Vad är nu detta om?! Finns det fler Denise och Staffan? :O Trodde vi var dom ända.. ;) Eller är det så att vi är med nästa nummer? ;)

Nu ska jag försöka lista ut HUR vi ska få tillbaka våra underbara sovmornar..Huja, Wilgot slår upp ögonen alldeles för tidigt. Funderar på om jag ska sätta en sensor på dörren som larmar då han kliver upp för vi vaknar verkligen inte. Gärna någon som låter likt en brandbil så att man kan bli sådär dödsrädd. Att vår lilla herre är full av hyss just på morgonen är inte det roligaste, haha. Att han fullständigt skiter i att väcka oss gör inte hyssen bättre.. Nedrans gullunge ♥

Familjebak ♥

















En andra omgång cupcakes blev det idag då familjen kaos satte igång med bak. Denna gång blev det kladdiga chokladmuffins med vitchoklad frosting. Smakade bra även denna gång. Små söta pastell cupcakes ♥ Ser ni vår tok till son? Haha! SÅ äter man cupcakes ;) Man får inte vara dum inte.

Älskar när familjen är samlad, det är så otroligt mysigt. Det händer dock allt för sällan men när det väl sker så gäller det att ta vara på tiden. Att verkligen vara, känna efter och njuta. Min älskade lilla familj, ni är allt för mig ♥ Lilla loppan låg och vilade och kunde tyvärr inte vara med och baka. Hon får sköta spritsen nästa gång.

Kan ni gissa vilken pappa S har gjort? ;)
(eller ni kanske inte kan dataspråk?)

Full rulle chillbulle



Jag lever och det var inget akutfarligt med magen så jag fick åka hem i går kväll ♥ Så skönt att få komma hem till familjen igen. Dom trodde att allt berodde på min sjukdomshistoria, bakteriekrockar och svullna lymfar. Dom undersökte mig noggrant och tog en hel del prover (sjuksköterskan felade ganska rejält då hon tog prover så igår kunde jag knappt röra armen haha). Nog om magen, den är på bättringsvägen!

Herreguuuuuuuuuuuud vad mycket folk det var här inne igår?! och himmel och pannkaka vad många kommentarer som trillat in? Har säkert 400kommentarer att gå igenom, vilket kommer ta tid. Tyvärr kan jag inte svara alla, även om jag önskade att jag kunde. Har liksom ett liv ;)

Vi har FAMILJEBAKAT idag för första gången ♥ Så mysigt. Resultatet får ni se sen :D Bak i pastellanda!

TACK för alla kommentarer, ni är såå himla goa, allihopa! ♥

Min dom - Akuten

Kommer få spendera min fredag på akuten, precis det jag ville. Man ska inte ringa sjukvårdsupplysningen haha. Så kära vänner, nu får ni faktiskt ha överseende. Jag har inte tid med er ;) Men ha en himla bra fredag och njut åt mig med, okej? ♥ Kramis

Hjälp, ond & svullen!



Ni som hängt med ett tag vet att min mage inte brukar se ut såhär. Och ser antagligen den svullnaden jag ser?

Nåväl, i need your help!
I dagar 3 har jag haft så sjukt ont i magen. Det kniper, stramar, krampar och jag blir bara mer och mer svullen. Kan inte slappna av för då gör det verkligen ONT. Trycker jag blir smått under bröstkorgen så stramar det smärta ända ut till revbenen på baksidan och trycker jag där nere så stramar det ut mot sidorna. Vad är detta för skit? I förrgår vaknade jag även av att det knep och det brukar jag aldrig göra. Magen är liksom lite småhård och ja extremt svullen. Svullnadet börjar precis under bysten och slappna av är ju bara att glömma. Har nummer tvåat, druckit bra och ätit helt okej. Jag fattar ingenting... och detta började innan jag började med min penicillin.

Magknip har jag lidit av hela mitt liv men det brukar oftast släppa i samband med luftavgång men det gör de inte nu. Det brukar speicellt inte vara såhär extremt och sitta i så länge som det gjort.. Suck och stöööööööön! Känns som om det är nog med bekymmer nu :( Någon som har en susning vad detta är?

Tantröd brukar bråka med min mage men bara dygnet innan hon kommer på besök. Men det ska hon inte göra förrens i slutet av denna månad. Så jag vet inte... helt lost. Irriterad tjocktarm kanske?

Vill du bli veckans bloggtips? ♥


Har ju helt glömt bort att ladda om en ny "veckans bloggtips", sånt får man ju inte glömma!
Bloggtips som är så kul :D Så nu kör vi igen. Ni kan nog reglerna vid det här laget :) Kommentera så är du med :)

Nu ska jag försöka natta lillfjärten. Är det något min man är bra på så är det att natta barn. När jag är själv så är det alltid en massa strul. Förstår inte vad han har som inte jag har.. Fusk! :D Fast och andra sidan. Hur mysigt är det inte med en liten jollrande bäsis? ♥ Humöret vände nämlgen ;) Nu är hon mammas lilla gulligullunge igen! ha! Kram på er finisar!

Vilodag


Carbonara ♥

Idag har vart en riktig slö dag. Jag har inte gjort något annat än bakat, värmt på maten från i förrgår och roat Loppan. Kroppen behöver återhämta sig och det känns. Tröttheten ligger och trycker ständigt. Då Wilgot åkte till sin mormor i morse (världens gladaste vinkade mamma hejdå) så har jag försökt vila så gott det går. Lo har vart världens surgris idag och hon har nog inte haft en endaste glad vakenstund, det slår aldrig fel haha ;) Efter en stund gav jag upp och la mig i soffan tillsammans med henne. Tog nog 2 sekunder och sen sov vi båda som små änglar. Två timmar senare så väcks jag av mobilen och nu är jag alldeles mosig. Men ack så skönt det var ♥ Tyst, lugnt och alldeles gosigt. Nu har mitt yrväder vaknat igen, time to go ♥

Lite ångest har jag allt för att jag lämnat både disk och tvätt idag.. Men vila behövs ju det med.

Mina första CUPCAKES ♥





Okej, nu får ni inte skratta åt mina fina skapelser, OKEEEEEJ? Det är första gången i hela mitt liv jag håller i en sprits och det syns, jag vet. Det är första gången i hela mitt liv jag gör en frosting och det syns, jag vet. Men alla är vi nybörjare någongång. Dom smakade ljuvligt i alla fall (jag tjuvsmakade på en jag råkade tappa)...(och sen tappade jag en till och den ropade liksom på mig). Smarrigt smarrigt! :D Min första cupcake, lite stolt är jag allt! ♥ I helgen ska det bakas nya!

Muffinsmaken är av vanilj och frostningen av vitchoklad, hallon och vanilj. Någon som vill döpa? :D


Vaniljmuffins:
1,5 dl socker
75g smör (rumsvarmt)
2 1/4 dl vetemjöl
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 dl mjölk
1 ägg
ca 2-3 tsk vaniljsocker

10 st hallon

Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och salt tillsammans med det rumsvarma smöret i en bunke. Om smöret inte är tillräckligt mjukt så kan man värma det i micron några sekunder. Tillsätt sedan hälften av mjölken (1/2 dl) och rör i hop. Ta sedan en ny bunke där du blandar resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljsockret. Blanda ihop de båda tills du får en jämn fin smet.

Fyll muffinformarna (ca 10) lite mer än hälften, ploppa i ett hallon i mitten och grädda i ca 18-22 minuter på 175g.

Frosting:
110g rumsvarmt smör (osaltat)
ca 4,5 dl florsocker (jag tog bara 4)
60g smält och avsvalnad vit choklad
1 dl krossade hallon
1 tsk vaniljsocker
en skvätt hett vatten (ca 1 msk)


Vispa smöret fluffigt och häll i florsocker, lite i taget. Tillsätt sedan resten och vispa upp igen.



Topping: Hjärteströssel, minimaränger och riven vitchoklad

Glöm inte inlägget här nedan (: och glöm inte att TÄVLA!

Vilka är ni (part 2)? ♥



För 3 månader sen gjorde jag en liten uppdatering om statistik. Jag var då helt till mig för att ni var 600st som klickade er in här varje dag och närmare 200 som följde mig på bloglovin. Nu 3 månader senare så är ni DUBBELT så många på båda delarna och ni ska inte ens fråga hur det känns haha. HELT GALET! Det är så roligt att så många vill följa vår vardag genom foto & text. Men av alla er som läser så är det bara en bråkdel som visar att ni läser. Vad gör ni andra, TJUVLÄSER NI VA? ;) Fy er! Det är jätte roligt att så många faktiskt tar sig tid att kommentera. Gulle ni. Som sagt, jag är otroligt glad över er allihopa! ♥

 

Lämna JÄTTE gärna en liten kommentar ♥ Bara visa att du läser.

Jag blottar delar ur mitt liv då kan ni väl åtminstone visa att ni tar del utav det ;) Skämt och sido. Men det skulle vara mega kul och veta. Har ni själva barn? Finns det någon av det manliga könet som läser (förutom min kära far och min kära Staffan då)?

 

Oavsett om ni svarar eller inte så vill jag bara säga TACK ♥ Ni är alla mina små gullisar!

 

Jag får ofta frågan om vilka bloggar jag läser och jag tänkte klämma in det här. Har några få jag följer genom bloglovin resten läser jag genom min egna blogg. Alla ni som lämnar avtryck och har blogg får garanterat ett besök utav mig, oftast ett svar eller ett avtryck också. Inte världens bästa sätt då jag oftar tappar bort bloggar då det slutas att kommentera men ja i alla fall :)

 

VET NI vad jag ska göra idag? JAG SKA BAKA! (om kroppen godkänner det) Det var ca 4 månader sen så det är på tiden.

Synd bara att Wilgot "råkat" klippa sönder mitt recept jag knåpat ihop. ONGE ♥


Dagens (sjuka) mama



Länge sen jag bjöd på en dagens. Men idag skulle man utanför dörren så för att inte skrämma slag på halva stan så fick kläderna åka på. Allt är NEW IN från shoppingen här om dagen. En söt tunika som jag hittade på HM som sorgligt nog var lite för stor. Jag som brukade köpa large slog då till på en medium i hopp om att den inte skulle vara för liten. Hade behövt en S, attans. Har inte riktigt vant mig med min nya vikt. (jackan jag fyndade för ett tag sen var HEEEY förstor) Nåväl, fläskbrallan har jag visat förut och linnet är ett ljusrosa baslinne från bik bok :)

Hur gick det hos läkarn då?
Förutom att jag både är sjuk i lungor, hals och bihålor så var det bra.. haha
. Härligt att ta allt på en gång liksom, mår prima ballerina. Nu blir det antibiotika, hostmedicin och VILA. Ska tillbaka på fredag och ta blodrprov för sköldkörteln. Kanske kan det vara orsaken till mitt mående, trött, yrslig, dålig aptit, urfunktion och allmänt less. Fina Johanna tipsade om detta och läkaren höll med om att det är värt att kolla. Oavsett vad provet visar så tyckte hon att jag bör få koppla av lite, från allt vad vardagssysslor och barn innebär. Bara få vara jag, sova utan uppvak och slippa tänka på något annat än mig själv. Det är ju lätt..haha hmmf. Hur ska vi lösa detta? Frågan utan svar ;)

Men det är med glatt humör jag säger att jag mår bättre idag. Även maten har vart lite lättare att få ner ♥

Välkommen till filtfamiljen ♥





Ser ni? Paul Frank filten Julius Dot har fått komma hem till oss ♥ Ännu en filt från underbara Elodie Details. Den är precis som jag trodde, helt underbart mjuk och har helt underbara färger! Filten säljs bland annat hos Darling Express.

Kan man någonsin få nog av filtar? :) Tror inte det vaa.. Speciellt inte då man har 2 st filttokiga barn ♥

Helt otroligt!!



Idag gick jag upp i skaplig tid för att hinna med att fånga dagen, så som hinna dricka upp kaffet, äta frukost och lite sånt som inte hinns med utan stress då jag är själv. Något är vajsning med min kropp och ännu mer nu efter några dagar då matintaget inte vart det bästa. Så jag ville liksom ladda upp rejält. Men i alla fall...

Började min morgon med att ringa till farbror doktorn, fick en tid lagom till då Wilgot ska hämtas från förskolan. Perfekt, då kan pappa S gå med mig (lite läskigt att gå själv då man inte mår helt 100).

Har du frikort?
Säger hon i luren. Ja det är klart jag har men jag ska bara hitta det.

Jag leta..jag leta.. jag leta, jag svor och stonka. Efter att jag vänt upp och ner på hela lägenheten 3 gånger om i 1.5 timme så hitta jag det. Vet ni vart? Inte i väskan eller plånboken där det BÖR ligga. Nej utan UNDER min kamerafilt i byrån (har alla prylar på en filt då dom ska ligga gosigt). Varför i hela friden ligger det där? Kan någon svara på det? Jag har alltså letat ÖVERALLT men såklart inte där. Nu är jag helt slut och min lugna morgon gick åt skogen. Här med lovar jag att lägga saker där de SKA vara.

Frågan jag ställer mig idag är varför letar på samma ställe 5 gånger fast man vet att man letat igenom allt så noga det bara går?
Snacka om slöseri med tid..

She did it!



Idag har Loppan greppat tag i en leksak för första gången. Ja alltså, greppat har hon ju gjort förut men inte "på riktigt" om man säger så. Idag förde hon handen uppåt mot sin lilla skallra och tog tag i den för att sedan försöka äta opp den. Mammas duktiga! Satan i gatan vad arg hon blev tillslut. Fasiken morsan, vad är detta för något...jäla skitgrej, trä blä...Hur släpper man?! typ så.

♥ stolt mamma. När blev hon så stor?

Hjärtat i halsgropen


Lite hjärtfika dagen till ära ♥

Min kropp är helt orkeslös just nu. Så fort jag står upp så kommer illamåendet, aptiten är verkligen noll och jag är helt helt slut. Vet inte, men det känns som om jag håller på att falla isär. Måste ta mig upp igen och det är snarast. Jag tvingade i mig lite middag men när det var dax för fika så fick jag inte ner mer än en tugga. Inte likt mig som brukar kunna äta minst 4 bakelser liksom. Jag vill bara må BRA.. Har vart sjuk hela februari och nu får det fasiken vara slut..orkar int mer. Nåväl, nog om mig..

Efter fikat så kom mormor och bonus morfar micke över för att hälsa på ungarna. Barnen fick sig några paket och Wilgot var så otroligt lycklig över att dom kom förbi. Ivrigt skulle han skutta ut i köket och göra något när han snubblar på tröskeln och PANG rakt in i väggen med all världens fart. Jag som såg händelsen sa med en gång "detta måste vi nog åka in med"..Har aldrig sett honom ramla så hårt :( Upp med honom i famnen och trösta, fram med is och efter en stund la sig gråtet. Det såg bra ut och min första tanke var överdriven. Det ser oftast värre ut än vad det är, men oj vad mitt stackars hjärta gjorde ont. Blev så innebängen rädd :( Han fick sig en redig bula i pannan. Han var några centimeter från att träffa kontaktuttaget i väggen så det var väl tur i oturen. ♥ Usch får kalla kårar så fort jag tänker på det. Nu sussar han i alla fall gott och la sig med glatt humör. Mammas prins ♥

Förlåt om uppdateringen blir lite kass, vi får hålla tummarna att mama in the house snart mår bättre!


Pastelligt grön







Lilla Loppan var i förrgår klädd i sötaste byxorna från Lindex och en body från HM. ♥


Var inne på HM då jag var iväg för lite shopping och dom hade ju fått in sååå mycket fint. Synd att man inte är miljonär. Lo fick i alla fall denna body och utöver det så fick hon 2 bodys till, ett par leggins, 5 pack strumpor och 2 pyjamaser. Baskläder går ju åt som smör när dom är kräkiga.

Nu ligger hon på sin lilla filt och tränar nacken, inge vidare kul tycker hon. Hon låter som en arg liten kattunge ♥ Ser ut som hon försöker äta upp sin hand vilket givetvis inte går så bra. Gullunge! Händerna är ständigt i munnen just nu, ibland kan hon bli riktigt förbannad om hon inte "hittar" dom. Det ska knagas dagarna i enda. Dregla har hon börjat gjort också, det bokstavligen rinner ur munnen på na dom stunderna hon inte blåser bubblor.

Hon börjar bli så stor, min lill loppa!

Glad alla hjärtans dag ♥





Vill bara smyga in och önska er en mysig dag ♥
Ska ni göra något speicellt?

Här hemma står rosorna i vasen och mer än så blir det nog inte detta år. Kroppen min vill inte riktigt samarbeta och jag vet inte riktigt hur jag mår. Men är på bättringsvägen i alla fall, tror jag. Pappa S är hemma och VAM-ar (vård av mamma, haha) så familjen är samlad fast vi egentligen inte skulle vara det. Och det mina vänner, det är det bästa sättet att fira denna dag. ♥

NEJ NEJ NEJ!


Tänk om man kunde vara såhär pigg...

Vet ni? Om det inte vore nog med sjukstuga så har även min mage blitt sjuk :(
Mådde konstigt hela dagen igår, var yrslig och illamående. I morse när jag vaknade var det raka vägen in till toaletten. Än så länge har jag klarat mig från spyor då det kommer ut andra vägen. Jag orkar verkligen inte mer nu, nu får det fasiken vara nog! Hoppas detta inte är långvarigt, är redan trött på att springa som en tok till toan. Kroppen blir verkligen urfunktion när man är magsjuk. Bläsh.. :(

Till alla er som undrar om swingcartävlingen så har jag inte hunnit med att gå igenom den än. Felåt ♥

Rose & love







Lite mer av det jag köpte i fredags. ♥
Pappersrosor, en hjärtsten, en sten med gravering (kärlek) och ett litet fat. Lite kärlek till hemmet helt enkelt :)

Morgonhyss



Morgonhyssen är i full gång igen. Nedrans onge, haha ♥ Imorse hade han bara hällt ut alla 300 tops på badrumsgolvet, jätte kul. Han hade även målat vår badrumsinredning med den dyraste hudkrämen han kunde hitta, morr. För att sedan avsluta sin visit i badrummet med att äta upp all tandkräm. Igår röjde han köket och klippte han med saxen och i förrgår rev han sönder sitt täcke. Dagarna innan det så hade han sönder några leksaker och skyllde allt på sitt timmy lamm.

Livet med en 2 åring ♥ (och 2 trötta föräldrar som inte vaknar när han tassar upp)

Baby foot







3 foton med 3 olika redigeringar, vilken är er favorit?

Alla foton är tagna med Nikon D90 ♥ objektiv Nikkor 50/1,8D ♥ På dom 2 första har även ett close up filter +4 används. Tagna med sidoljus. Var ganska mörkt när jag fotade därav bruset (högt ISO) men jag tycker att bruset gör det lite charmigt :)

Veckans bloggtips ♥



Först ut har vi Angelica, en blivande tvåbarnsmamma. Bloggen är fylld av vackra foton och det räcker nog att säga så. En blogg helt i min smak! :) Hennes foton är lite likna mina egna, lite romantsika i redigeringen.. Super fint såklart (: Vardagsprat & foton, precis så det ska vara :D  In och kika vetja!



Sen har vi Ida
som ligger bakom bloggen "Dagar med er". En inredningsblogg med det lilla extra. Även hon har en blogg fylld med foton och oftast får vi se detaljer från hennes rosa hem. Hon är mamma till lilla Isabella och även henne träffar man på i bloggen :) In och kika! Denna tjej har kommenterat bloggen flitigt sen hon började läsa och på så sätt vet jag att hon verkligen läser. Årets första ENDENISEläsare! :D

Försiktigt och upprepning



Försiktigt...försiktigt.. Är du försiktig? Ta det försiktigt...Försiktig..
Eko i skallen, jag blir galen på mig själv. Kan vara det ordet som används mest här hemma.

Men varför? Är det för att det alltid blir som man fruktar? Ramlar, snubblar, får lillasyster att gråta, slår sig, halkar, klämmer sig, sätter i halsen, spiller... Ja jag tror det. På varje film jag har på Wilgot och Lo så sitter jag där "försiktigt Wilgot, är du försiktig?". Haha, vilken hönsmamma! Härmed ska jag försöka att låta bli att tjata ut ordet.

När vi ändå är inne på ord. Har ni tänkt på att de flesta människorna upprepar det dom säger till små bebisar? "Heeej lilla vän... heeej lilla vän... Ska du prata lite då? Ja prata lite då.. Åh vilka gosiga lår du har, jaa du har gosiga lår. ååh gulligulligull, jaaa gulligulligull. Aweeee, aweeee...Är du mammas gullunge? Är du mammas gullunge?". Har ni tänkt på det? Varför gör man så? Jag gör detta själv och det är fruktansvärt irriterande att lyssna på haha. Har nog inte sett ett klipp där det inte upprepas och då pratar jag inte bara om mig utan även om andra.

Han & hon ♥





Idag har båda mina barn vart goa och glada hela dagen, så underbart! Eller inte :) Men vi har haft det mysigt i alla fall. Lo har sjungit klagosång och Wilgot har inte riktigt vetat vad han vill. Där emellan har vi busat och myst framför tvn. Sjukstugan fortsätter och därmed de lugna dagarna. Lo är så fööööörbannad över sin täppta näsa och jag förstår henne. Än så länge är det bara jobbigt då det ska sovas men med huvudet högt så går det vägen.

Nässug & högläge, vad mer kan man göra åt de små livens täppta näsor?

Gammo kom över och lagade lite middag tillsammans med oss, fläskytterfile med hemmagjord klyftpotatis. Satt bra i magen vill jag lova ♥ Nu sover ungarna och en annan ska gå igenom 20 sidor kommentarer som kommit in idag. Vad roligt att ni uppskattar Blingotävlingen :) Sen blir det melloparty all by myself! :D

Idag


Storebror i ny grön tisha från HM som fick följa med hem igår.

Vi busar här hemma, precis som alltid. Lillasyster vilar, Wilgot är hyper och mamma är trött. Varför ska jag alltid sova som en kratta när jag ska vara själv med barnen haha? Nåväl, lite energi ska man väl kunna klämma fram i alla fall :D Om inte så kan jag väl försöka låna lite av min son som verkar ha på tok för mycket utav det.

Idag vaknade vi av att vi hörde Wilgot som var uppe och tassa. Gick upp och hitta honom i köket.. "klippa...aj aj finger".. Hmmf.

Tävling - 500kr hos Blingo.se!



Nu drar jag igång en till tävling här på bloggen. Hoppas ni gillart! Denna gång så kan ni vinna ett presentkort värt 500kr från Blingo.se. Ingen har väl missat deras underbara kläder? Miljövänligt, färg, form, mjukt & snyggt till stora som små. Deras nya kollektion är jag lite mer än svag för, finns SÅ mycket fint. Stjärntemat, färgerna..allt!

Tävlingsregler:
♥ 1 vinstchans - Kommentera inlägget så är du med! Glöm inte att lämna mailadress/bloggadress.


"Tävla hos ENDENISE.SE om presentkort hos Blingo, tävla HÄR du med"

♥ 2 vinstchanser - Länka vidare tävlingen i din blogg med tillhörande bild och text du finner här ovan.
Lämna en NY kommentar med länken till inlägget.

♥ 3 vinstchanser - Gilla Blingo på facebook!
Lämna en NY kommentar där du berättar vilket nummer du blev när du gillade.

Tävlingen avslutas den 25de februari kl 23:59. Därefter presenteras vinnaren i detta inlägg. Lycka till ♥

GRATTIS http://hannadidrikson.blogg.se/

Grey flower



Tröja till mama! Vet inte riktigt vad den kallas då jag inte är så het inom modeområdet. Låt oss säga tröja med hål i så förstår alla. Mjuk, skön, mysig tröja med blommor. Såg att den var kortare framtill (jag provade aldrig) nyss och trodde först den var felsydd. Efter vidare funderingar så är det nog meningen. Som sagt, hänger liksom inte riktigt med i modet här. Eller modig är jag, men fasiken inte modern (inte modig heller). Nåväl, jag tyckte den var fin, kul med lite utöver det vanliga oversize tröjorna.

..to be continued
(fick strikta order om att visa vad jag hittade idag)

Jag har hittat en fläskbralla!


Ursäkta min Agda 90 bak, den har liksom inte fått sig ett träningspass ännu.

Jag har inte ägt ett par tighta jeans på hur länge som helst. Vet ni varför? Jo för att vad jag än sätter på mig så väller de såkallade kärlekshandtagen över och det har dom alltid gjort, även då jag vägde som minst, 46kg. Dom vill liksom inte riktigt samarbeta med mig och ännu mindre nu efter 2 barn. Men i alla fall, idag hitta jag de ultimata jeansen för oss med lite flebb på sidorna. Perfekt! Nu har min garderob iallafall ETT par tighta jeans! ;) Som dessutom håller mammamagen på plats. Ska nog ta och köpa mig ett par svarta också. Jeansen hittar ni på Vero moda för lite över 300kr om jag inte minns helt galet.

Hade det UNDERBART under min egentid, dock blev den tiden väldigt väldigt dyr.
Det är inte bra att släppa lös mig SJÄLV i ett köpcentrum. Nope, pappa S får skylla sig själv. Det blev lite grann..lite mycket..

The mama going out, BY HERSELF!



Eftersom att pappa S är hemma och sjukar så passar jag på att unna mig lite egentid.
Egentiden ska jag ta genom att strosa runt i affärer all by myself. Utan gråtande ungar, utan stress, utan någon som helst plan. Kan det bli bättre? Nja, tveksamt. Nej nu måste jag rusa, tid är dyrbart. På återseende kära läsare! KRAM ♥

Favoriter i mörkt



Mama & en liten liten Loppa ♥ Tagna 4/12-11. Även om fotona inte är i bästa kvalié så älskar jag dom ändå.

Idag har jag inte mycket att säga. Pappa S har vart hemma idag då han tagit plats i vår sjukstuga, Lo står i dörröppningen och hänger. Med andra ord håller hon också på att bli förkyld. Den enda som är pigg och frisk är vår lilla super Wilgot. Lo har vart riktigt grinig idag också, fast rumpisen har läkt. Hon överdoserat surpiller hon. Hon visar ständigt hur mycket ett litet liv faktiskt kan låta, haha. Tur att hon är så söt när hon tar ton ♥ Vi har tjockat i oss pizza idag då vi inte kom fram till något svar på den ständiga frågan "vad ska vi äääta idag".. Barnen sover, jag designpillar och tvättar samtidigt som jag sitter och tjuvkikar på min snyggoStaffan. Tror jag ska ta och hoppa ner i ett bad och bara vara. Får passa på medan sjuklingen är hemma ;)

Såg att foto/redigeringstips var eftertraktat. Säg gärna till ifall ni vill ha något speicellt redigeringstips, fototips eller så. Så svårt att veta då man bara gört. Eller ska jag dra lite tips rent allmänt i photoscape, olika redigeringar? Kanske vill ni veta lite kamerainställningar mm? Har inte haft tålamod med photoshop än, programmet går mig verkligen på nerverna. Det tar mig över 1 timme att redigera ett foto som jag inte ens sparar pga att inget blir som jag vill. Photoscape ftw!


Barnbokstips ♥







Wilgot fick dessa böcker av sin mormor i julklapp och jag tycker dom är jätte bra. Bra text, bra syfte och bra upplägg. Den första bokens syfte är att lära barnet att man behöver dela med sig något barn oftast inte vill. Den andra boken får barnet hänga med kanin som ska städa sitt rum. Varje sida har små grejer man ska göra, ex lägga leksakerna i lådan, bädda sängen, låna ut bollen, cykla tillsammans osv. Super kul :) Böckerna säljs lite här och var. Billiga är dom också :)

Tycker det är så himla svårt att hitta BRA barnböcker.
Wilgot får hem Kråkeböckerna vaje månad och dom är verkligen super, dock är han lite för liten för att förstå dom än. Har ni tips på bra och förnuftiga barnböcker så hojta gärna! :)

Wilgot ♥ choklad



Apropå chokladälskare... fniss ♥ Hittade denna goding under bordet för ett tag sen. Han hade hittat nonstop i skafferiet.
Han blev självklart skitsur över att jag hittade honom. Han hade ju hittat världens bästa gömställe. "NEEEEJ MAMMA", "gåååå". Yes, sir och sen gick jag.




Mmmmandel





åh, igår när älsk kom hem igår så hade han med sig denna, en nyhet från Marabou. Marabou har lyckas denna gång, på riktigt. Tänk er chokladen på en magnum mandel glass, den som tar slut så himla fort, den man bara vill ha mer och mer av? SÅ smakar denna. Perfekt, nu behöver jag inte köpa en hel glass för att komma åt chokladen..

Jag är en riktig chokladälskare. Mörk, ljus, vit.. Allt går verkligen hem här hemma. MUMS! Jag är inte så mycket för godis och andra gottegrejer, såvida det inte innehåller choklad ;) Vad brukar ni köpa då ni ska gotta lite? :)

Vill du bli veckans bloggtips? ♥

Samma visa som alltid. Jag väljer ut en blogg jag tycker förtjänar att få bli ett bloggtips.
Nytt för denna vecka är att jag även kommer välja ut en trogen läsare :) Lite som "veckans ENDENISEläsare" :D Tycker ju om er så himla mycket så lite kan jag väl få ge tillbaka? :) Vad är inte bättre än att dela med mig av mina underbaringar därute?

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med lillfjärten som vägrar sova. Snart kommer pappa S hem med choklad till mig. Nom nom!

Lyxdag!



Lyxens dag har det vart idag. Gammo kom över lagom till storebror skulle hämtas på förskolan, jag kunde med andra ord gå SJÄLV och hämta hem honom. Åh så glad han blev. Vi klädde på oss extra långsamt och gick extra långsamt bara för att ta vara på egentiden. Väl hemma så blev Wilgot jätte glad över att "immo" var på besök. Tiden sprang i väg och nu är kvällen kommen. Tack mormor för avlastningen ♥ Maten smakade super!

Idag sprang in på lindex i hopp om att köpa några nya pyjamaser åt Lo men blev lika besviken som alltid, utbudet är verkligen kasst på Lindex där vi bor. Finns då ingenting. Det fick bli en pyjamas vi redan har i en stl större. Måste ta mig till kappahl, där har dom minsann bästa pyjamaserna. Sprang även in på apoteket och köpte en salva åt loppans rumpis. Av alla dom jag testat så är Repair den absolut bästa. Den fungerar mot allt, mirakelsalvan. Den förbygger också väldans bra. Så nu blir det till att smörja Loppans rumpis (fast det har nästan läkt nu) och Wilgots torra kinder.

Tror jag hostat sönder en muskel på revbenens baksida. Gör så sjukligt ont att andas ibland. Men sen helt plötsligt så känns det ingenting. Trodde jag skulle behöva ringa en ambulans på vägen hem från förskolan, kunde verkligen inte andas utan att det ilade smärta vid minsta andetag. Blev bara värre och värre men mitt i allt så försvann det. Kanske dax att gå till läkarn, såhär kan jag ju inte ha det. Har vart sjuk på tok för länge nu.

Vet ni? BÅDA barnen sover, det är LYX! ♥

Jag saknar..



En ny dag är kommen och nu är batterierna laddade.
Idag sjunger jag "faaar jag kan inte få upp min kokosnöt diddeledoo" istället för..."iiiiiingen förstår, hur dåååligt jag mår". Eller nåt..Åh jag måste se lejonkungen!

Igår var en jäkla pissdag och jag tror att allt handlar om att jag saknar. Jag saknar att ha pappa S hemma. Han är min andra hälft och det är väl självklart att man vill leva som en familj när man faktiskt är det. För mig är en gemensam middag höjden av lyx, något som bara händer då han är ledig. För andra är det något man gör varje dag. Jag vill också äta gemmensamma middagar, handla tillsammans, natta barnen tillsammans.. Jag önskar så innebängen att pappa S hittar ett nytt jobb med normala tider. Han fattas hos oss, hos mig, hos barnen. Sen är jag väldigt less och trött i allmänt just nu. Kroppen lever sitt egna liv och jag behöver bara hitta tillbaka. Längtar efter en dag då ögonen inte hänger ner till kina.

TACK TACK TACK
för alla kommentarer som trillat in i inlägget här nedan. Ni är så bäst, vet ni det? Det är skönt att det finns fler än jag som kämpar, även om jag önskar för er skull att det inte vore så. Tack återigen för alla kommentarer ♥

Bilden är från igår, under en av våra fina stunder. Det är TUR dom finns när det kommer pissdagar som igår ♥

Jag går under snart...



Idag har vart en sån dag då jag inte hunnit med mig själv för fem öre. Barnen har skrikit, surat och bråkat. Är det inte den ena så är det den andra om inte båda samtidigt. Ingenting står rätt till idag. Wilgot grät hela eftermiddagen, ville inte ens äta. Lo har gråtit hela dagen och ingenting duger. Jag är helt slut. Jag är så less på att behöva leva som ensamstående fast jag har världens finaste fästman. Jävla skit jobb, dra åt skogen. Så less på hans skittider. Jag vill inte ha det såhär...

Att inte kunna räcka till för BÅDA mina barn tar så jävla hårt på mig. Oftast så räcker jag till varje dag, men idag har jag vart så långt ifrån räcka till som det går. Hur fasiken ska man lära sig tackla sånt? Ibland har jag lust att bara ställa mig och skrika rätt ut, släppa allt och bara gå därifrån. Speciellt när en dag som denna kommer, då det är PISS hela dagen. Den enda lugna stunden jag fått idag var en stund på förmiddagen och en halvtimme på eftermiddagen men då har barnen vart vakna. Jag är helt slut. Har hostat mig igenom alla nätter och knappt fått sova. Har ingen ro att äta, orkar knappt dra hem vagnen från förskolan utan att tårarna ligger och kryper. Jag är slut.. Kroppen håller på att falla i sär. Jag känner inte igen mig själv. Svag, orkeslös och trött...Jag har inte ork nog för dagar som denna. Vart fan finner man ork? Ge tillbaka min glöd, min lust och min ork. Det är allt jag ber om.. så jag orkar med allt själv..

Jag behöver tid för mig själv, jag behöver tid för MITT.
Jag vill kunna äta utan att få magknip för att jag stessar i mig maten. Jag vill kunna sitta i soffan utan en gråtandes Lo på armen. Jag vill kunna gå på toaletten utan att behöva stressas över situationen Jag vill inte dricka kallt kaffe varenda dag. Jag vill.. Ja det vill jag, jag vill så mycket. Får jag inte den lugn och ro jag behöver så går jag under. Känns som hela dagen blir förstörd och ovärd. Egentid för mig är så himla viktigt. Jag behöver bara få vara jag, jag behöver då ladda batterierna. Idag blev det inte som jag önskat. Efter en dag med känslor över att man inte räcker till så såg jag fram emot den tiden då barnen sover. Men det gick ju åt helvete rent ut sagt. Det är över 2 timmar tills pappa S kommer hem och Lo är inte glad om man säger så. Wilgot vaknar hela tiden och gråter och just nu önskar jag att jag kunde klona mig i 3. En denise för Wilgot, en för Lo och en för mig själv.

Inget illa menat mot mina barn, dom är världens finaste och jag älskar dom så det gör ont. Det är klart att vi haft några få fina stunder denna dag och det är tur det. Det är inte deras fel att det blir såhär. Jag skulle aldrig skylla på dom. Dom är det bästa som hänt mig så påstå inget annat. Men en mamma behöver få vara lite annat en mamma någongång. Man behöver få lite avlastning, jag är bara så jävla trött på att leva som ensamstående fast jag inte är det. Vissa dagar är tuffare än andra, andra värre än så. Idag är jag slut, less och trött på denna dag. Min dagliga dos av egentid får jag ta en annan dag. Andas in andas ut. Imorgon blir bättre ♥

ALL CRED till er alla som är ensamstående där ute. Jag förstår inte hur ni orkar. Men ni ska ha en stor eloge ATT ni gör det. ♥


Är egentid viktigt för er? Eller klarar ni er ändå?
Jag klarar mig utan egentid, men dagar som denna är det de enda jag längtar efter.. Att få känna lugnet..

Ett jävla SKIT inlägg som jag har sån lust att ta bort men jag struntar it. Ni får tåla lite annat.
Livet är ju inte alltid rosa fluff fluff. Jag behövde få ur mig det och vad är inte bättre än att skriva?

Röda stjärten :(



Loppan har blitt alldeles röd av allt bajsande. Upptäckte det redan igår, att det började bli irriterat. Luftade & smörjde in de irriterande områderna. Idag har allt blivit så mycket värre. Undra om det är detta som orsakar hennes dåliga humör? Tror det va. Idag har hon skrikit så fort vi bytt blöja och det skär verkligen i mammahjärtan. Stackars stackars liten. Hon har ju bajsat som en gris i 1 vecka och det har gjort sitt kan man säga. Vad den dåliga magen beror på vet jag fortfarande inte, antagligen en förkyldning som satt sig där. Aldrig kul när di små har ont. Hoppas det läker fortare än fortast och att magen snart blir bra igen. Mammas lilla hjärta ♥

Nu ska jag väcka tösabiten och sedan ska vi gå och hämta hem det stora hjärtat från förskolan ♥

Mer tips?



Känner att bloggen börjar bli lite långtråkig, eller jag rättare sagt. Vet inte riktigt. Är små tips något som skulle uppskattas kanske? Fototips? Redigeringstips? Designtips? Shoppingtips? Vad vet jag. Just nu känns det som om det bara är vardag, vardag och vardag haha. Vad gillar ni? Mer text, mindre foton? Mer foton, mindre snack? Det kanske bara är jag som tycker bloggen är tråkig förtillfället? haha.

Nåväl, vad är en bal på slottet? Inatt har jag sovit som en K R A T T A. Ögonen är någonstans nere i kina idag, hoppas dom väljer hemmalivet snart. Lo är fortfarande en liten suris, men ack så söt. Hon har börjat testa rösten, vissa stunder låter det som hon predikar om något hon brinner starkt för. Långa diskussioner minsann. Gullunge.

Nu ska jag hänga med kaffekoppen ett tag, idag är vi bästa vänner. Glöm inte att TÄVLA! Två supertävlingar igång ju!

Dagens surLoppa!



Stjärndressen kommer från Cubus för er som undrade :)


Idag (senare idag) hade loppan premiär för denna underbara klänning från Phister & Philina. VISST är den fiiiin? Helt underbart söt ♥ Den kommer från Cutiepie. Dock är det "förra årets". Loppan är sååååå ute , jag vet. Vet inte om den säljs längre men det har ju kommit in nyheter som är minst lika fina. Till det hade hon i alla fall sina nya fina strumpbyxor från Lindex. Prinsessstrumporna med spets har pappa S köpt på HM. Ja, jag skulle då aldrig köpa såna haha.

Idag har Lo haft världens humör, ja inte det glada hållet om ni trodde det. Hon har verkligen vart arg. Förbannad rent ut sagt. Gapat och skrikit som en tonåring som inte får sin vilja igenom, brukat våld genom ett antal nygrepp & sparkar och surat likt en trotsig 4åring. Håller tummarna att tösen vaknar på rätt sida imorgon ;)


Dagens middag ♥



Min första middag lagad utifrån ett recept, inte illa va? :D
Smakade bra! Kul med lite annorlunda smaker och framför allt - kul med lite nytt!

Biffar: 600g köttfärs, 1 dl ajvar, 2tsk spiskummin, 1tsk paprikapulver, 1 vitlöksklyfta, 1tsk salt, 1 ägg, 1/2 tsk kanel och smör&olja till stekning. Blanda allt, forma 8st biffar och stek på medelhög värme, ca 4-5 min på varje sida.
Rostade rotfrukter: 2 palsternackor, 3 morötter, 8 potatisar små potatisar (4st stora), 1 msk rosmarin, 1/2 dl olivolja. Sätt på ungen på 250 g, skala rotfrukterna och dela i lite ojämna bitar. Blanda med rosmarin och olivolja, in i ugnen i ca 20min
Paprikadipp: 2dl tjock yoghurt, 1dl ajvar och lite salt.

Receptet hittade jag i min lilla kokbok - Kom in och ät!

Tävling - Vinn presentkort hos Sovtex.se

Drar igång en ny tävling! Tävla om en presentkod värd 500:- från Sovtex. Sovtex är en intressant butik där man kan köpa allt från fina överkast , praktisk sängkappa att dölja allt under sängen med, sköna påslakan coola hissgardiner till vackra gardiner online.

Tävlingsregler (läs noga):

För en vinstchans (obligatorisk):
♥ - Gå in till Sovtex.se & välj ut de som du vill köpa. Lämna länken i en kommentar där du också berättar varför du vill ha just den saken. Glöm inte att lämna mailadress!


"Jag tävlar hos Endenise.se om ett presentkort på sovtex.se
där man t.ex. kan köpa fina gardiner online. Tävla HÄR du med!"



För en extra vinstchans:

♥ - Länka vidare tävlingen i din blogg med bild&tillhörande text som du finner här ovan. Se till att alla länkar fungerar. Lämna länken till inlägget i en NY kommentar.


♥ -
För en tredje vinstchans gör allt ovan och dessutom Gilla Sovtex på Facebook.
Lämna en NY kommentar där du berättar att du gillat!

Tävlingen avslutas 19de februari kl 23:59. Vinnaren presenteras därefter i detta inlägg!
Lycka till ♥

GRATTIS http://angel-like.com


Bä bä vita lamm...prutt prutt!




Ett klipp på mina sötnosar som jag filmade i morse ♥ (ändra till HD för bästa kvalité)





Natten gick S T R Å L A N D E ! Vi vaknade allesammans kl 10. Men är ganska osäker om hur länge Wilgot hade vart vaken. Han var nämligen i vardagsrummet när jag klev upp. Han började tjata om att han gjort aja baja och att timmy lamm var ajabaja. Men jag hittade inget mer än en isär plockad bil, en trasig träklocka och lite pengar här och var. Timmy lamm var hel och fin. Åh, är så glad över att det gick så bra. PEPPAR PEPPAR! Lo har sovit sin första natt i egen säng och det gick lika bra det med, inga kontsigheter. Hon sov gottis med andra ord! :)

Sista dagen som pappa S är ledig, han fick bara 3 denna vecka :( Idag ska jag försöka mig på att laga Ajvarsbiffar med rotfrukter och en liten dipp. Kul att prova nytt!

Sova i stora sängen ♥





Idag har vi tagit tag i "sova i stora sängen".
För er som inte hängt med så börjde Wilgot sova i sin växa säng några månader innan Lo kom till världen. Detta gick super bra fram tills den dagen vi kom hem från BB. Wilgot började springa om nätterna, han smög upp, gjorde bus och vägrade sova. Han kunde vakna kl 00 och inte somna om. Så en dag fick vi nog, vi kände att vi behövde få sova och vi tog tillbaka spjälsängen. Wilgot sov genast genom hela nätter och vaknade inte en endaste gång, tror han behövde den tryggheten.

Nåväl, nu har vi i alla fall tagit bort spjälsängen igen och laddat om krafterna. Jag möblerade om hans rum för att få lite "ny" känsla och det gillades. Vi vinkade hejdå åt "bebissängen" och pratade om att han skulle sova i den stora sängen, som stora pojkar gör. Efter att vi sagt några ord om det så släckte vi lampan och sa godnatt i vanlig ordning. Efter 5 minuter så hörde vi hur storebror öppnade sin dörr. Han förstod genast vad vi skulle säga och tårarna kom. Men efter lite kram & nattinatt så somnade han om. Sen dess har han inte sprungit något trots att vi hört honom vakna.

Håller mina tummar och tår att detta kommer gå lika bra som förra gången. MEN härmed säger jag tack och hej till våra underbara sovmornar. Dom är nu ett minne blått och jag kommer sakna dom så innebängen vill jag lova. När han vaknar och upptäcker att det är ljust så kommer han såklart att gå upp när han inser att han fakitskt kan. I spjälsängen kommer han ju ingen vart och somnar om ;) Hoppas dock att han säger till när han vaknar haha.

Gruvar mig över hur det kommer bli i natt då Lo vaknar för käk, aj aj aj. Wilgot vaknar nämligen alltid till av hennes gråt. Nu är det ju inte bara att slänga fram booben när hon vaknar. Så länge han inte vill gå upp innan 7 så är det helt okej. Innan 7 kommer morrhåren fram tror jag ;)

Heja Wilgot ♥

Lilla STORA Loppan ♥



Dagens Loppa - Body från Noa noa, harembyxor (SÅ SÖTA) från kappahl, scarf från Åhlens.

Tänk att hon blivit så stor, så snabbt? Himmel och bananskal! Min lilla knubbis ♥ Tiden går så mkt fortare med andra barnet. Ni som har två eller fler, håller ni med? Graviditeten sa tjoff och om 19 dagar blir hon 3 månader. Det är tur man har bloggen att titta tillbaks i för glömmer så himla fort. Dagarna går i ett och helt plötsligt är det ny vecka. Tyckte nyss det var söndag..

Nu ska vi gosa ner oss i soffan framför Twilight - Breaking dawn part 1. Har ni sett den? (:

Vilken kille! ♥



Åh denna morgon kunde ju inte börja bättre. Hör hur Wilgot tjatar extremt inne i köket. Han säger alltid samma sak hundra gånger tills dess man svarar honom. Förstod inte för fem öre vad han sa och eftersom att det lät som om han var och rotade i kökslådorna (heeey knivar) så sprang jag in och kolla.

Vet ni vad min fantastiska lilla son gör? PLOCKAR UR DISKMASKINEN! Alltså, i love it! Vilken karl!


Vi segar på här hemma i vanlig ordning. Jag och Wilgot är forfarande sjuka, det börjar bli lite små segt nu. Vi hostar i kapp om nätterna och likaså om dagarna. Idag tog vi en välbehövlig sovmorgon. Jag somnade inte förrens 2 och Lo har tjorvat inatt så en sovmorgon till 10 satt inte helt fel :)

Gårdagens bästa - dead by april i mello ♥ Ett av mina favoritband sedan länge och jag bara älskar deras nya. Det visste ni va? Att jag helst av allt lyssnar på metal av alla dess slag? Även rock och hårdrock :) Heja DBA!

Gårdagens sämsta - Photoshop!
- Försökte lista ut hur man kan göra två foton till ett men jag fattade nada. Ni vet så det andra ligger över och det andra under, när man ser båda två? Någon som kan förklara det för trögot? :D


Nu ska jag få upp karln min ur sängen ♥

Första gången i barnstolen ♥



Titta, sicken sötnos som somnade i barnstolen. Inte så konstigt så som mamma hade gosat till det med filtar. Finis ♥



Hon var vaken en liten stund i alla fall. Nya grejen är att knaga händer, nom nom!

♥-Bokeh med frost









Idag provade jag mig på att fota hjärtbokeh med våra frostiga fönster som ljuskälla.
Blev ganska häftigt tycker jag. Vad tycker ni? :)

Bilderna är fotade med Nikon D90, objektiv Nikkor 50/1,8D, close up filter +4.

Apropå fönster så måste någonting göras åt dom. För det ska väl inte frosta sådär va haha? Frostet sitter på insidan av glasen så vi kan inte göra något åt det själva (: Men det är ju klart att familjen kaos ska ha kaosfönster också! Nu ska vi fixa iordning lite middag här hemma och sen väntas lördagsmys ♥ Kram på er finisar!

Veckans bloggtips! ♥

Det blir 2 tips denna vecka också, hoppas ni gillar dom! :)


Först ut har vi Lina - Dagbok, foto & Design. En blogg jag personligen läst sedan graviditeten med Lo. Hon hade bf 3 veckor innan mig och när det var dax för henne så minns jag hur avundsjuk jag blev haha. Men min lilla loppa ville ju komma ut lite tidigare. Hennes lilla Vera är 6 dagar äldre än Lo och det är fortfarande lika roligt att läsa. Hon bjuder på en massa foton, vackra som få. Skriver om lite allt möjligt, precis som det ska vara. Himla duktig på desgin också! In och kika hos Lina!

Sen har vi London bogg - Åkt på graviditet!. En nyfunnen blogg som jag jag gillar skarpt! Tjejen bakom bloggen verkar så himla härlig, lite som jag är. Skämtsam och inte allt för seriös. Hon tog sitt pick och pack, drog till London i hopp om att få ett liv. Ja ni hör ju, galet! :D Nu väntar hon liten bäsis som beräknas komma i Mars. In och kika hos Trees! :)



En favorit i repris, haha ♥

Ni som inte sett detta klipp måste bara se det. Wilgot är här 15 månder och kan inte prata alls mer än att han kan säga mamma & pappa i princip. I klippet råkar han säga något som låter helt klockrent bra och det är himla kul. Märkte det inte själv först utan såg det då jag kollade igenom alla klipp på datorn. Jag fick mig ett par skratt kan jag säga haha ♥ Så fel det kan bli :D

Alla gillar olika, titta och njut!


Behöver er hjälp!

TRYCK F5! (Kan behövas några gånger för att sidan ska uppdateras)
Har byggt upp en ny grundmall och har ingen aning om hur det ser ut för andra mer än för mig. Det är jätte svårt att få till en design som ser bra ut för alla webbläsare & datorer. Denna desgin ses bäst i firefox (som dom flesta). Hur ser det ut för er? Bra/dåligt? Ser allt okej ut på alla sidorna? Har det hoppat fel någon stans? Hiss/diss? :) Fungerar dropdownmenyn högst upp? Ser ni den? Ser det bra ut när man ska kommentera? Ja ni hajar, kan fråga såhär. Ser ni något FEL? :)

Målet var att få en mer "städad" design, tycker ni att jag lyckades? Eller ser den fortafande lite stökig ut?

Update: Ser det kontigt ut trots uppdatering så testa att kommentera (för vissa har sidan uppdaterat då)


Mamma, mera arslen!



Detta med att säga orden rätt är inte Wilgots bästa kunskap, vi får ofta oss ett gott skratt här hemma då vi ska försöka lista ut vad han menar. Speciellt när han snappat upp ett nytt ord. Talet lär utvecklas så småning om, vi har ingen brådska och inte han heller för den delen. Tillbaka till ämnet, ett gott skratt fick jag mig allt under middagen. Wilgot som alltid kallat alla små tillbehör i maten för bulle, så som köttbulle, kött, korv, kassler osv. Vi äter i allafall vår middag som består utav ris, kassler & gräddsås i ugn. Vi sitter och mumsar, efter en stund så säger Wilgot:

Wilgot - Mamma, mera ARSLEN!
Mamma - Haha, vad sa du?
Wilgot - Mera arslen mamma.

Tittar runt omkring för att försöka förstå vad han menar. Vet att han absolut inte menar arslen haha.
Får syn på hans tallrik som är tom på kassler och frågar om det är mer kassler han vill ha.

Wilgot - JAAAA (världens lyckligaste) mera assler!

TOKUNGE ♥


Ett litet klipp <3

Bästa är när Wilgot ramlar på slutet efter att jag bett honom att vara försiktig (: Mina gullisar! ♥

 


Dagens Loppa!





Pigg och glad trots magberkymmer ♥ Fina lilla Looooo
som ligger och tränar för fulla muggar!

Vad duktig jag är som handlar i alla färger!



Plockade på mig lite baskläder
till Lo igår och fick en smärre chock när jag kom fram till kassan. 700 dyra kronor blev det. 6 bodys, 2 leggins och ett par strumpbyxor. Visst det är ju ett helt normalt pris men ändå. Kläder är så fruktansvärt dyrt, tycker ni inte det? Lo sluta växa så fooooort!

Appropå barnkläder så fick tjejen i kassan för sig att berömma mig för att jag köpte annat än rosa till min Lo. Äh, jaha? Hon frågade om Lo inte ärvde kläder av sin storebror, med en tilläggsmening som - Haha det kanske inte är så kul med killkläder. Då säger jag.. Jo visst ärver hon kläder och färgerna spelar ingen roll. Köper ofta kläder i alla möjliga färger, här hemma går turkost bäst hem hos båda barnen. Det blir ändå att vi handlar en del nytt. Vi kallar det barnkläder ;) Då säger hon, ja men jag ser att du valt olika färger, kul med någon som vågar. Det är så fint med blått & grönt!
Dubbelt budskap kanske haha?
Svårt att stå på sig? :P

Denna morgon började med kaffepulver i bryggaren utan ett filter och ett smörpaket i brödkorgen. Som pricket över i:t ett himla snökaos. Wilgot får vara hemma idag för jag orkar verkligen inte dra vagnen till förskolan. Har så tjock i luftrören så jag skulle väl hosta sönder. Men vad gör det, vi ska mysa dagen lång ♥ Loppan sover fortfarande så nu ska jag passa på att ge Wilgot lite egentid. Den tiden är dyrbar ska ni veta :) Kram

Mama & Lo ♥







Fotade oss lite idag, här är några av bilderna ♥

Jag tror loppan har fått en sväng av magsjuka.
Hon skiter som en gris, grönt vatten bajs som luktar mök. Yummie! Än så länge spyr hon inte, peppar peppar. Dock var min första tanke tänder då det ser EXAKT likadant ut när storebror har handsprickning men det är liite tidigt för tänder tror jag haha. Nog om bajs för denna gång!

Pappa S är på väg hem med semlor till mig, älskade han! ♥ Så nu står kaffebryggaren och puttrar medan vi inväntar hans hemkomst. Denna dag har gått så otroligt segt, den tar då aldrig slut. Har känningar i bihålorna (lyckas ju få bihålsinflammation 4/5 förkylningar) och jag känner verkligen inte för det nu. Det blir till att ta fram den där underbara nässköljaren haha. Skölj skölj skölj, det är allt jag ska göra :D

Åh tack för alla fina kommentarer, ni är bra gulliga! ♥
Har kommit till en gräns då jag verkligen inte har tid att svara alla personligt. Men jag läser allt, blir alltid lika varm i hjärtat, ni är så himla underbara. Kikar in hos varje människa som kommenterar och oftast så lämnar jag avtryck. Önskar att tiden fanns då jag tycker det är så himla roligt men när det kommer in i snitt 30 kommentarer på varje inlägg så blir det ganska svårt att hinna med. Idag har jag inte ens hunnit läsa alla. Jag försöker, i do my best! Hoppas ni vill fortsätta läsa trots detta ♥ KRAM!

Ett försök till självporträtt (:





Varför slutar det alltid såhär när man försöker vara liite seriös för en gångs skull?
Tanken var att jag skulle ta en fin bild på mig själv men det gick ju finemang, verkligen. Denise i ett nötskal.. Jag fortfarande nöjd med prylarna, tur det. Hur vore det om både modellen och prylarna var lite halvdana..

Idag har jag vart ute för första gången på 1.5 vecka, så skönt det var. Fast riktigt kallt, huja. Nu är det bara hostan och mina 70 liter snor som ska försvinna innan jag är tiptop igen :) Tog jag mig tid att piffa upp mig själv till och med, var på tok för länge sen. Måste verkligen klippa & färga mitt stackars hår, slitnare får man leta efter. Nu ska jag ta tag i mitt kaos till hem. Får passa på medan stök1 jobbar och stök2 är på förskolan haha.

GLÖM INTE ATT TÄVLA!

Suuuper!



Som ett litet barn på julafton rev jag upp paketet som pappa S hämtat ut. Satte genast igång och försökte lära mig hur stativen fungerade. Har aldrig fotat med stativ så jag hade noll kunskap om hur dom fungerar. Efter 5 minuter kunde jag alla finesser. Stativen går och vinkla i alla möjliga vinklar och har inbyggda vattenpass så man ser om kameran är rak. Jag är super nöjd än så länge, helt klart värt priset. Inge snack om saken. Fjärren fungerade med det samma och det där med fjärrkontroll till kameran tyckte Wilgot var himla kul. Ungen visade ur man kan ta 100 bilder på minuten typ haha. Imorgon ska jag leka lite mer, när ljuset åter är i bruk. Kände mig inte riktigt på topp att vara med på foto idag, sliiiiiten mama!

Om ni undrar vilka produkter det var jag klickade hem så var det DETTA stativ, DETTA bordsstativ och DENNA fjärr!

Appropå att lära sig..
Jag svor först lite över att det var jäkligt trögt att skruva på kameran på stativet, det var lite svårt att hålla i hela stativet liksom. Helvetes skit grejer, man ska inte köpa billiga skitprylar.....sa jag. Efter en stund lät det såhär istället: Men oj, man kunde visst ta bort skruvplattan..... tillåt mig att skratta. ÅH vad jag älskar mitt puckade jag ibland ♥

Vill du bli veckans bloggtips?



Som vanligt är det bara att kommentera. Jag kikar in hos alla som kommenterar och sedan väljer jag ut en blogg (eller flera) som får bli veckans bloggtips. ♥

Vet ni? Det jag beställde igår har kommit ♥ Weee! Snabb leverans? JAPP! Pappa S ska gå och hämta ut paketet åt mig nu, sjukling som jag är. Hoppas att jag får tid och ork att testa det idag. Sen ska ni få mitt tycke, promis!

Såg att det är en hel del som följer oss på bloglovin men fel adress. Har ju ett domännamn ENDENISE.SE och följ gärna den adressen så ni inte tappar bort oss :D HÄR är en länk till den rätta adressen på bloglovin.

Att sluta med napp





Wilgot har alltid vart en napptokig liten gosse. Det är verkligen en stor trygghet för honom. Han använder den inte så mycket på dagarna förutom då han blir lite gosig eller då han gjort illa sig. Men när det ska sovas så ska napparna vara med, helst 10 st. Jag tror inte han har somnat utan napp en endaste kväll och jag gruvar mig över hur vi ska lyckas få honom att sluta med napp. Han blir så förkrossad om han inte får sin napp när han vill. Det går inte ens att skoj-ta napparna från honom, tårarna kommer med de samma.

Men nu är han snart 2,5år och det är på tiden att vi tar tag i detta. Tänderna blir ju så förstörda av napp. Hur vi ska gå tillväga har jag ingen aning om, oavsett vad så vet jag att det kommer bli kämpigt. Tårar, gap & skrik. Vet bara hur det är om man råkat glömma nappen när man hämtar honom på förskolan. Han vill nämligen ha nappen i vagnen på väg hem. Usch och fy, man känner sig så elak över att behöva ta ifrån han sin käraste ägodel. Tror att det kommer bli jätte svårt, speciellt när Lo har napp.

Hur har ni gjort? Har ni något sluta-med-napp tips?

RSS 2.0