PappaLo ♥







En surisbäsis med sin pappa ♥

Jag är rätt svag för svartvita foton, det är så himla vackert. Fast samtidigt kan jag tycka att för mycket svartvitt kan se dystert & tråkigt ut, men ååh så fint det är ♥ Det finns så himla mycket man kan göra med ett foto, man kan förändra känslan med bara ett klick. Helt otroligt egentligen. Längtar tills jag lärt mig att redigera på riktigt. Men än så länge tycker jag att mitt gratisprogram duger fin fint! :) Det är mest finslipningen jag saknar. Att kunna ta bort fönsterbilden i ögonen exempel. Jag är sämst på att kolla om den syns i ögonen, vilket den oftast gör. Never ending learning..det är vad foto är!

Nu är det slut på skaket & spegelbilder!


Hittade en sida idag då jag sökte lite smått på kamerastativ och fann 24.se. Blev förvånad över det billiga priset och hittade allt jag behövde för denna gång. Stativ, bordsstativ och fjärrutlösare. Jag beställde en fjärrutlösare från tvspelsweb som vägrar fungera, jag får heller ingen ny. SÄMST! Så nu hoppas jag innerligt att denna fungerar (: Stativen har jag inga som helst förväntningar på då dom kostade som en liten fjärt i rymden, 149kr & 99kr. Men vad jag har läst mig till så ska dom vara helt okej. Än så länge är jag inget proffs på foto och känner då att jag inte behöver dyra produkter. Ska bli roligt att skillnadet! IVRIG ♥ Hoppas på snabb leverans! Kände att ja var värd detta den här månaden, speciellt nu när jag mår som en jag vet inte vad. Sjukstugan vände från bättre till sämre. Har sovit max 1 timme inatt, restan har jag snörvlat & hostat. Trött MAMA!



Ni som fotar, använder ni stativ?

Wilgot & Lo




Syskonkärlek ♥

Inte utan min snutte ♥





Att sova utan snutten är näst intill omöjligt för denna lilla dam. Den ska gärna ligga över huvudet också. Förutom att den är en trygghet för henne så är den perfekt för att hålla nappen på plats. Den har ju en förmåga att leva sitt egna lilla liv. Tycker det är himla sött med snutte :) Wilgot hade aldrig någon men likt lillasyster så tyckte han om att ha täcket över huvudet. Lite små läskigt när dom har täcket över huvudet, man vet ju själv hur tungt det kan bli att andas. Men Lo har valt en snutte som är lövtunn så det känns helt okej. Än så länge kan vi byta när det är dax för att tvätta och det känns så himla skönt. Det verkar vara lite små jobbigt när barn håller fast vid en och samma. Eller har jag fel? :)

Har era barn någon snutte? Vad är i så fall snutten, filt, gosedjur, något annat?



Så här var loppan klädd igår. Allt kommer från HM förutom scarfen, den är från underbara Dregglis Collection.
Ska ni handla scarfs så handla där, dom håller verkligen! Både i färg & form. Denna scarf hade Wilgot när han var liten :)

Ett foto från idag ♥



Här har vi storebror, klädd i en PoP tröja i vanlig ordning. Ni förstår att så fort tröjan är tvättad så ska den vara på, vilket blir var tredje dag typ. Undra om folket börjar tro att han inte äger några kläder? Haha. Idag försökte jag matcha med ett par byxor i en skrikig färg men det gick inte vägen, harembrallorna från Me&I skulle det vara. Känns lite surt att man inte kan välja vad han ska ha på sig längre. Tur i oturen att det är jag som handlar kläderna ;)

Fina fina storebror, du är allt ett riktigt charmtroll ♥

Veckans bloggtips! ♥



Veckans bloggtips hamnar på Janina - Mitt liv som ung mamma. En blogg jag läst väldans länge och gillar skarpt. Bloggen är fylld av allt det jag gillar, foton, videos, shopping, matlagning & vardagsprat. Hon är precis som jag, 2 barnsmamma så för mig är det extra roligt att läsa :) Jag blir alltid lika glad när jag går in och kikar hos henne då hon alltid har något nytt att bjuda på :) Bloggen är HELT klart värd en titt!

----------------------------------------------



Detta är en blogg jag valt att tipsa om själv, hon har alltså inte anmält sig :) Em - mamma & bullen. Jag har läst hennes blogg i 3 år nu. Vi hittade varandra då jag väntade Wilgot och hon sin lilla Malva. Hon är nu i slutspurten av sin TVILLINGgraviditet så in och följ med spänning. IHH SPÄNNANDE! Snart har hon & P sina tvillingpojkar hos sig och Malva ska få bli storesyster x2. Tycker det är så himla roligt att vi var gravida samtidigt 2 gånger om. Lilla fina Em, goa människa!! Så jag tycker verkligen verkligen att ni ska gå in och peppa allt vad ni kan :D

----------------------------------------------

Det fick bli 2 tips denna vecka (önskar jag kunde tipsa om alla goa bloggar därute men det skulle nog blir ganska tråkigt med ett inlägg med närmare 100bloggar? haha. Vi fortsätter med veckans bloggtips tycker jag, finns så himla många fina bloggar ♥ Vi får ta det lite pö om pö helt enkelt :) Fast uppskattar ni inte veckans bloggtips så ska jag ju inte pressa på med massa bloggar. Tycker ni det är en kul grej? :)

Vilken NATT!







Vet ni när vi vaknade idag? HALV 12!!!! Helt helt galet haha!


Staffan tog nattflaskan innan han gick och la sig så jag vaknade bara till när dom kröp ner i sängen sen vaknade Lo kl 8 och ville äta lite. Sen somnade vi om. Jag vaknar av ett ryck och tittar på klockan, halv 12. Vilken sovmorgon haha. I natt har jag alltså sovit nästan 11 timmar med en liten matning vid 8. Utvilad till tusen ♥

Mår fortfarande som en kratta och febern går fram och tillbaka hela tiden. I morse vaknade jag och hela jag var en pool. Kände mig svimfärdig och det var inte alls kul. Tjockt i halsen är det också, susar i öronen och inte alls roligt. Hoppas att detta vill ge med sig snart :(

Tävling - Vinn en Swingcar!

I samarbete med Swingcar.se så tävlar jag ut en SwingCar i valfri färg!
Jag är grymt sugen på en sån här till Wilgot. Det verkar vara en super rolig leksak/bil. Han skulle verkligen älska den ♥ Synd att jag inte kan vara med och tävla :D Om ni vill läsa hur en SwingCar fungerar så kan ni göra det HÄR! Finns även en liten video som visar hur det fungerar :) Det är lätt att vara med och tävla och jag säger som jag alltid gör - Om du inte vill vinna själv så är det garanterat en bra present :) Lycka till!

Tävlingsregler:
♥ 1 vinstchans: Gå in och kika på Swingcars hemsida och välj ut din Swingcar, lämna ditt val i en kommentar.
Gilla sedan SwingCarfacebook. Tala om vilket nummer du blev när du gillade.


"Jag tävlar hos ENDENISE om en SwingCar, tävla HÄR du med"

♥ 2 vinstchanser (ny kommentar): Länka vidare tävlingen i din blogg med bild&text som du finner här ovan. Lämna en ny kommentar med länken till din blogg. Har du ingen blogg kan du dela tävlingen på facebook. Se till att alla länkarna finns med när du delar.

Tävlingen avslutas 10de februari kl 23:59. Vinnaren presenteras därefter i detta inlägg.
Lycka till alla ♥

Tävlingen är avslutad och grattis Ida B (utan blogg) som kommer få hem en rosa swingcar!

Lite prat och lite kärlek





Idag ringde jag över gammo
(min mormor) då jag hade slut på värktabletter hemma, vi bor bara några meter från varandra. Hon kom över och stannade sedan ett par timmar och hjälpte till med barnen. Jag är så tacksam över att hon alltid ställer upp ♥ Älskade lilla mormor! Tänk att hon är under 70 och har 2st barnbarnsbarn, det måste vara stort för henne :) Jag hoppas innerligt att jag en dag får vara världens bästa gammo :)

Loppan har vart på världens sämsta humör de senaste dagarna, idag har vart värst. Hon har sovit 3x max 30 minuter på hela dagen och vägrar fortfarande att sova. Hon har velat sitta kängru hela dagen lång fötuom några korta stunder då hon vart världens gosigaste. Tror vi ska ta och hoppa ner i ett bad nu, kanske lugnar hennes stackars mage lite :) Lilla Lo älskar nämligen att ta ett dopp i det "blå".

Jag smälte ner till kina och tillbaka idag.
Jag hade precis borstat tänderna på storebror och vi skulle gå till sängen. Vet ni vad min fina fina Wilgot gör då? Han vänder håll och springer först fram till lillasyster och pussar henne ömt i pannan och klappar på hennes kind (åååh ♥) för att sedan springa fram till gammo och be om en puss. Det kallas kärlek ♥

Shoppingtips ♥



Klickade precis hem denna snygging för otroliga 180kr, vilket kap va? Jag tog den ljusa jackan då jag alltid annars bär svart. Jag håller tummarna att den passar ♥ Jag har ju en förmåga att handla förstort eller förlitet. Nu tog jag en medium och förhoppningsvis är det ett bra val :)
Skynda fynda, bara ett fåtal kvar :)

Har ni förresten några tips vart man kan finna lite romantiska långa toppar/tunikor till ett okej pris?
Har letat länge utan att finna. Dom jag hittat ligger typ 1000kr över det jag tycker är okej att lägga ut på en tröja ;)

Love is all you need


Fotot är taget den dagen vi satt på oss våra kärleksringar ♥

Kärlek övervinner allt, inte sant?

Mama´s tur!





Idag var det min tur att bli sjuk. Pang boom på en timme. Varför ska allt tajma så himla dåligt hela tiden? Måste jag bli sjuk JUST denna dag då jag är själv med barnen? Det slår då aldrig fel. Men men, upp med hakan och gilla läget. Det går vägen i alla fall, det är huvudsaken. Vi har busat hela morgonen och snart är det dax för vila, tro mig när jag säger att jag tycker att det ska bli skönt ;) Nu längtar jag efter vår och friskare tider! :)

Tur att storebror är på strålande humör idag ♥ Gosing!

Just nu ligger lillasyster och smaskar på sin flaska och Wilgot ropar "Koooom mamma, koooom" Time to go antar jag ;)

Vårnyheterna rullar in!

Att shoppa till barnen är bland det roligaste jag vet. Det finns SÅ mkt fint och det är inte en gång om dagen jag önskar att innehållet i plånboken hade vart större. Undra varför det är så roligt med "minimode"? Egentligen så borde det vara ganska tråkigt då dom växer ur allt så himla fort då dom är små. Lilla Lo är nu uppe i 62 och behöver en hel drös med nya kläder. Känns så sorgligt att behöva lägga undan allt smått, hennes första kläder. Känner inte att jag hunnit använda allt så mkt som jag önskar? Men ÄNDÅ har hennes garderob inte svämmat över. Det går så himla fort. Men om vi istället vänder på det och går över till Wilgot så har han alldeles för mkt kläder i sin storlek. Det värsta är att han kommer ha den här storleken ett BRA tag. Detta innebär no more shopping åt storebror, hur ska jag klara mig? (Jag kommer inte klara mig) haha! Tur att Lo växer så det knakar så man får shoppa lite iaf :)

Just nu sitter jag och drömmer mig bort och kikar in alla nyheter butikerna fått in. Älskar Blingos nyheter, likaså villervalla, HM har fått in mkt fint och likaså Kappahl. Väntar ivrigt på att Pompdelux öppnar för vårnytt! Kikade in CUTIEPIEs vårnyheter och jag blev alldeles kär i dessa nyheter från Racoon. Det är i såna här stunder jag önskar att plånboken var större... Eller att Lo växte en aning långsammare. SUCK! ;)



Vad tycker ni om alla vårnyheter som kommit till barnen? Har ni någon favorit? :)

Hjärtat mår lite bättre ♥





Tror ni Wilgot blev glad över dessa?
OM han blev. Passade perfekt gjorde dom också :D Mössorna finns hos inovadesign.se

Storhjärtat mår bättre idag, tack och lov ♥ Han är fortfarande lite hängig men leker och busar i vanlig ordning. Ett tecken på välmående :) Vi har fått sova lite mer inatt och det känns så himla skönt! Men en annan har haft migränattack här på morgon så pappa S fick lov att vara hemma idag, man vet aldrig när det släpper. Nu mår huvudet bättre men man är ju lite mör. Ville bara kika in och säga hej till er. Tror inte det är så bra att sitta här, finns ju risk att det kommer tillbaka då. Ha en underbar fredag alles och förhoppningsvis så kan jag kika in i kväll iaf :) Nu VILA!

Finns det någon där ute som missat Swingcar? Kika in denna häftiga leksak och sen så får ni hålla ögonen öppna ;)

Det är inte lätt när det är svårt ♥



Som jag anade, tempen steg. Rejält också. Någon timme efter jag postat inlägget så flög Wilgots temp upp till 40 och han blev genast väldigt onöjd (såklart). Tårarna kom och han ville som vanligt sitta fast som ett plåster på mig. Med en grinig lillasyster så har denna dag inte vart den lättaste om jag säger så. En unge på ena armen och en på den andra, heey mjölksyra. Hoppas att han vaknar frisk imorgon. Dumma DUMMA feber! NU ska jag sätta på lite kaffe och förhoppningsvis får jag sitta i lugn och ro ett tag innan loppan vaknar efter sin lilla nap.

Sista chansen att vara med och TÄVLA i samarbete med Kidelin.se.
500kr att shoppa loss för är det ni kan vinna. Något från Nova Star kanske lockar? Eller Geggamoja? Eller Mini a ture? Eller varför inte More stories?

White and Cream





Mammas fina som somnade under påklädningen igår ♥


Ingen förskola, ingen sömn.



Efter en natt med hosta och en liten förhöjd temp så får denna lilla krabat stanna hemma idag. Tajmingen är åter igen super, i natt har vart en skit natt rent ut sagt. Lo har vaknat 3 gånger och på det har hon även bökat. Wilgot har hostat och klockan ringde alldeles för tidigt för min smak. Det var ju nödnändigt att ställa klockan och väcka alla barnen när vi ändå bli hemma. BITTER, japp! Nej, trött.. otroligt trött.

Wilgot är i alla fall på super humör ♥, Lo det motsatta.

Måste försöka få Lo att vara vaken lite mer om dagarna, så hon kan sova bättre på natten. MEN HUR? Hon somnar liksom ståendes i famnen. Vad vi än gör så somnar hon. Igår somnade hon medan jag klädde på henne ytterkläderna, tokunge. Kankse fungerar bättre idag då storebror är hemma och tjoar. Vem vet.. Nu ska jag mysa med mina ungar tillsammans med en kopp kaffe :)

Hur mkt sov era 2 månaders om dagarna? Har ni några knep att hålla dom vakna haha?

THE MIRRORS TRUTH





Trött mama som snittat 5 timmars sömn per natt sedan den 24/11-11. Det har gjort sitt kan man säga. Glöden? Orken? Lusten? Energin? Allt verkar har flytt sin väg. Osminkad i mjukiskläder, där har ni henne. Så har jag nog sett ut de senaste dagarna. Hot mama, eller nåt. Saknar att se mitt rätta jag i spegeln..



Sover era barn hela nätter? Vi har alltid vart bortskämda med Wilgots sömn så jag tror att Lo ville väl visa oss det motsatta. ;)



Veckans bloggtips? (+tack för alla tips)



Kommentera så kikar jag in hos dig ♥

TACK för alla tips som kommit in, ni är bäst! När tiden finns så ska jag sätta mig ner och LÄRA LÄRA LÄRA. Tycker det är skit krångligt, speciellt detta med lager. Men ska nog gå vägen. Om si sådär några år :P haha. Försökte pilla lite nu efter era tips men det blir inte som jag vill, hmmf! Är så himla van med mitt nuvarande program där man kan göra allt på samma gång, utan lagar, utan pill hit och dit. MEN jag vill ändå lära mig då Photoshop har SÅ MKT MER. Det gäller bara att klura ut hur man gör min tuoch på fotona - ljus romantisk uttoning. Detta med skärpa var svårt också..suck! haha!

Kan man lära en gammal hund att sitta tro? Nu är det dax att rulla till förskolan i alla fall.

Photoshop, JAG FATTAR NADA!

Igår installerade jag Photoshop på datorn. Tänkte att det var på tiden att jag lärde mig. Jag satt mig ner och pillade. Men jag fattar INGENTING? Lager hit, lager dit..Vad betyder allt? Hur fungerar det? Hur gör jag en enkel redigering? Hur får jag ett litet romantiskt utseende (en uttoningsstil)? Hur gör jag vissa grejer på ett speciellt ställe, ex skärpa, fördjupning, överstrålning, mörka ner, ljusa upp, kontrast.. Finns det några färdiga mallar så man kan göra ett collage? Hur REDIGERAR jag ett foto? hahaha! Jag vet varför jag aldrig tagit mig tid att lära mig photoshop..för det GÅÅÅÅR INTE :) Totalt omöjligt.......

Har ni lust att berätta lite om grunderna, ni som kan det? Lite av det som står här uppe.
Jag kommer vara er EVIGT tacksam ska ni veta! Jag vill också kunna!! :)


Necklace made with love ♥





Titta vad jag hittade nedanför brevinkastet idag. Behöver jag säga att jag blev glad? :) Vilken överraskning!

Halsbandet är helt underbart vackert, im in love! Jag kommer kunna bära med mig mina älskade hjärtan vart jag än går, mina fina hjärtan, min familj. Wilgot & Lo har ett varsitt litet hjärta med deras namn ingraverat, på rektangeln står det Staffan och i ringen står det "I will never let you fall". Texten är tagen ur en låt (den har även funnits med i mina headers ett par år) som jag håller varmt om hjärtat. Den lilla ängeln som finns med i halsbandet gör allt så himla bäst då låten som texten är tagen ur heter "Your guardian angel". Detta var något jag kom på nu i skrivandes stund. Kunde inte bli bättre! ♥

Halsbandet är en gåva från underbara Malin, tack tack TACK fina du! Malin och hennes syster driver ett företag som heter Systeri. " Things made with love" och det kan man verkligen säga. In och kika i deras fina webshop, allt är handgjort och det finns bland annat kuddfodral, vimplar och mössor.

Har ni några namnsmycken? :) Detta är mitt första och därmed mitt enda, förutom min lilla kärleksring då :)

Grattis till vår lilla Lo ♥



Idag blir vår lilla Loppa 2 månader, 2 hela månader. U n d e r b a r t !

Är det verkligen 2 månader sen denna lilla tjej kom till världen med stormfart? Helt otroligt! Tiden har gått så himla fort! Det har vart 2 helt underbara månader även om det vart tufft med 2 små ibland. Men efter regn kommer solsken och nu efter 2 månader flyter allt på så fantastiskt bra. Lo har sedan 8 veckorsinlägget lärt sig att stå på sina små sköra ben. Stå stå stå, det enda hon vill göra om dagarna. Gärna hoppa lite smått också- Gullunge ♥

Tanken var att jag skulle ta månadskort på Lo men som ni ser så gick det inte som jag ville. Sleeping beauty ♥ Får se om hon är villig att samarbeta senare.

Middag ♥



Jag är verkligen supernöjd med denna moussaka.
Däremot är jag sämst på recept. Lagar alltid min mat på känn haha. Men slängde i alla fall ihop en bolognese - Köttfärs, lök, vitlök, tomatpuré, ketchup, basilika, oregano, köttbuljong, chilipulver & peppar (en skvätt vatten också). Hade även finskuren paprika i, 3 st små. Förkokade potatis som jag hade skivat i medel tjocka skivor. Lät den koka till häften ungefär. La sedan omlott med bolognesen, bersamellsås och gratängost. In i ugnen på 200g tills osten fått färg! Servera gärna med något grönt gott :)

Snart så..Bara liiite till!



Idag har Wilgot visat att han minsann kan cykla, mammas duktiga kille. Visserligen inte framåt men bakåt fungerar väl lika bra det med? :D Han är fortfarande liiite för kort för sin fina röda cykel som han fick när han fyllde 2. Den har vart på tok förstor men nu är det nära! Han når inte riktigt fram än vilket gör det svårt att lägga kraften framåt. Det går, men inte fort :) Snart så Wilgot, snart kommer du rulla fortare än vinden ♥

Han har snappat upp sitt prat de senaste dagarna och det är så himla roligt att lyssna på honom ibland. Han har börjat konstatera saker, så som att "pappa är där ute och lagar mat". Han har även börjat försöka förklara saker och ting då vi inte förstår honom. Man ser verkligen hur han tänker så att det knakar. Han har också börjat berätta saker som hänt i dåtid. Ett intresse för tvn har dykt upp och han sitter ofta och analyserar över det han ser. Än är inte ordförådet stort men vi är på god väg :)

Bäst just nu är - bä bä vi amm *pruttljud pruttljud*..
Ni vet "bä bä vita lamm gick på restuarang".. haha

Full rulle ♥



Efter en natt med 4 timmars sömn är vi inte så pigga här hemma. Lo fick för sig att böka när jag väl kom i säng, tror jag somnade efter 5 någongång, huja. Hon är alltid lika bra på att tajma :P Idag ska jag INTE fastna framför datorn ;) Här hemma städar vi för fulla muggar. Har rensat barnens garderober, tvättat upp nästan all tvätt och nu åsterstår damma , dammsuga och efter det ska jag bjuda upp moppen för en vals. Jag tycker att städning är bland det tråkigaste som finns. Visst det är skönt när det är gjort men innan det är klart så suckar jag många gånger om. Speciellt när Wilgot drar fram allt man precis plockat undan....

Nej nu ska jag fortsätta här hemma så man blir klar någongång. Vi brukar egentligen köra storstädningen på söndagar men igår så passade vi på att vara ute i snön och busa. Så kan det gå! Idag ska jag laga min supergoda moussaka, förväntningarna är stooooora.

Har ni städdagar eller kör ni storstädning varje dag :D ?

Det där med att jag ville ha snö tar jag tillbaka. NU är jag trött på den, det vräker ner. Lite sommar hade inte suttit fel ♥


Tiden flög iväg..


En bild från veckan som gått.

Jag skulle gått och lagt mig för 3 timmar sen men jag sitter fortfarande kvar i soffan på min "Agda 90"-rumpa och kikar runt. Har drömt mig bort i diverse inredningsbutiker i närmare 2 timmar. Tänk vad underbart det hade vart med ett välbetalt arbete. Då skulle jag uppfylla mina inredningsdrömmar jag haft i år och dar. Jag drömmer om ett vitt hem med små söta detaljer. Ljust, fräscht, sött och stilrent. Små pastell detaljer, vackert porslin, gammalt med nytt.. Rosor, hjärtan, kuddar & ljus.. Lyktor, gamla tavlor och lite retrodetaljer. En dag, en vacker dag ska jag ha det så! När det blir från framtiden avgöra. Nej nu är det på tiden att sova, imorgon väntas storstädning. JIPPI vad roligt! ;)

Har ni fått uppfylla era inredningsdrömmar? Om inte, vad har ni för drömmar om hemmet?

Veckans bloggtips ♥

Veckans bloggtips: Jonna, mamma till Limme.
En blogg som handlar om mammalivet och allt det som hör till. Shopping, inredning, mat&bak och framför allt FOTO. Gillar ni en bloggar som är fyllda av foton så tycker jag verkligen att hon är värld ett besök, för det är precis det bloggen är. Hon är super duktig på att fota och det är alltid lika trevligt att kika in där :)

Till veckans bloggtips!


Se upp i backen ♥





Idag har vi konstaterat att det där med pulka inte är så himla kul ändå. Det är mycket roligare att dra pappa i pulkan, haha ♥

Glöm inte att tävla - 500kr att spendera inne hos Kidelin.se! Tävla HÄR!
Glöm inte att kika in deras super REA! Bland annat: 40-50% rea på MINI A TURE & How to Kiss a Frog!


En sjukling till Lo och en pulkasugen Wilgot









Igår kväll började vi ana förkylning hos lilla Lo då hon lät lite täppt och var riktigt förbannad över det. Visst var det så, inatt har hon stonkat och snörvlat hela natten. Stackars liten. Vi tog oss genom natten hyffsat bra i alla fall och barnen gav oss sovmorgon till 10.30 ♥ Det första Wilgot gjorde i morse var att springa fram till sin pulka och ta plats. Gullunge då! Vilken tur att det snöat under natten så vi kan gå ut och åka pulka på RIKTIGT! Wilgot kommer bli överlycklig ♥ Så here we come, årets första pulkaåkning!

Ett litet tips!

Inova Design har just nu lagerrensning och REAR ut en hel del mössor, snygga som attan!
Pass på innan dom tar slut! Bilderna är bara ett urval på allt som reas ut :)



Wilgot äger en HEL DEL mössor och snart kommer det komma hem 2st till, älskart! Mössor kan man väl aldrig ha för mycket utav? :D Wilgot älskar mössor och dom väljs likt kläderna alltid med kärlek. Han har ständigt nya favoriter, just nu är det bamsemössan som går hem. Vilka mössor jag valde från lagerrensningen får ni se en annan gång. Jag är helt säker på att storebror kommer ääääälska dom ;)

Hur har ni det med mössor? Är ni lika mösstokig som jag?

När snön inte kommer..





Så får man göra det bästa utav situationen.


Idag har vi haft en riktig mysdag, ni vet, familjen är samlad igen ♥. Vi började vår dag med en sovmorgon och sedan en promenad ner till affärn. Jag upptäckte nämligen att vi hade NADA kaffe hemma. En viss person hade glömt och säga till när han öppnade sista paketet, aja baja pappa S. Men det var otroligt skönt att få komma ut sådär på morgonen. Vi handlade och traskade hem igen för att få lite lunch i magen. Sen däckade ungarna och likaså jag, en välbehövlig middagsvila! Nu är jag dock helt mosig i skallen och kroppen vill riktigt inte vakna. Ja, ni vet hur det kan vara.

Nu ska pappa S skämma bort mig med lite middag, så skönt att få slippa matlagningen då det oftast är jag som står där.
Vi njuter här hemma, inte ofta vi är samlade såhär. Wilgot är överlycklig över att pappa är hemma ♥

Har ni snö där ni bor? Vi har inte fått någon snö än, kanske någon millimeter eller 2. Så tråkigt! :(

Tävling - Vinn presentkort på 500kr!



Nu sparkar vi igång en ny tävling här i bloggen. I samarbete med underbara Darling Express så har jag fått äran att tävla ut ett presentkort  500kr (+fri frakt). Inne hos Darling Express finner ni en hel drös med babyprylar. Allt från underbara filtar (Small Paul filten från Elodie Details är jag bra sugen på), nappflaskor, kläder till scarfs, sångpåsar och skötväskor. Säger som jag brukar - Alla kan vara med och tävla och vill du inte ha det själv så lovar jag att det finns någon därute som skulle uppskatta att få detta i present :)

Tävlingsregler:
Ni får 3 vinstchanser och jag vill ha en NY kommentar för varje vinstchans.
Gör du alla 3 sakerna så ska det finnas 3 kommentarer från dig.

1 vinstchans: Kommentera detta inlägg.
Extra vinstchans: Länka vidare tävlingen i din blogg med bild&text som du finner här nedan. Kolla så att alla länkar fungerar. Har du ingen blogg kan du dela tävlingen på facebook. Lämna då ditt namn i kommentaren.
Extra vinstchans: Gilla Darling Express på facebook http://www.facebook.com/DarlingExpress.
Tala om vilket nummer du blev när du gillade.



"Jag tävlar hos ENDENISE.SE om ett presentkort inne hos Darling Express.
TÄVLA HÄR du med!"

___________________________________
Tävlingen avslutas 5de februari kl 23:59. Därefter presenteras vinnaren i detta inlägg.
LYCKA TILL ♥

Grattis - http://www.carolina1979.se/

FOTO - Lo 8 veckor ♥













Tiden springer iväg, snart har du funnits hos oss i 2 månader. Du är världens goaste tjej som alltid bjuder på ett leende när man behöver det. Du visar din glädje så fort du får syn på oss, mamma, pappa eller storebror. Du har börjat skratta utan ljud, ibland så får du till ett riktigt skratt. Det är så himla sött så mamma smälter varenda gång. Du jollrar mest hela tiden och är en hejare på att sjunga klagosång. Magen din bråkar inte alls längre, numer är du en nöjd liten Loppa, så länge du är mätt. För när det är dax för mat då blir det livat minst sagt, fort ska det gå. Du slår dina "sovrekord" varje natt och snart tror jag att du kommer sova hela natten. Om inte så räcker den sömnen vi får just nu i alla fall. Just nu vaknar du runt 6 för lite mat, helt okej tycker mamma & pappa. Du äter var 4 de timma på dagen och då slurprar du i dig 160ml. Du har börjar greppa lite smått med stängd hand och visat tecken på att du snart kommer rulla över från magläge. Det bästa du vet är att vara nära, när det blir sådär gosigt varmt. Även om du inte föredrar att ligga själv så tycker du att det är ganska okej nu för tiden. Lagom så att mamma eller pappa hinner med vardagssysslorna.

Du är världens bästa lillasyster, det vet du va?
Din storebror älskar dig till månen och tillbaka ♥ Precis som mamma & pappa gör.

Donkey, im in love! ♥




Förutom pappa S och mina barn så finns det något annat jag älskar, VÅR VAGN! Det är den underbaraste vagn jag någonsin har ägt och provat. Pappa Staffan älskar den med, barnen också. Den har verkligen ALLT. Den glider fram, är otroligt lätt körd och inte alls klumpig som de andra syskonvagnarna jag provat. Den ryms mycket, är lätt att förstå sig på och lätt att hålla ren. Att bygga om den till singelvagn går på 3 enkla klick och man kan göra det med en hand. Så OM man nu skulle komma till ett ställe där den inte går in så tar det inte ens 1 minut att fixa så att man kommer in.

Som singelvagn är den ännu mer UNDERBAR. Jag kommer aldrig köpa någon annan vagn, denna kommer vi ha tills Lo blir stor nog att gå själv. Den har verkligen ALLT jag vill att en vagn ska ha. LOVE IT!

Några saker jag tycker är extra bra med Bugaboo Donkey:

Du kan ha den som enkelvagn eller syskonvagn
Den är precis lika bred som Bugaboos Cameleon i monoläge. Bredaste punkterna sitter på olika ställen bara.
Den är lätt att bygga om och är pedagogiskt byggd.
Jag kan välja vilket håll jag ska ha barnen.
Hjulen är i perfekt storlek och går att låsa.
Den är stabil och "mjuk" att köra.
Vi har inte mött på några ställen där vi inte kommer in.

Keep going...

Det finns 1 minus med vagnen (tyvärr) och det är regnskydden. SÄMST ever tycker jag. Vi kör med BRIOs till vagnen :)

Vad har ni för vagn?

Du är världens bästa du!



Självförtroende & självkänsla är något som man måste tampas med redan som liten. För vissa är det lätt, för andra inte.

Som tonåring var jag aldrig nöjd med mig själv. Jag letade alltid efter fel och hittade givetvis dom också. För hög panna, för långa ben, för fula fötter, för konstig form, för fult namn, för små tuttar, för tjock, för smal, för fula kläder, för små läppar, för taniga armar, för lång, för små ögonbryn. Listan var lång. Men trots detta har jag aldrig haft problem med att lägga ut bilder på mig själv. Kameran var ständigt full med bilder på mig och likaså internet. Så bra självförtroende har jag nog alltid haft, trots att jag aldrig var nöjd. Jag försökte även passa in i umgänget. Jag ändrade mitt beteende efter vilka jag umgicks med och jag var ständigt en ny person. Vem var jag? Den frågan har jag inget svar på.

När jag nådde 18 fick jag nog och en vacker dag sa jag till mig själv - Jag är fin som jag är. Jag är jag och jag kommer aldrig kunna vara någon annan. Om folk inte gillar mig för den jag är så är det upp till dom. Om folk tycker att jag är ful så får dom tycka det. Från och med nu ska jag bara vara jag. Det här är jag, Denise Högström. Det är såhär jag ser ut.

Sen dess har jag bara vart jag. Jag har inte lagt tid på att försöka vara någon annan. Och jag har aldrig mått bättre! De dagar jag inte känner mig nöjd med hur jag ser ut så säger jag alltid till mig själv, du är fin som du är Denise. FÖR DET ÄR JAG, både på insidan och utsidan. Det är ni också, varenda en. Fel hittar jag fortfarande, men nöjd är jag.

Jag tror att det är väldigt svårt att acceptera hur man ser ut och faktiskt nöja sig med det. Speciellt i dagens samhälle. Jag önskar att fler kunde tänka i mina banor för man mår så mycket bättre. Vad spelar det för roll om man är för tjock, för smal, för mycket finnar, för kort, för lång, för tråkig, för rolig, för mycket? Du är fin ändå. Huvudsaken är att man är sig själv och ser ut som man vill och inte tvingar sig själv att passa in.

Här kommer en text jag skrev ner i bloggen för några månader sen. En text jag skrivit själv och ett ordspråk som betyder väldigt mycket. Det ska få bli en tatuering i framtiden. Detta är något som ALLTD får mig på bättre tankar då mitt självförtroende sviker mig.

Nemo sine vitio est. (Ingen är utan fel)
Du är inte perfekt och kommer aldrig att bli. Men du är unik och det kommer du alltid att vara.
Va inte någon du inte är, var dig själv. Det finns bara en av dig så varför vara någon annan?
Du är värdefull, vacker och helt underbar.
Du är världens bästa du.

KOM IHÅG DET underbara ni ♥

Familjen kaos i ett nötskal



Idag har vi vart iväg på ett stort äventyr, något som bara skulle bli en tripp till familjerätten. Ni vet, pappa S skulle bli pappa på pappret. Ut for vi och när vi tror att vi är framme så konstaterar vi att dom flyttat till ett annat ställe. STRESS!! Jaha, på bussen igen och det var inte så himla poppis hos Wilgot. Vi klev av bussen och började gå. 3 minuter skulle det ta att gå. Efter 20 minuter så började vi ana att vi var helt fel. Ringde som ett fån till personen vi skulle träffa och hon bara skrattade (tur det haha). Vi hade gått förbi vårt mål för länge sen om man säger så. Väl framme så börjar Wilgot gnälla igen, han ville inte skriva på några papper. Lite mutor gjorde susen. När han väl slutat trotsa så vaknar Lo och vill ha mat. Jahaja, nästa unge på tur. Stackars människa som först får vänta på familjen kaos och sedan får uppleva kaos. När vi väl skulle gå så ville inte Wilgot det, mammas lilla rackaronge. Skrik och gråt hela vägen hem. Väl hemma så lös han upp som en sol och blev världens gulligaste.

När vi kom hem provade jag att laga en ny rätt. Det blev helt okej faktiskt. Männen i huset åt som grisar så jag antar att det smakade nam nam. Nu sover stora barnet och den lilla underhåller pappa. Själv sitter jag här och försöker få över alla mobilbilder & filmer till datorn. Trodde först att allt från 2012 var borta men dom hade bara gömt sig lite. Fick lite smått panik där ett tag.

När folk har käkat "glosoppa".



Igår när vi skulle gå hem från bvc så fick Wilgot årets värsta trotsattack. Tror det var i början av 2011 som han fick det sist men den gången var inte alls lika extrem som denna gång. Det började med att ungen inte ville gå hem. Sen bröt helvetet lös. Han la sig på golvet och skrek, sparkade, grät, slingrade sig, gjorde sig själv illa osv. Ja ni vet hur trotsen är. Jag kände verkligen inte igen min son, hans blick var så läskig att se, han var inte där. Det var ett barn full av vrede och hat. Han kollade djupt in i mina ögon för en sekund och han var verkligen inte där. Tog tillslut ungen under armen och gick ut ifrån bvc. Trotsen fortsatte och jäklar vad stark ungen är. Att försöka bära honom var bara att glömma, han slingrade sig ut. Där låg han på golvet igen och hans skrik ekade i hela korridoren. Tack ock lov hände något och han lugnade ner sig från den ena sekunden till den andra.

Trots kan jag ta, det är inge prolem med det. Det hör till. Värre med folket som glor.

Det är så himla roligt med människor som ätit glosoppa vid såna här tillfällen. Folk glodde med stora stora ögon. VA TUSAN HAR NI ALDRIG SETT EN TROTSIG 2ÅRING FÖRUT ELLER? Kolla åt ett annat håll, du gör inet saken bättre. Visst att man vänder sig om och tittar om man hör en unge full av vrede men det räcker så, man behöver faktiskt inte fortsätta. När Wilgot slutat skrika så kommer det fram en gubbe och säger "oj här har vi en ledsen kille, jag hörde er i korridoren. Inte ska du skrika så mycket heller, så gör inte en duktig pojke". Tack för påminnelsen, tack för dina passande ord. Tack! Åt skogen med dig.

Varför Wilgot fick detta trotsanfall har jag ingen aning om. Tycker det är så jobbigt när man inte känner igen sitt egna barn. Han är trotsig men detta har bara hänt 1 gång tidigare och inte alls så här. Han var helt helt slut efteråt, han ville inte ens leka när vi kom hem. Stackarn ♥ Inte så konstigt så mycket kraft som faktiskt gick åt under dessa 30 minuter. Men efter lite mys i soffan så var han på spång igen :)

Usch och fy för trots!
Men framförallt- USCH och FY för människor som står där med sina stora blå och inte slutar glo.

Har ni fått uppleva RIKTIG trots än?

BVC - 8 veckorskontrollen



Som jag trodde, helt perfekt. Grön stämpel i baken! Skämt och sido. Allt såg fin fint ut med min älskade lilla LOOOO ♥

Jag tror jag känner mina barn ganska väl. Jag gissade på att Lo skulle väga 5240g och mäta 56cm. Vågen stannade på 5200g och hon mätte 56cm. Inte illa gissat va? ;) Wilgot trodde jag skulle vara över 90cm och väga runt 16kg. 90,5cm visade mätstickan och vågen visade 16,1. Hon har alltså gått upp 1050g och växt 3,5cm på 3 veckor & 5 dagar. INTE ILLA LOPPAN! Hade inte Lo spytt ner HELA mammas tröja & hela soffan vi satt i med värsta kaskadspyan ever så hade nog vågen stannat på 5240g haha.

Allt såg fin fint ut som sagt. Hon ligger på strecket i längd & huvud men på vikten ligger hon 2+, precis som sin bror ♥ Navelbråcket är kvar än och vill inte riktigt ge sig, men läkaren sa att det kan ta flera år. Hon lider inte av det och därför gör dom inget åt det. Men det ser ju inte så skönt ut om jag säger så.

Vi avslutade besöket med årets värsta. Mer om det sen.
Närmast rätt svar var denna MORSA! Med en gissning på 5282g & 56cm :)

Som man bäddar får man ligga.



Jag blir galen på mig själv, haha. Jag hade planerat att se de 2 sista delarna av kronjuvelerna igår kväll. Sagt som gjort. Men glömde bort att planera resten. Kl 00 började jag titta och 02 var den sista delen slut. 5 timmar senare skulle klockan ringa. Innan dess skulle jag somna. Vem tror ni vaknar och tycker att hon skulle vara vaken en stund? Jo Lo, ofc ;) Den tjejen kan det där med att tajma morsan. Idag är jag trött MEN som man bäddar får man ligga. Ännu en dag då allt går snett. Idag låg pålägget redan på mackan när jag skulle bre dom.

Idag väntas BVC för 8v kontrollen och det ska bli så himla spännande :D
Var ju 4 veckor sen vi var där sist och mycket har hänt. Att Lo tjockat på sig och haft en längd spurt är det ingen tvekan om, men HUR MKT? Tycker alltid det är lika spännande att gå dit och se hur mkt de små liven har växt. Ska passa på att väga&mäta storebror också. Han vet jag på ett ungefär hur stor han är, över 90cm och ca 16kg. Lo tror jag idag väger 5240g och är 56cm. Skulle vara roligt om hon väger ca 5700g och mäter 57cm för då växer hon exakt som storebror om man jämför deras födelsevikt. När Wilgot var 8v vägde han 6010g och var 60cm :) Stor kille!

Vågar ni gissa vad Loppans längd&vikt blir? :D
Om någon gissar rätt så blir det en länk i alla ära!

Im so oversize



Får ständigt frågor om vart jag köper mina stora tröjor någonstans. Grejen är den att alla "stora" tröjor är köpta i oversize så dom är egentligen inte så stora. Vanliga simpla tröjor. HM är stället där jag hittat flest. Brukar alltid hitta någon när jag går in dit. Några av tröjorna är stora helt naturligt men då har jag tagit en storlek upp iaf. Nu är tröjorna lite väl stora med tanke på att jag väger 9kg mindre än vad jag brukar. Men det fungerar, tack och lov. Oversize passar verkligen i alla lägen, super! Nu måste jag dock lära mig att köpa i rätt storlek, jag är en sån människa som tror att jag är större än vad jag är. Jag provar sällan mina "baskläder" och kommer alltid hem med förstora kläder. "äsch, dom krymper i tvätten"...eller så gjorde dom inte det.

Äger ni oversizetröjor? Om ja, vart har ni hittat dom? :)

SISTA chansen att vinna en valfri barntavla, tävla HÄR! Dom är helt uuuuunderbara!

Tjoooho, familjen kaos är åter i bruk!





Såhär i efterhand så kan jag bara skratta åt denna dag. Herregud vilket kaos vi haft idag. Det har vart en såndär dag då man häller vällingpulver i kaffefiltret och ställer in mjölken i skafferiet. Då man står och kliar sig i huvudet och undrar vad fan man håller på med.

För att göra en lååång dag kort..
Wilgot vägrade att bli fotad i studion. Han skulle inte alls samarbeta och vill bara springa runt runt runt. Le mot kameran, vad är det? Nåväl efter 1 timme fick vi några bilder som dög iaf. Vi satt oss på bussen och pappa S åkte mot jobbet. "pappppaaaaaa" hör jag Wilgot gråta, fasiken vi glömde att säga hejdå till honom. Efter lite pussar och kramar så blev han glad igen. Han däckade i vagnen på två röda. Vi åkte hem till gammo på en fika och massa bus innan vi for hem för lite matlagning. I samma veva som jag sätter igång med matlagning så börjar båda barnen storgråta efter mat. Upptäcker att jag glömt Loppans droppar hos gammo, fan fan fan. Lo fick "glatt" vänta. Där sitter jag med två gråtandes barn och kommer på FAAAN maten. Maten bränns vid, ungarna försöker klå varandra i att skrika, gammo kommer med dropparna, Lo får flaska och vi mat i magen. Att Wilgot grät efter mat förstår jag nu, ungen vräkte i sig 4 portioner. Helt galet! Nu sussar dom GOTT ♥

Vissa dagar är ju bara FÖR mycket hahaha. Nu är jag slut i roten. På riktigt. KAFFE, ja tack!
Brukar ni ha dagar då vällingpulvret hamnar i kaffefiltret? Eller låt oss säga, när allt går fel? ;) Är det i samband med dålig sömn? Tror det är orsaken till denna kaos dag :P



15 again...¤&#¤((!


Keep going..

Nu känner jag mig plötsligt VÄLDIGT UNG. Sisådär 14-16 år. JAG HAR INGA KLÄDER!!! VAD SKA JAG HA PÅ MIG?!!!

Vi ska iväg på en fotografering imorgon och jag har verkligen inga kläder. ALLA ljusa kläder är så sjukt jäkla stora så jag blir helt knäpp. Allt trillar av eller hänger.. Satans viktfan, sluta visa neråt nu!!!!! Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Har provat ALLA alla alla kläder och jag känner att ingenting passar längre. Allt som passar och är snyggt går inte att ha då det antingen är mörkt eller vitt. Fy vad skönt det hade vart med en nakenfotografering just nu.... HMMM!! Tack i alla fall för att jag fick en tillbakablick på hur det var att vara 15 igen.

Nu ska jag gå och riva ut min garderob.
Det var ju sånt man gjorde när man var 15 och var arg för att man inte hade något att ta på sig. Bara för att få lite mer feeeeling på det unga livet! ;)

Kram från Denise 15 år.
Andas in...andas ut..Det får vara för stort..det är helt okej Denise. Du är fin ändå.

Lilla hjärtat ♥



Måste bara bjuda på dessa foton på Wilgot. Hur go är inte då? Mitt lilla hjärta, här var du inte gammal inte. 9 månader ung ♥

Tiden går bra fort den, alldeles för fort.
Jag var nyss 14  och ägnade mina dagar åt rackartyg. Nu har snart 10 år passerat, vart i hela friden tog åren vägen?! Helt helt obegripligt! Nej, det gäller verkligen att ta vara på dagarna och försöka minnas alla små goa stunder som så lätt glöms bort.

Räddaren i nöden ♥ Har ni provat?



Här om dagen berättade jag att vi för några dagar sen upptäckte att det var slut på konton, hur jag blev helt sönderstressad den dagen. På kvällen samma dag får jag ett mail från en tjej på Mathem.se. Hon undrade om vi ville prova & utvärdera att handla mat från internet. TROR ni att jag hoppade av lycka? Jo tack, hon räddade verkligen oss fram till barnbidraget. Tack igen fina underbara människa. Är det inte fantastiskt att hur något sånt här kan komma upp ur tomma intet?

Vi satt oss ner mitt i natten och plockade ihop våra varor. Vi funderade först att ta en matkasse men efter lite velande fram och till baka så beslöt vi oss för att handla så vi klarade oss resten fram till barndraget. Frukost, lunch och middag åt alla, till och med åt Loppan. Det var super roligt att sitta där och klicka i alla voror man skulle ha. Det gick verkligen på ett "klick", trots att sidan var ny och vi inte riktigt visste vad vi skulle ha så slutade handlingen på 30minuter. Sidan har många finesser, älskar att man kan spara inköpslistan. Så som varadagsshopping kan då gå på 1 minut. Det var verkligen så roligt att få handla mat på nätet. Det bästa var att man kunde sitta hemma i soffan istället för att stressa runt som en tok med 2 små som inte alls vill handla. Det var inte så mycket dyrare än i affären, något jag tyckte var förvånande. Jag hade tydligen förutfattade meningar om det.

Det finns 3 olika alternativ man kan använda sig utav.
1. Matkasse:
Det finns flera olika typer av matskassar, familjemat, helgmat, fruktkasse mm. I kassen med "mat" finner man recept och tillbehör du behöver för de antalet middagar som finns i. Super roligt! Kikade lite på recepten och allt lät verkligen super gott!

2. Handla varor utifrån ett recept:
På sidan finns det hur många olika recept. Det du kan göra då är att välja ditt recept och på sidan du gör det så kan du välja antal personer som ska äta och sedan så fylls din korg på med allt som du behöver. Hur smart är inte det?

3. Handla fritt bland 10000tals varor:
Det alternativet tog vi. Blev förvånad över att ALLT vi ville ha fanns, till och med ersättning och nappar.


Idag ska vi njuta av en tacomiddag som vi för första gången har handlat på nätet :D ♥ Lite vardagslyx!

Har ni provat att handla mat på nätet? Är det något ni kan tänka er att göra?
Vad tyckte ni om det?

"Sova med Looo"











Wilgot var ÖVERLYCKLIG när han kom hem igår.
Det första han ropade var "Loooooooo". Lilla Lo låg och sov sött på ett täcke på golvet och självklart skulle Wilgot också göra det. "Sova Looo, mim äcke". Sen la han armen över henne till ett litet mysigt mm:ande. Sen låg dom där i säkert 30 minuter innan lillasyster tröttnade på alla Wilgots omedvetna buffar. Dom är så söta, Wilgot är så himla go mot Lo, jag är så förbannat stolt. Även om han ibland blir lite frustrerad över att hon inte gör som han vill, nappen trillar ut, hon vill inte hålla i leksaker, hon gråter när han tycker hon ska vara glad. Men vem blir inte frusterad ibland? Han behöver bara lära sig att han inte får ta ut på henne rent fysiskt. Men i grund och botten är det ju bara hennes bästa han vill. Att nappen ska stanna i munnen så hon slipper vara ledsen. Fina unge ♥ Jag blir varm i hela hjärtat när han ropar efter henne och undrar vart hon håller hus. Det är bland det finaste jag har vart med om. Älskade ungar, ni är ju för underbara!

Han blir så stolt när jag säger att han är en duktig storebror, vilket han är till 90%. Dom andra 10% är hyss och rackartyg ;)

Nytt

Jag tröttnade på den andra (ooovanligt va?) så nu har bloggen fått lite nytt och fräsht igen. VAD TYCKS? :)


Denna dag har bara susat förbi. Wilgot kom hem vid 16 snåret och det var en nyklippt glad liten herre som klev innanför dörren. Vi lagade lite mat, kramades och busade en stund (läs mamma låg på golvet och berömde hur duktig han var på att bygga lego, måla och hålla i Lo). Klockan rann iväg som alltid och det var dax för Storebror att sova. En annan har hållt soffan sällskap. Nu är denna helg över och jag mår fortfarande som en kratta. Dumma sjukstuga! Men imorgon är pappa S ledig så förhoppningsvis kryar jag på mig under dagen. MÅSTE måste måste verkligen må okej på tisdag då vi ska iväg på en liten hemlis. Nu ska jag ta och detja kudden i ett par timmar, något jag borde gjort för länge sen. Kram♥


Foto med blixt ♥







Igår kväll provade jag att fota Lo med blixt. Jag brukar aldrig ha blixten på när jag fotar då jag tycker charmen i bilden försvinner, skrämmer barnen gör den också. Hade jag haft en extern blixt så hade jag nog använt blixten mer, garanterat. Sak samma, jag provade. UNGEN älskade blixten och log efter varje gång den kom haha, tokmaja. Rolig grej det där. Storebror hatade blixten och blev helt förskräckt varje gång jag fotade, där av är alla bebis bilder på honom ganska kassa tråkigt nog (innan jag lärde mig kameran fotade jag alltid på auto).

Upptäckte att Loppans rödlätta hår syndes bättre på blixt så jag tänkte att jag skulle visa er. (Dom två fotonade som sitter bredvid varandra är helt oredigerade). HUR sött är det inte med rött hår då? Mammas fina ♥ Trodde aldrig aldrig att vi skulle få en rödlätt liten tös då Wilgot är så väldans blond.

Brukar ni fota med blixt? Ni som har extern blixt, har ni något tips på någon bra & billig sådan?
Ska passa på att säga -
Vad kul att bloggen fått en hel drös nya följare på Bloglovin ♥ Vilka är ni? :D Super kul verkligen!

Glöm inte att kika in mina tävlingar jag har igång!

En söt burk med prickar ♥





Denna goding har fått flytta in i Wilgots rum. Vad han ska ha den till vet jag inte än, blev bara så tokigt kär när jag såg den (som vanligt säg). Förvaringslådor och burkar är något som vi har mycket av här hemma. Har ni? Vi bor ganska litet så är det välbehövligt, framför allt i Wilgots rum. Tjoff tjoff och sen är rummet städat. Lätt som en plätt! Det är super enkelt att hålla alla leksaker sorterade och Wilgot hittar lättare det han söker. Men hans rum skulle verkligen behöva en storrensning på leksaker. Han leker ju knappt med hälften. Å andra sidan så kommer det komma en till krabat som vill leka så nu blev jag lite kluven helt plötsligt haha. Hur har ni gjort/kommer att göra?

Vill du bli veckans bloggtips?



Nu laddar vi om för nästa veckas bloggtips. Kommentera detta inlägg så kikar jag in hos dig ♥ Likt de senaste gångerna så kommer jag välja ut en blogg bland alla som anmäler sig, någon jag tycker förtjänar att få synas lite mer. Som i sin tur får ett alldeles eget inlägg här i bloggen. Vill du anämla en annan blogg så får du givetvis göra det :) Hittar alltid en drös nya bloggar att läsa bland alla som anmäler sig och det verkar som om ni också gör det. SUPER KUL :)

Storebror är ur huset och vila står på schemat.


Tycker ni fortarande att dom är lika?
Jag tycker verkligen inte det än. Visst har dom lite drag som liknar men inte mer än så. Ska bli spännande och se hur det utvecklas :)

Wilgot är nu ur huset. Han ska få tillbringa helgen hemma hos mormor, ingen är lyckligare än han just nu. Hans favorit Jejje (min lillasyster) kom och hämtade honom nyss. Heeeejååå mamma och sen skutta han iväg med sin lilla ryggsäck, världens gladaste kille. Jag ska göra det ända jag orkar med just nu, vila. Dumma sjukstuga, mår verkligen ap dåligt. Det är tur att man har nära och kära som ställer upp när det behövs ♥

Att vara sjuk och ha barn går verkligen inte ihop. I alla fall inte när man har en 2åring som behöver fart & fläng dagen i ända. Hur brukar ni göra när ni blir sjuka? Hur orkar ni?...huja, 2 timmars lek på morgonen och jag är heeeeelt färdig och då har jag ändå bara suttit och byggt lego, läst böcker och fixat morgonrutinerna så som frukost, påklädning osv. Tänker bara på den dagen då magsjukan tar över vår familj. Den dagen ser jag INTE fram emot.

Tävling i samarbete med Kidelin.se ♥



Vi firar helgen med en till tävling tycker jag. Denna gång kan ni vinna ett presentkort på hela 500kr inne hos underbara KIDELIN.SE. Hos Kidelin hittar ni märken som NOVA STAR, MINI A TURE, Småfolk, GEGGAMOJA m.fl. Finns HUR mycket fint som helst ♥ Älskar alla klänningar från MINI A TURE och tröjorna från NOVA STAR. (önskar att jag kunde vara med och tävla haha)

För att vara med och tävla ska ni göra detta:
Gilla Kidelin.se på facebook, motivera kort varför just du ska vinna och berätta även något du skulle köpa för presentkortet :)

Vill ni länka vidare/dela tävlingen så får ni jätte gärna göra det, men det är inget måste :) Tack på förhand!

♥ Tävlingen avslutas den 26 januari kl 23:59 och vinnaren presenteras därefter i detta inlägg. ♥
LYCKA TILL FINA NI!

GRATTIS - http://linneaamandawikman.blogg.se/



Pang boom sjukstuga



Det är INTE okej när sjukstugan smyger sig på över en timme. Halsen bråkar, kroppen värker och jag är frusen som attan. Känner så för att bli sjuk just nu då en helg utan pappa S väntar. Att vara sjuk med 2 små låter inte speciellt lockande, men man måste väl bocka av det med kanske.

Denna dag har vart underbar fast jag mått som en kratta. Känns som om allt håller på att falla på plats, det flyter på bra nu. Jag är så glad över det! Loppans mage är MYCKET lugnare och därmed mindre skriktimmar. Vilken i sin tur ger en gladare storebror och mindre avundsjuka. Lo kan nu sitta med utan att vi behöver höra hennes vackra stämma och Wilgot har accepterat att jag måste vara med henne ibland. Wilgot har vart helt underbar dessa dagar, han är så fin & duktig. Han börjar bli stor nu min lilla bebis ♥

Ser ni så tokig han är? Hör hur han ligger och små tjattrar i sitt rum "aaaaisy sova (upsy daisy), huund sova, jöörn sova, goooda sova(groda), giiiil sova (bil), meea jöörn sova...mea" så jag går in och kikar och det gjorde dom minst sagt haha. Tokunge ♥ Han har så mkt kul för sig den där token.

Morgonstund har guld i mun ♥





Imorse var jag inte alls pigg på att gå upp, vrak till mamma rent ut sagt. Ni vet då man somnar om innan man ens hunnit tänka. "Lo, kan du inte sova liiiiiite till? Kan du bara ligga lugn och titta ut över vårt fina rum...eeeeen stund bara? Här ta nappen..såå ja god napp. Eller hur? Eller inte.. Så ta nappen, snutt snutt. Men varför spottar du ut nappen...sååja" Tror ni damen lyssnade? Nej! Men vad gör det. När vi hade gått upp, bytt blöja, fyllt på med käk och klätt på oss så möttes jag av denna underbara unge. Är det något som får en att piggna till då ögonen hänger ner till kina så är det denna dam. Det är totalt omöjligt att hålla kvar vid sitt bittra jag när Lo öppnar sin mun och bjuder på sitt helgoa leende. Jag smälter ju totalt. Jag tror någon uppskattade att vi gick upp. Jag gör det jag med såhär i efterhand. Underbara ONGE!

Jag som hade planerat sovmorgon idag. Men ja, somvanligt så gick det åt skoga. Att jag aldrig ger mig.

Underbara dag ♥ STOLT MAMMA!


Lo fick ett paket på posten i förrgår. Paketet kommer från barnens bonusfarmor och innehållet var helt underbart. Tack fina du!

Denna dag har vart helt underbar på alla sätt. Jag vet inte vart jag ska börja ♥


Morgonen började med att vi lämnade Wilgot på förskolan. Han satt nöjd och lugn i vagnen hela vägen och ropade glatt efter hans favoritbarnskötare. Annars brukar han gnälla en del och inte alls vilja gå till förskolan (men det går ju över så fort man kommer fram). Vi traskade hem, fick en stund framför datorn då Lo sov. Sen så vaknade hon för sin lilla skrikperiod för att sedan somna om i vagnen. Vi gick och hämtade storebror vid 13.30 likt alla dagar. Väl hemma så var Wilgot på världens bästa humör, han har inte gnällt endaste gång på hela eftermiddagen. Inte ens när jag matade Lo och den stund hon var vaken. Då satt han fint och lekte med sitt lego. Lo somnade strax efter 15 och sen dess har jag och Wilgot bara myst och busat. Wilgot har pratat massvis (helt obegripligt somvanligt) och jag har skrattat. Vi lagade mat tillsammans och städade köket, han är en mästare på att plocka ur diskmaskin. När det var dax för att sova så protesterade han inte det minsta och somnade sedan gott i sängen. Han hade lite små feber såg jag, tror det beror på tänderna. Nåväl. Storebror i säng och sen har jag suttit och väntat på att Lo ska vakna. Till slut fick jag nog och väckte henne strax innan 19.30. Nu ligger hon här bredvid mig och gosar.

Det var dagen det, nu till något annat. Dom har nu en hel del inskolningar på Wilgots avdelning och idag fick jag höra att vi har världens underbaraste unge av pedagogerna. Han är så fin och go mot de nya små tokarna. Han går och klappar fint och kramar, precis som han gör med lillasyster. Han har verkligen tagit hand om dom på alla sätt och vis. Han har visat vart saker och ting står, hur man gör och och vad man inte får göra. STOLT MAMMA! Jag börjar nästan gråta! Till och med en föräldrar stoppade oss på vägen hem och undrade om det var Wilgot som satt i vagnen, ja svarade jag och sedan flög det ut fina ord från pappans mun. Han hade just nu inskolning med sin lilla tös och Wilgot hade kramat henne hela dagen igår, tagit hennes hand och sagt "såå ja, kom nu". Han sa att det var en riktigt fin kille vi har. Mammas älskling dåå, du ska vara veta hur stolt jag är ♥

Sen är det en hel del annat också. Bland annat så har jag börjat trott på änglar, på riktigt denna gång. Det är nämligen så att vi här om dagen upptäckte att ALLA pengar var slut i tron om att vi hade ett par tusen kvar som vi brukar. Med en klump i magen började jag planera hur vi skulle klara oss, började kolla vad vi hade hemma i matväg osv. Blev helt sönderstressad över situationen, usch det var inte alls roligt. Sen fick jag ett mail och det mailet räddade oss, nu klarar vi oss tills pengarna rullar in igen ♥ Tack fina underbara DU för att du skrev! Mer om det får ni veta någon annan dag! Sen upptäckte jag även att FK hade missat att utbetala min föräldrarpenning och för EN GÅNGS SKULL så fick jag prata med en underbar människa som förklarade allt, hjälpte mig och löste problemet. Att det dessutom bara var 1 minuts kö i telefonen var ju pricken över i:et.

Dagen har vart så SJUKT BRA! To good to be true nästan!

Det är verkligen såna här dagar som får en att orka då barnen skriker ikapp. Oj oj vilken lycklig mamma jag är just nu ♥

Ibland undrar jag om jag är för öppen/privat i bloggen. Tror att det lätt kan bli tråkigt att läsa om allt mitt tjoller. Får se om jag "stänger" igen lite eller om jag ska fortsätta vara såhär öppen. Det är ju trots allt mitt och barnens liv de handlar om. Men jag vet själv hur mkt roligare det är att läsa en blogg som är öppen kirng känslor, det som händer och livet i det stora hela. Klurigt! Nåväl.. Kram från mig! ♥

Veckans bloggtips x2!

101 personer som anmälde sig, helt underbart :D Har hittat många nya bloggar att läsa bland dessa. Denna vecka tänkte jag tipsa om en känd blogg som ligger mig VÄLDIGT varmt om hjärtat. Men tänkte även tipsa om en blogg inte fullt så känd men som jag nyligen har hittat, som jag tycker förtjänar lite extra läsare :)  Så denna vecka blir det 2 tips :D Kul va? :D



Först ut har vi Denize, Emilia & Elians mamma.
Denna kvinna är helt otrolig på många sätt och vis. Jag förstår inte hur hon orkar, hur hon vågar. Men hon har tagit sina små kottar och flyttat ner till Spanien på obestämd tid. Bara där hör ni, otroligt. Hennes blogg är fylld av himmelska foton då hon är en mästare på att fota. Lite annat som finns är vardagsprat, shopping och öppna tankar och det är faktiskt den första bloggen jag läser om dagarna. Det är en sån där blogg man känner med i alla läget. Så om ni inte sett den tidigare så in och NJUT! :D


Tips nummer 2:



Här hittar vi Kristin som skriver om sitt liv som mamma till lilla Milo. En blogg fylld av massa godbitar, så som foton, inredning och vardagsprat. Jag älskar verkligen hennes foton då dom alltid är lika charmiga. Hon skriver väldans bra och det är alltid lika kul att läsa :) Hennes blogg hitta jag tack vare att hon kommenterade här inne för några månader sen. Så tack Kristin för att du lämnade spår efter dig :D

I prickig body





Igår var loppan klädd i denna söta body och till det ett par svarta leggins och en scarf. En riktig pudding!


Låt oss prata lite Lo nu. För det första har vi skapat en rödlätt dotter, jag älskart! Hoppas det håller i sig :D Tycker det är så himla vackert med rött hår ♥ För det andra skulle jag så gärna vilja veta vad denna lilla dam väger. Ni förstår under scarfen och bodyn döljer sig det ett antal bebisvalkar. Underbara knubbiga LO! Tror hon har skjutit i längden också. 50 kläderna är undanplockade och snart även 56, idag har vi invigt stl 62. Lilla stora Loppan! :) Skönt att hon tjockar på sig precis som sin bror gjorde :) Vi får se vad domen blir nästa vecka då det är dax för första läkarbesöket.

Jag är helt farcinerad över hur mycket hon ändrat sitt utseende de senaste dagarna. Hon har blivit så rund och go. Förändrat sina uttryck och vi har fått höra hennes röst då hon börjat jollra. Det är en helt annan bäsis vi fått se! Det är så himla mysigt att få följa denna lilla krabat. Hon är världens goaste då magen inte krånglar, bjuder alltid på ett leende när man pratar med henne. Nu ligger hon lugnt här bredvid mig och gosar.

Jag längtar så in i norden efter allt vad framtiden har att bjuda på! ♥ Jag blir alldeles pirrig när jag tänker på det!


En fråga om hud&hår. (SKRATT)

"Hejsan! Din blogg är så söt. Jag undrar om inte du kan berätta lite mer om dig. Hur tar du hand om dig själv? Hudvårdsmässigt och hårvårdsmässigt. Du är ju trots allt 2 barns mor och de flesta vet att tiden kan vara ganska knaper för ens egen del. Vore så roligt att läsa och få lite tips! :)"

Jag började tokskratta när jag läste den här kommentaren. Inte för att frågorna var konstiga eller så, utan för svaren som kommer att komma.

Jag smörjer kroppen efter bad/dusch och det gör jag oftast med en vanlig hudkräm, ex nivea eller bodybutter. Vad det gäller håret på kroppen (benen, under armarna och smultronbot) så rakas det givetvis bort. Bada gör jag varannan dag, ibland varje dag. Det är lite olika med det. Håret tvättas inte varje gång, det händer väl var 3de dag kanske.

Haha, åh jag skrattar som en TOK just nu. När det kommer till smink så sover jag oftast med det och har alltid gjort, det har åkt av då jag tvättat håret. Nu de senaste åren så har det dock tvättas bort väldigt ofta, om jag ens har något smink. Då använder jag tvål och vatten punkt. Kommer väl se ut som en rynkig tant om några år ;) Det finns något jag alltid har på mig och det är ögonbrynspenna, mina bryn är blonda och syns knappt utan. Jag känner mig totalt naken om jag inte fixar brynen. Funderar på om jag ska tatuera dit bryn. Nåväl, keep going. Oftast när jag sminkar mig så lägger jag på mascara, lite puder, concealer, lite rouge & ögonpenna. Så nu var det klart. Tar la 10 minuter att kleta på sig eländet. Finns en sak som är positiv med att sova med kladdet, där är att det tar 1 minut att sminka sig dagen där på. HAHA! :D

Håret däremot brukaDE jag fixa till. Nu efter att Loppan är född så händer det mer sällan.



Såhär ser jag oftast ut i mitt hår. Uppsatt, plattat & fönat eller lockigt. Brukar oftast ha lite mörkare hår (bild nummer 2) men nu har jag inte färgat håret sen innan sommaren. Lockarna gör jag med min plattång och jag har mina naturliga lockar som grund. För det visste ni va? Att jag har lite lockar? ;) Kommer visa i en video hur jag gör någongång i framtiden då jag fått den frågan också. Vad det gäller klippning så var det nog 1.5 år sen sist (hahah). Brukar dock klippa till mig själv ibland. Tvättar håret i vanligt simpelt schampo & balsam. Hårinpackningar har jag nog använt 3 gånger i mitt liv.

Jag har aldrig orkat bry mig om att ta hand om sånt här. Finns liksom inget intresse och jag känner inte att jag behöver det (än). Vad är ansiktsvatten, antirynkkräm och frisörsalong för något? Lite så är det (: Huvudsaken är att man luktar gott och har ett gott hjärta! Fast jag önskar ändå att jag vore duktigare på att ta hand om sånt här. Jag lär väl ångra mig om några år. Så vi kan väl avsluta detta inlägg med att jag stjälper mig själv att bevara mitt unga yttre.

Använder ni hud och hårvårdsprodukter? Bara lite kort sådär.
(jag vet knappt vad allt heter).
Tänkte att jag kunde bolla över frågan till er då jag inte kunde ge några tips, haha.



Kaffetekopp




Tack till mig själv som köpte dessa trots att vi inte behövde dom (ibland är det bra att vara slösare!). Tack tack! Ni förstår att dom är så goda att dricka ur, perfekt storlek har dom också. Kan man vara KÄR i en kopp? Jag dricker kaffe minst 2 gånger per dag och koppen (storleken, höhö) har faktiskt STOR betydelse. Den ska vara GOD att dricka ur samt rymma en hel del, då är mamman nöjd. Men viktigast är kaffet, löfbergslila var det här. Det är super gott att dricka te ur dom också. SÅ vi kan väl säga att det är en kaffetekopp. Nåde IKEA om dom slutar att sälja just den här innan jag hinner dit igen. Har nämligen bara 4st i vitt och 4st i rosa och dom börjar bli sådär lagom repiga....

Tycker ni att koppen har betydelse för smaken eller är det vilket som?


Nu kanske ni undrar varför virrpannan skriver om koppar. Jo det var så att hemma på min gaaaata i staaan. Nej men jag fick en fråga om vart kopparna kom ifrån :) Ni kanske har sett att dom står lite här och var bland fotona? Det är inte för att göra reklam, nej nej. Det är bara så vi gör här hemma. Varför ska man lägga den i disken med en gång för? Då får man ju inte springa runt och hämta all disk sen........ ;)

Min favoritsyssla ♥







Att ta ett varmt bad om kvällarna är bland det bästa jag vet, rofyllt och avkopplande.
Ett bra sätt att gå igenom dagen, bearbeta och bara få vara. Ett bra sätt att koppla av och ladda batterierna. Att dessutom att få ner denna knubbis i badkaret gör allt så mycket mysigare. Jag avskyr att duscha (totalt omysigt) och veckorna innan jag fick bada efter förlossningen var så sjukt frustrerande. Att tvingas se på när pappa S hoppade ner och tog lilla Lo i sin famn, ja då stog det "sooooootis" i pannan på mig. Nu har jag tagit igen dom gångerna jag fick vänta, har badat mig torr om man säger så haha.

Jag brukar ofta bada med mina barn. Hos oss är det naturligt, än så länge ;) Wilgot har bad & duschskräck så självklart, självklart så hoppar jag ner och busar med honom i badkaret. Hellre det än att han skriker sig igenom det hela. Mammas plutt ♥

Tycker ni om att bada och framför allt, brukar ni bada med barnen?

Då var det dax igen då.


Ser ni vilken bra storebror vi har här hemma? ♥ Världens bäsa! Åh mina fina hjärtan.

Då var det dax att vakna upp ur den lilla rosa bubblan som har funnits med i dagarna 4. Nu är pappa S tillbaka på jobbet och det kommer han vara ett antal dagar innan vi får ha honom hemma igen. Jag brukar säga att varje dag är en utmaning, antingen en lätt sådan eller raka motsatsen. Det är verkligen så. Ibland är det riktigt riktigt jäkla tufft, andra stunder så flyter allt på och den lilla rosa bubblan bildas runt omkring oss. Undra vad denna dag har att bjuda på. Jag hoppas givetvis att allt flyter på. Den rosa bubblan får gärna hålla sig i närheten iallafall. Idag blir en chilldag. Loppan har redan börjat då hon däckat lite lagom obekvämt på min arm. En annan tänkte ta tag i tvätten och alla miljoner leksaker som Wilgot tyckte han skulle inreda lägenheten med igår haha. Jag förstår inte, 1 sekund och hans rum har flyttat ut i vardagsrummet. Ungar, dom kan dom!

Till er



Jag vill bara säga tack.
Tack för att ni finns där när jag behöver er, tack för alla råd och tips. Tack för alla fina ord, omtankar och ert stöd. TACK för att ni finns!


Det är en sån märklig känsla att över 1000st klickar sig in här varje dag och läser om just oss. Tar av sin egna dyrbara tid och skriver en kommentar och svarar på det jag undrar. För mig är det helt ofattbart, alltihop. Men det är så himla roligt, jag älskar det. Det känns ju faktiskt som om man är vänner på något vis, fast ändå inte. Man kommer varandra nära, läser om varandras dagar och på så sätt lär man känna varandra. Visst är bloggvärlden ganska underlig? Det är bra att den finns, det är bra att NI finns. Ni ska bara veta hur glad jag blir inombords varje gång jag loggar in och ser alla kommentarer som trillat in. Ni är så goa, vet ni det? Ni gör det roligt att blogga, utan er hade inte inte vart alls lika kul. Jag försöker svara på alla kommentarer men vissa dagar är det så himla mycket att svara på så då måste jag tyvärr lämna några åt sidan. Men det gör jag med sorg då jag ÄLSKAR att svara på det ni skriver. Jag älskar verkligen att blogga och så länge jag gör det så fortsätter jag. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa vår vardag.

Så tack fina underbara ni, ni är bäst ♥

En fråga jag ställer mig varje dag är VARFÖR. Varför tittar ni in här? Varför stannar ni kvar?
Kan ju passa på och fråga om det är något ni saknar i bloggen? Något ni vill se mer utav?

Nu ska jag gå och göra en flaska åt min lilla stoooora Loppa. Tänk att hon blir 2 månader om 2 veckor, helt galet. Att allt går fortare med barn nummer två har jag fått förklarat men såhär fort var jag inte beredd på. Dagarna flyger iväg, snart är januari förbi. Swooooosh sa det! Himmel och bananskal!





Dagens mama & dagens to do ♥







Kändes lite sådär att ta på sig det bruna skärpet idag, det var nämligen 15cm för stort. Helt galet....

Den där lilla "hemligheten" jag nämde iförrgår blev framskjutet tills idag så det är vad vi ska pyssla med här på eftermiddagen. Innan dess så ska jag hämta storskrutt på förskolan och springa förbi affären. Full rulle hela dagen. Jag vill dock inte att denna dag ska ta slut. För när den här dagen är över så jobbar pappa S fram till måndag igen. Det innebär ett antal dagar då han är borta från morgon till kväll. Suck! Det är ju så mysigt att ha honom hemma ♥

Lo har sovit som en kratta i natt och det innebär såklart att vi har gjort desamma. Lite energi skulle behövas, gäsparna går på högvarv.
Vad piggar upp er när natten har vart kass?
En annan brukar dricka ett antal koppar för mycket.

Snart kommer det upp en till tävling i bloggen. Kul va? :)
Det är DENNA underbara webbutik som står för priset ♥



Enkel redigering utan photoshop ♥

Får ofta frågor som rör mitt fotande, framför allt min redigering. Jag fotar med Nikon D90, oftast så använder jag mitt 50mm f/1,8 objektiv. Jag varken kan eller äger photoshop så alla mina redigeringar gör jag i ett gratisprogram som heter Photoscape. Det är ett super enkelt program som man lär sig väldigt fort. Finns fakitskt ganska mycket man kan göra trots att det bara är ett gratisprogram. Tänkte nu vara gullig och (suuuuper snäll) bjuda på lite av det jag brukar göra med mina foton. På varje bild finns det siffror och hur du går till väga hittar du under respektive bild.




Börja med att öppna programmet, tryck på redigering och välj ut din bild. Jag brukar ändra storleken på bilden innan jag börjar då det blir lättare att redigera. Jag kan lägga upp bilder i storlek 745px och då beskär jag bilden till 745px.
1. Tryck på den lilla pilen bredvid Ljus,Färgknappen.
2. Välj Färgkurvor




Här kan du ändra lite som du känner för, testa dig fram!



1. Tryck nu på själva Ljus,Färgknappen och inte på pilen.
2. Här kan du ändra lite till med ljuset. Jag brukar ljusa upp lite extra samt fördjupa. När du är helt nöjd så går du vidare.




Nu är det dax för att lägga skärpa runt ögonen.
1. Tryck på filterknappen och välj sedan "Region (utanför fokus).
2. Tryck på skärpa.
3. Tryck på inventera området (gör så att det blir en liten punkt som blir skarp istället för det motsatta).
4. Placera punkten över ögat och ändra inställningarna (nivå, storlek, ludd) uppe vid 3an. Jag brukar oftast ha det som det är på bilden.
Allt beror på hur stort ögat är

Sen är det klart! ENKELT va? Eller vad säger ni?





Lycka till! ♥ (tack tack Denise för detta braiga tips ;)........!!)

Storebror & lillasyster



Jag tror att Wilgot längtar tills när Lo blir lite större. Varje dag så kämpar han med att få henne leka, han förstår inte riktigt att hon kan. Hon ska gärna vara med och bygga lego, ibland får hon agera lekplats. Gubbar som hoppar på hennes lilla huvud och flygplan som ska landa, det är sånt hon får vara med om. Imorse ville W att hon skulle cykla på hans 3hjuling, haha. Tror att storebror kommer uppskatta sin lillasyster till TUSEN, om sisådär 1-2 år. Just nu är hon bara rolig ett tag och han brukar oftast tröttna efter någon minut eller två.

Han är så mån om sin lillasyster, den saken är säker. Han säger till så fort hon är ledsen och ska gärna gå fram och trösta, ge nappen och en puss. Varje morgon frågar han vart hon är och vill gärna kika till henne, konstatera att hon är där. Han har förstått att lillasyster alltid kommer vara här, att det är hans lillasyster. När vi är vid förskolan och barn kommer fram och ska titta så säger han "neej miiiiim, aja baja" i en lite sur ton. Det är ju faktiskt hans, hans lilla Lo. Han har slutat upp och kalla henne "Moo", nu heter hon Lo och inget annat. Jag smälter lite varje gång han säger hennes namn, det är ju så sött! :D

Nu väntar vi bara på att han ska förstå att det gör ont på lillasyster när han är hårdhänt. För det är han väldigt ofta. Speicellt när han tappat tålamodet om att hon bara ligger där och är tråkig. Om han får för sig att göra illa henne så brukar jag tabort henne med en gång och förklara att hon inte får ligga där om han gör så, att det gör ont på henne. Sen så får han säga förlåt och ge henne en puss. Oftast blir han jätte arg på mamma och surar ett tag. Vi väntar även på att han ska förstå att han ibland måste vänta, att mamma eller pappa måste trösta Lo. Att komma i andra hand har han inte riktigt vant sig med. Helt förståeligt, det tar tid och det FÅR ta tid. Det är en stor omställning för någon som bara har vet hur det är att ha mamma & pappa för sig själv. Men detta blir bättre för varje dag som går.

Lillasyster kan ju inte säga så mycket om storebror än, men att hon har givit honom ett leende är ett tecken på att hon gillart! :) (Tror ni att jag smälte ner till kina och tillbaka? JAAAA) Hon tycker inte om att behöva vänta när hon vill upp i famnen. Men likt storebror behöver hon också vänta ibland. Hon kan tycka det är lite obekvämt när det kommer en liten legobjörn hoppandes på hennes huvud. Eller när flygplanet har hennes mage som landningsbana. Eller när Wilgot försöker bära henne själv och mamma inte är med på vad som händer. Hon gillar nämligen inte att bli buren i nacken. ;)

Jag är så tacksam att jag får uppleva detta. Syskonkärlek är ju allt för underbart ♥



Guldkant i vardagen ♥







Vet ni vad det bästa är nu när dagen är förbi och ljuset är släckt?
Det är vetskapen om att man snart kommer vakna upp och uppleva allt igen. En dag full av obeskrivlig kärlek ♥

När vi blev utan värme ett par dagar så gick ljusen på högvarv här hemma. Jag hade konstigt nog inga ljusbehållare hemma så jag fick helt enkelt ta fram en tallrik som fick agera ljusfat. Tycker det blev ganska fint ändå så nu får fatet stå kvar och pryda vår byrå som just har blivit en gran fattigare. Stackars byrå! Levande ljus är så galet mysigt. Det används flitigt här hemma. Speciellt nu då vi tvingas dras med detta kyliga vintermörker.

Nu har vi städat undan julen ♥









Ut med "julgran", pepparkakshus och tomtar! (vi tänkte inte ha kvar pepparkakshuset till april som förra året haha) Nu är julen borta. Det enda som står kvar är vår stjärna bredvid tvn, men den står bra där. Nu väntar vi glatt på ljusare tider ♥

Vi har röjt mest hela dagen och det känns skönt att äntligen få luta sig tillbaka i soffan och koppla av. Wilgots rum var ett stort KAOS så vi gått igenom och sorterat allt. Pjuh! Imorgon är det full rulle igen. Först väntar ett återbesök hos MVC (Heey, jag glömt att kniiiiiipa, attans!) sedan ska det skyndas hem igen för nästa äventyr, men vad som händer då är en liten hemlighet som ni får suga på ett tag. Aaah, nyfikna blev ni allt? ;)

Har ni fått undan julen än? :)

Lo, ett matvrak?









Vi myser här hemma.
Pappa S är ledig och det gäller att ta vara på tiden, man hinner ju inte ses allt för ofta. Idag ska det städas, likt alla andra söndagar. Jobbigt för stunden men ack så skönt när det är klart. Denna morgon började med sovmorgon till halv 11 (hur skönt?) och sedan har vi bara myst. Lekt med lego och busat. Jag är så kär i dessa dagar då pappa S är hemma. Lyckan är stor när familjen är samlad.

Wilgot kissade på pottan igår igen, duktiga killen! Stolta som få är vi här hemma ♥
Loppans knorrmage har faktiskt lugnat ner sig en hel del och likaså skriktimmarna. Hon håller sig hyffsat lugn och ler mest hela tiden. Känns så skönt i mitt lilla mammahjärta. Hoppas det fortsätter såhär! Men himmel vilket matvrak hon är?! När jag läser på paketet så står det att dom ska äta 5-6 mål per dygn, men hon äter minst 1 till. Jag kan ju inte skita i att ge henne om hon är hungrig men samtidigt vill jag ju inte övergöda henne haha. Men Wilgot var ett matvrak när han var liten så det hänger väl i generna. Just det, har givit upp amningen helt nu. Bästa valet på länge! Lo är lugna gatan och mamma likaså.

Hur mycket brukar/brukade era barn slurpa i sig vid 1-2 månaders ålder?

Lo får en flaska med 160ml, oftast så dricker hon allt men ibland kan det vara lite kvar. Hon äter var 3-4de timma på dagen och sen äter hon 1 mål på natten. Känns så som hon äter liiite mer än vad dom brukar, eller är det bara en känsla?

Videoklippspremiär på Loppan ♥

 

Älskade lilla gullunge ♥ Tiden går så himla fort, tycker ni inte det? Jag blir helt knäpp. Hon har redan passerat 6 veckor och börjar bli så stor, mammas lilla Lo. Är det verkligen 6 veckor sen jag stod där i hallen med krystvärkar? Känns som om det var igår, men samtidigt så känns det så himla konstigt att hon BARA har vart hos oss i 6 veckor. Det känns som om busarna vart med hela livet. Himla konstig känsla det där! Men oavsett vad så springer tiden iväg. Timmar blir dagar, dagar blir månader och snart så har året gått. Helskotta, jag fyller 24 detta år! Ålderskris? JAPP!

 

Vinnaren i crocstävlingen är presenterad och vinnaren hittar ni HÄR!

Glöm inte att vara med och tävla om en valfri barntavla från barntavlor.se

 


Wilgot valde själv.



Igår så sprang vi in på lindex när vi skulle handla lite mat och Wilgot valde denna fina tröja & halsduk. Hur fin var inte tröjan? Lindex har fått in massa muminnytt. DOCK blev jag irriterad på att ALLA "pojkkläder" var blåa och gröna. Men iallafall så är tröjan i ett super skönt matrial and i LOVE it. Jag kan tycka att Lindex kläder kan ha lite konstigt matrial och konstiga storlekar men denna var perfekt :)



Lo matchar storebror lite idag med en turkos scarf  från Dregglis!♥

Något STORT har hänt!



Idag kissade Wilgot på pottan för första gången, STOLT mamma!

Detta med potta har legat på hyllan ett bra tag då Wilgot inte velat för fem öre, heey jag tänker inte tvinga honom. Han har tidigare hatat pottan och det har verkligen inte gått att sätta honom där men idag så, idag blev det andra bullar! När mamma skulle göra sitt på toan så satt sig Wilgot bredvid mig på sin lilla pall och sa "kissa". Då sprang jag och hämtade pottan och så satt vi där en stund. Kiss kiss i pottan! Mammas duktiga kille! Nu gäller det bara att få honom att ta av sig blöjan. Det är så att ungen går i tusen bitar om man inte sätter på honom blöja efter blöjbytet, så himla ledsen verkligen. Men nu är första kisset gjort och han blev verkligen SÅ stolt! :D Han ville sitta på pottan vid läggdags också men då kom det inget. Bättre lycka nästa gång :)

Har besök av tant Ellie idag så därför har bloggen hamnat lite åt sidan. Svarar på era fina kommentarer imorgon. ♥ Tack till er alla som lämnar ett avtryck här i bloggen. Varje kommentar värmer sååå :) Fina ni! Nu ska det ätas glass och krypa ner i soffan framför en film. Kramis på er!

En lovely natt!


Fina storabror som också vill mysa i babysittern ♥

Vi hade en bra dag igår. Lo höll sig sådär lagom lugn hela dagen. Hennes vila klaffade med matlagning, lek och undanplockning. Hon var faktiskt vaken en stund och även då var det inget hysteriskt. Vi satt och gosade i soffan alla 3 och Wilgot försökte få henne att leka, precis som alltid så blev han frustrerad över att hon inte kan. Sen somnade hon om lagom tills storebror skulle hoppa i säng.

Hon blev knorrig i magen på kvällen och framåt 20 så började skrikapan träda fram så vi trodde att det skulle bli samma visa igen, en vaken natt. Det höll i ett par timmar men när vi masserat magen, bytt bajsblöja och fyllt på med käk så blev hon världens lugnaste och somnade bredvid mig på två röda. Kl 3 så vaknade jag då hade pappa S fyllt på med mat igen. Hon vaknade sedan kl 7 för mera mat och vi somnade om återigen. Vid 10 snåret gick jag upp och lillplutt sover än. Utvilad? JAAAA ♥ HAPPY MAMA!

Har märkt en sak när vi börjat med ersättning och det är att skrutt blivit väldans hård i magen.
Finns det något som hjälper mot detta?

Vinnaren i crocstävlingen presenteras ikväll! :)
Glöm inte att tävla i den nya TÄVLINGEN

Vill du beställa design?

Nu tar jag återigen emot designbeställningar då jag har tid att sätta mig i helgen. Vill du beställa en design så läs informationen som följer här nedan:

Jag designar för närvarande bara åt Blogg.se. Designerna jag gör är i samma stil som mina jag haft och dom andra jag gjort. En design kostar allt mellan 200-320kr (mer om det när vi talas vid). Om du är intresserad så kommentera detta inlägg så hör jag av mig (gäller även er som visat intresse förut, då jag vill ha allt samlat).

2 nya designer som jag gjort:

Patricias:
Judits:

HÄR hittar ni fler!



Vill du bli veckans bloggtips?


En favoritbild ur arkivet. Lilla plutt Wilgot så liten du var här ♥ Älskade onge! Männen i mitt liv, HELT KLART! ♥

Vi kör på samma grej igen, tyckte det var så kul att få massa nya bloggar att läsa :D 
Glöm inte att kika in förra bloggtipset Martina!

Sova får vi göra en annan dag.


Go och glad liten loppa ♥

Efter regn kommer solsken sägs det. Inatt var det jävligt regnigt så nu förväntar jag mig solsken.

Lo´s mage var inte roligt inatt. Hon som ALLTID brukar vara så lugn om nätterna skrek igenom det mesta av natten. Vid 4 somnade hon och då var vi inte dom piggaste föräldrarna i stan. Innan kl slog 8 vaknade hon och ville ha mat igen, jag hade ju hoppats på att hon skulle sova lite längre än så. Det finns fakitskt något som är positivt med allt skrik och det är att hon får ut väldans mkt luft när hon tar i så väldigt. Men det är också det enda. Tycker så synd om min lilla Loppa. Aldrig roligt när di små liven har ont.

Tycker synd om denna dag också, haha. Jag har ju vart piggare ;) Förhoppningsvis piggnar jag till lite efter mitt älskade kaffe! Om inte annat så får vi hoppas att allt klaffar lika bra idag, att Lo tar igen den ömn hon missade. Känner inte riktigt för en kaosdag nämligen. Som om man någonsin känner för det? haha. Nåväl, carpe diem, länge leve kaffet och hoppas på det bästa!

Ni har väl inte glömt att kika in tävlingen?



Nytt och fräscht!

Fixade lite nytt i bloggen. Får se hur länge det varar denna gång (: Om ni inte ser det nya så tryck F5! Ser allt bra ut hos er? ♥



Nu ska jag gå och dejta kudden och det är med BUMS! Förstår inte att det alltid ska bli så sent?! SUCK på mig!

När allt klaffar ♥



Idag har allt var så jäkla bra så jag tror knappt att det är sant. Allt har klaffat hela dagen. Vi klev upp vid halv 8 i morse. Barnen kläddes på och vi gick till förskolan. Jag och Lo traskade hem igen i vanlig ordning. Hon somnade i soffan bredvid mig för att sedan vakna och ha sin skrikperiod. Lagom tills vi skulle gå och hämta storebror igen så brakade det lös som aldrig förr i blöjan och ut kom rekordbajset. Vi traskade till förskolan och när vi kom hem så började hon knorra med desamma så jag trodde att det skulle bli en helvetes eftermiddag. MEN hon somnade om och sov i nästan 3 timmar. Vid kl 17 väckte jag henne och då hade jag och Wilgot både hunnit leka, laga mat och ätit. Hon fick flaskan och Wilgot ville hjälpa till och mata och GIVETVIS fick han det, nu när han kunde :) Sen låg hon nöjd i babysittern en stund (vilket inte hänt på evigheter) medan jag och Wilgot lekte in i det sista tills det var dax för Storebror att sova. Är så himla stolt över Wilgot som har vart så go och glad hela dagen trots att han inte har vilat idag. Mammas FINA ♥

Hon verkar vara lite lugnare i magen idag, får se om det vänder eller om det är här för att stanna ♥
Hennes ögoninflammation kommer och går fortfarande, idag är det bättre än igår. I förrgår hade hon ingenting. Knasöga!

Jag har inte känt mig otillräcklig på hela dagen. Hur underbart?
S Å  H Ä R  U N D E R B A R T ! ! (Ser ni hur stort det är? haha)
Det är precis såhär jag vill må när kvällen är kommen. Lycka!

Glöm inte att tävla om en personlig barntavla! Så fina ♥


Vinn en personlig barntavla ♥

I samarbete med underbara Barntavlor.se så drar jag nu igång en ny tävling. Ingen har väl missat deras fantastiska barntavlor? Helt underbara är dom! Så fina! Nu har ni chansen att vinna en, antingen en personlig eller en färdigtryckt (värde upp till 444 kr inkl. frakt). Valet är helt och hållet ert! Om ni inte vill ha en själv så LOVAR jag att det är en perfekt present att ge bort. Så var med och tävla nu! :D

Vilket är ditt favorit tryck?. Lämna länken i en kommentar. Gilla sedan BARNTAVLOR.SE på facebook. Tala om vilket nummer du blev när du gillade. Om du redan gillar så vill jag vet hur många som gillar just nu. När du gjort detta (svarat på frågan och gillat) så är du med!

Tävlingen avslutas 18de Januari kl 23:59.

Vill ni länka/dela tävlingen får ni hemskt gärna gör det (ett STORT tack till dom som väljer att göra det) men det är inget krav.


Kram på er ♥

Vinnaren i tävlingen blev: http://boosses.blogg.se/ GRATTIS!

Hemmamys med Price Pip Cardigan



Idag är det verkligen inge kul väder, regn och rusk! Har satt på mig min nya Price Pip cardigan, finns att köpa inne hos Rutstore. Perfekt att ha dagar som denna, då man bara vill krypa ner under täcket. Kände verkligen för att kliva utanför dörren imorse, haha nooot. Nej fy, nu får det vara slut på stormiga "höst"dagar tycker jag. Lite vinter hade ju inte skadat. Eller vad säger ni? Wilgot har ju inte fått åka pulka en endaste gång då vi inte haft någon snö alls. Hade sett fram emot att få glida i backen med honom. Vart är vintern?

Lo är (PEPPAR PEPPAR) ganska lugn i magen idag. Hon ligger och sover bredvid mig i soffan, vilket hon inte gjort på fleeera dagar. Ska bli spännande och se om det håller i sig. Kanske kan man få hinna med lite vardagssysslor idag? :D

Appropå Rutstore så har dom just nu 20% rabatt på hela sortimentet. Utöver det så pågår deras mellandagsrea!


Varva med ersättning



Nu har jag bestultat mig och startat med att varva med ersättning till lilla Loppan. Ringde till bvc i morse och pratade och där tog jag mitt beslut. Hon har nu provsmakat samt druckit ett mål ersättning. Mums mums tyckte hon! Hon har vart körig i magen hela dagen så jag vet inte riktigt om hon reagerat på ersättningen (hon fick den vid 16), det återstår att se helt enkelt. Hon har dock inte fått några tydliga tecken på mjölkproteinallergi, Wilgot fick ju nässelutslag när han fick i sig mjölkprotein. Peppar peppar!

Lo har haft en vaken dag idag, hon kommer inte till ro för att sova. Så har det vart sen kl 8 imorse, skulle tippa på att hon sovit ca 2 timmar sammanlagt sen dess. Hon är fortfarande vaken. Tycker så synd om hennes lilla mage, plutten. Nu har vi iaf börjat med minifom och jag hoppas innerligt att det hjälper! Jag vet ju själv hur oskönt det är med magknip. Det enda som dugit idag har vart famnen. Jag funderar på om det är en sväng av kolik hon har.

Om det finns någon som läser detta som har haft en liten kolikbäsis
så berätta gärna om hur det var för er. Skrek dom hela tiden, eller vara stundvis? Var det samma visa varje dag eller kunde det vara olika? HUR visste ni att det var kolik? Vad hjälpte mot era smås magar?

Varför kan man inte ta över de små livens smärta för? ♥ Dumma dumma mage!

Tjejkläder, killkläder eller barnkläder?

Något som det pratas väldigt ofta om här i bloggvärlden är hur man klär sina barn. Genus hit, genus dit, pojkigt och flickit, klänning på killar, klänning på tjejer. Sött och puttinuttigt, hårt eller tufft. Stilarna är många och ämnet är hett hett hett.


Puttinuttigt & randigt.

Jag då? Vad tycker jag?
Först och främst tycker jag att det är ganska tråkigt att vi i dagensläge har det så uppdelat, tjejer har sin avdelning och killar sina. Färgerna hos tjejerna går i rosa, rött och vitt, blommor och paljetter och på killavdelningen ser man sällan något i dessa färger. Att klä Wilgot i klänning är något jag aldrig skulle göra frivilligt, men skulle han komma en vacker dag och be om att få ha klännig så SJÄLVKLART så skulle han få ha det. Han väljer fritt bland kläderna jag shoppat och jag skulle aldrig tvinga honom att ha på sig något han inte vill. Finns många plagg i garderoben som är oanvända pga att han inte velat sätta på sig dom. Idag valde han ett par ljusa haremjeans, en militärgrön tröja från POP och olika strumpor. Lo har på sig en grönvit dress.

Tyvärr är det så att barnen i tidig ålder vet vad som är pojkigt och flickigt.
Mobbning, blickar och påhopp finns redan där. Skulle Wilgot komma till förskolan om något år i klänning så skulle han nog få ett antal frågor om varför han har klänning och diverse påhopp "åååh du är en flicka". Tyvärr är det så. Vem har vi att skylla på? Jo dom som lär ut, främst föräldrarna. Barn blir påverkade av varandra, dom lär sig extremt mkt utav varandra.

Wilgot har mycket blått i sin garderob. Men inte för att det är en "pojkfärg" utan för att hans ögon blir så himla fina mot blått. Han har en väldigt blandad färgskala i sin garderob men blått har han nog mest utav. Lo hade mycket rosa & grått till en början men nu är hennes garderob väldigt blandad. Visst har hon klänningar som är ett typiskt tjejplagg men dom har pappa S och släkten stått för. Jag kan tycka att hon blir väldans söt i klänning och rosa men ju mer dagarna går här hemma så tycker jag att hon börjar passa mer i andra färger, så som mörklila, blått och glada färger.

Wilgot väljer som sagt allt han sätter på sig, till och med strumporna. För mig är det viktigt att han får vara den han är och kläderna är ju en del utav honom och hans personlighet. När Lo blir stor nog för att välja kläder så ska hon givetvis få göra det också. Men tills dess så får hon drass med pappa & mammas smak. Just nu är det mest bodys, byxor och heldresser för hennes del. Den dagen dom klarar av och shoppa själva så ska jag inte lägga mig i, så länge dom inte väljer ett plagg där det finns ett tryck som kan såra andra.


Lite nytt i loppans garderob

För mig spelar det ingen
roll vad mina barn har för kläder på sig, bara dom trivs i det dom har på sig. Vill Wilgot ha en rosa prinsessklänning så får han självklart ha det. Skulle Lo vilja gå i slips och skjorta varje dag, så självklart får hon det. MEN dom kommer säkerligen möta på personer som i frågasätter VARFÖR dom har på sig det. Då kommer jag finnas där och stötta, förklara varför och peppa dom. Men som tur är har allt detta med pojkigt och flickigt blivit mycket mycket bättre med åren. SÅ vem vet, om några år kanske det är okej för ALLA att pojkar bär en rosa klänning med hjärtan på. Man kan ju alltid hoppas.


Blått och färglatt

Kikar man in i Wilgots garderob så ser man att det är en pojkes kläder och tvärtom är det om man kikar in i Lo's. Varför vet jag inte, antar för att dom faktiskt är en pojke och en flicka? Jag vet ju själv att om jag klär mig i klänning så känner jag mig mer kvinnlig och vacker än om jag slänger på mig ett par baggyjeans och en tjocktröja. MEN jag föredrar det sist nämnda och det är oftast det jag bär.

Det vitkigaste för mig är att mina barn får vara DEN dom vill och trivs med det, inte vilka kläder dom har.

Så vad har mina barn? Dom har en del pojkigt, en del flickigt och en HEL DEL randigt men framförallt bekväma barnkläder ;)

Tjejkläder, killkläder eller barnkläder? Hur ser era barns garderober ut? Väljer ni, väljer dom?


Vaniljpannkakor gräddade med kärlek ♥



Idag har pappa S vart ledig och därför har uppdateringen inte legat på topp. Vi har tvättat (skulle behöva sisådär 3 tvättmaskiner just nu), handlat ett ton mat, lekt och busat, dansat och pappa S bjudit oss på super goda vaniljpannkakor till middag. Dom är helt ljuvliga! Jag som oftast står för matlagningen här hemma är totalt S Ä M S T på att steka pankisar, dom korvar ihop sig utan att jag ens rör dom? Så pannakakor får alltid Staffan stå för. Tur är väl det. Vem vill käka korvpannkakor ala äggröra?

TACK TACK TACK ♥
för alla kommentarer som kommit in, vet ni hur underbara ni är som tar er tid och svara? Ni är GULDVÄRDA. Hade jag kunnat så skulle jag ge er alla en litet tackpresent men så rik är jag tyvärr inte. Hade ni vart här hade vi fått en bamse kram! ♥ Nej men allvarligt, tack. Det värmer så fruktansvärt i mitt hjärta ♥ Utan er hade det inte vart lika roligt och givande som det faktiskt är att blogga. Smör smör smör. Jag blir lika glad varje gång det kommer en ny kommentar, när dom dessutom alltid är goa och glada :D Ni är ju en del av bloggandet. Staffan skrattar alltid åt mig när jag sitter framför datorn och svarar på kommentarer, jag ler nämligen hela tiden haha. Kram på er finisar!

Amning, vikt & träning.













Jag gillar inte dessa bilder ALLS. Jag är på tok för smal för att vara så lång och bjuder endast på dom för att visa att man faktiskt kan vara onöjd i det motsatta. Det enda jag gillar är mina fina mammaärr ♥ Många kämpar med att gå ner i vikt efter graviditeten, jag kämpar med att gå upp. Jag tyckte jag var för smal för 1 månad sen, nu är det ännu värre. Om man tittar på fotona där jag böjer mig ned så är det ganska lätt att se hur mkt mer som försvunnit på denna månad. Det är inte så mkt i siffror, vägde 61,7 igår och lite över 63 när dom andra bilderna togs. Men väger nu 8kg under min startvikt som gravid, 12kg under slutvikten. Än har jag lite hull kvar och det är jag SÅ HIMLA glad för. Nåde hullet om det försvinner.

Amningen tar allt i från min stackars kropp. Hur länge ska jag orka? Aptiten är noll just nu, precis som den var under graviditeten. Jag känner ingen hunger eller sug efter att äta Allt som jag vill äta kan jag inte äta för då blir loppans mage inge rolig. Ond cirkel? Japp! Men äter gör jag, bara för att jag måste. Frukost, lunch, middag och ibland något däremellan. Oftast lite gottis om kvällarna ;) Att jag inte får vräka i mig vad jag vill gör mig irriterad varje dag. Sen att amningen bara är en stressig stund i min vardag gör det inte lättare. Lo ammar gärna runt timmen och ni förstår ju hur lätt det är när man har en 2åring hemma. Nej usch, önskar att jag hade varit mer tillfreds med amningen än vad jag är. För mig är det bara stressigt och jag avskyr stress. Sen att den gör så att jag ser ut som ett benrangel gör ju inte så att jag mår bättre precis. Får se hur länge min kropp och mitt psyke orkar med.
Har amningen kännts lite sisådär för er någon gång? Berätta gärna!


Jag MÅSTE börja träna men jag som inte tränat i hela mitt liv
har ingen aning om vad träning är, vad man gör och vad man ska göra. Känner att jag är svagare än någonsin, mina armar är slappa som filmjölk även om jag spänner dom. Rumpan är platt och hängig och magens magmuskler sitter lite här och var. Kom gärna med lite tips om lätta hemmaövningar som gör en starkare och fastare. Varje litet tips är guldvärt! :D Vet att det finns många därute som är sjukt duktiga på att träna! Jag vill också!

Glöm inte att tävla om 2-PAR VINTERSKOR! Sista chansen idag!
Kram till alla mina fina läsare ♥


Storebror x6 ♥ Fina du!







Dessa bilder förklarar verkligen hur en vardag med en 2åring kan se ut.
Sjukdomar, gråt, spex, charmigt, skratt, rackartyg, lära, lek, smutsiga kläder, ajabaja, utvecklas, testa, trots, visa, sång, fantastiskt, lycka och BARA KÄRLEK rakt igenom.

Även om den här lilla killen är full av hyss just nu så kan jag inte låta bli och skratta åt allt (nästan allt) när dagen är slut. Vilka ideér han har, vart får han allt ifrån? (glöggen) Han är världens bästa Wilgot och framför allt, världens bästa storebror. Han charmar allt och alla, han är så mysig och genom go. Kramas är det bästa han vet och det är väldigt viktigt att han får en kram då någon ska gå. Han vill uppmärksamma alla som går förbi honom och det gör han genom att säga hej, gärna hejdå också. Jag tror att Wilgot kommer bli en ritkig vän, en sådan person som alla uppskattar. Han är så fin på insidan och alla hyss handlar bara om att mamma inte har lika mycket tid för honom. Ska bli så fantastiskt roligt att få följa denna lilla krabat genom livet, att få dela det med honom. Jag ska göra allt för att han ska lyckas i livet, att han fortsätter vara den fina människa han är, sig själv och ingen annan.

Mammas fina underbara, jag älskar dig så.

Vår nyårsafton ♥



Dagen började med kaos - En liten Loppa som fick sin värsta skrikattack hittills, hon skrek sig hes i 2 timmar. Aj aj vad mitt mammahjärta gjorde ont. Wilgot blev super super ledsen och jag kände bara för att släppa allt och ge upp. Jag tycket så synd om min storskrutt som blev lidande. Han skällde på mig hela tiden och bad om att jag skulle vara med honom :( USCH! Men vi tog oss ut till slut och Lo´s mage lugnande ner sig under kvällen. Tack!

Vi begav oss i allafall hem till barnens morfar för en 3 rätters och massa bus. Barnen var överallt och ingenstans, det var verkligen barnens nyårsafton, precis som det ska vara. Vi fick avnjuta en förätt med skagenröra (heeey jag äter ju inte det så jag knaprade på barnsmörgåsarna istället), en varmrätt bestående av hasselbackspotatis, fläskytterfilé och en sås av guld. Till efterätt fick vi en marängtårta som var det bästa på länge.

Wilgot charmade brallan av alla som var där, mammas stolthet. Han är så fin och snäll när det är andra människor runt omkring oss. Han verkligen älskar det! Han är inte det minsta blyg den där killen och det känns så himla bra att han känner sig trygg hos människor som han aldrig träffat förut (var ju mer personer än morfar där). Jag hoppas innerligt att Lo blir likadan :)

Vad tyckte Wilgot om raketerna då?
Vid 21 så klädde alla på sig och gick ut för att smälla av några raketer. Wilgot var till en början ganska intresserad men ju mer det pangade dessto mer läskigt blev det. Tillslut tog pappa Staffan in honom till mig och Lo som väntade inomhus. Han la sig i soffan bredvid oss och talade om att det pangade och att det var aj aj. Tror han försökte berätta att det var lite läskigt, att han blev rädd. När vi sedan gick hem så ville han absolut inte se när raketerna smällde och gömde sig i sin huva på jackan. Mammas lilla dåå ♥ Igår var första gången Wilgot bad om att få gå och sova. Gullis! Han var så trött stackarn. Vi begav oss hemåt runt 22 och skrutt somnade så fort han hamnade i sängen. Lo var vaken och lugn hela kvällen efter magen lugnat ner sig. Hon ville inte somna förrens kl 01, tokunge. Hon tar igen det idag om man säger så haha.

Kameran glömdes helt bort då det var full rulle hela tiden. Lite synd men sånt är livet :D Nu välkommnar vi 2012 ♥

Hur reagerade era barn på raketerna?

Veckans blogg(tips) - Martina & Vega ♥


Det är första gången jag gör en sån här typ av veckans blogg. Hoppas ni gillart!

Denna blogg har jag följt sedan jag var gravid med Lo. En blogg fylld av vackra foton och intressant läsning. Personen bakom bloggen verkar vara en jätte härlig människa, hon är även en av dom som alltid kommenterar flitigt här inne hos mig. Något jag uppskattar till tusen såklart =). Martina som hon heter fick sin dotter Vega i september förra året, hon är även gift & bonusmamma. In och kika inne hos henne, jag lovar er att ni kommer stanna, precis som jag:)

Ingen värme!



I förrgår så fick vi reda på att en värmepump gått sönder och sen dess har vi stått utan värme i elementen. Ni kan ju gissa hur varmt och skönt vi har det här hemma idag? Det känns nästan som en kall vårdag. Lo är påpälsade och likaså jag (Wilgot vägrade haha). Burr! Hur länge ska man överleva detta tro? Jag fryser verkligen arslet av mig. Om ni är ute och får syn på en istapp så hälsa, det kan vara jag! Nej men allvarligt, varför ska allt gå sönder när det är storhelg? Det slår aldrig fel haha. Mest synd tycker jag nog om alla små tanter vi har här i området, dom lär frysa på ganska bra.

Nej, nu vill jag ha värmen tillbaka! :(



RSS 2.0