Du är världens bästa du!



Självförtroende & självkänsla är något som man måste tampas med redan som liten. För vissa är det lätt, för andra inte.

Som tonåring var jag aldrig nöjd med mig själv. Jag letade alltid efter fel och hittade givetvis dom också. För hög panna, för långa ben, för fula fötter, för konstig form, för fult namn, för små tuttar, för tjock, för smal, för fula kläder, för små läppar, för taniga armar, för lång, för små ögonbryn. Listan var lång. Men trots detta har jag aldrig haft problem med att lägga ut bilder på mig själv. Kameran var ständigt full med bilder på mig och likaså internet. Så bra självförtroende har jag nog alltid haft, trots att jag aldrig var nöjd. Jag försökte även passa in i umgänget. Jag ändrade mitt beteende efter vilka jag umgicks med och jag var ständigt en ny person. Vem var jag? Den frågan har jag inget svar på.

När jag nådde 18 fick jag nog och en vacker dag sa jag till mig själv - Jag är fin som jag är. Jag är jag och jag kommer aldrig kunna vara någon annan. Om folk inte gillar mig för den jag är så är det upp till dom. Om folk tycker att jag är ful så får dom tycka det. Från och med nu ska jag bara vara jag. Det här är jag, Denise Högström. Det är såhär jag ser ut.

Sen dess har jag bara vart jag. Jag har inte lagt tid på att försöka vara någon annan. Och jag har aldrig mått bättre! De dagar jag inte känner mig nöjd med hur jag ser ut så säger jag alltid till mig själv, du är fin som du är Denise. FÖR DET ÄR JAG, både på insidan och utsidan. Det är ni också, varenda en. Fel hittar jag fortfarande, men nöjd är jag.

Jag tror att det är väldigt svårt att acceptera hur man ser ut och faktiskt nöja sig med det. Speciellt i dagens samhälle. Jag önskar att fler kunde tänka i mina banor för man mår så mycket bättre. Vad spelar det för roll om man är för tjock, för smal, för mycket finnar, för kort, för lång, för tråkig, för rolig, för mycket? Du är fin ändå. Huvudsaken är att man är sig själv och ser ut som man vill och inte tvingar sig själv att passa in.

Här kommer en text jag skrev ner i bloggen för några månader sen. En text jag skrivit själv och ett ordspråk som betyder väldigt mycket. Det ska få bli en tatuering i framtiden. Detta är något som ALLTD får mig på bättre tankar då mitt självförtroende sviker mig.

Nemo sine vitio est. (Ingen är utan fel)
Du är inte perfekt och kommer aldrig att bli. Men du är unik och det kommer du alltid att vara.
Va inte någon du inte är, var dig själv. Det finns bara en av dig så varför vara någon annan?
Du är värdefull, vacker och helt underbar.
Du är världens bästa du.

KOM IHÅG DET underbara ni ♥

Kommentarer
Postat av: Ida - mamma till Isabella

Fint och tänkvärt! ♥ varför spendera livet med att gå och vara missnöjd med den man är? Det finns så mycket mer att vara lycklig över :)

2012-01-19 @ 22:00:57
URL: http://dagarmeder.blogg.se/
Postat av: thess, mamma till savannah

Jag har alltid haft en bild av dej (även innan jag träffade dej) som en tjej som tror på & tycker om sig själv och det är så inspirerande!

2012-01-19 @ 22:06:13
URL: http://thessinwonderland.blogg.se/
Postat av: Sara

Fina ord du skriver!

Precis sånt man vill läsa när man har mindre bra dagar!

2012-01-19 @ 22:12:56
URL: http://jespersmammasara.blogspot.com/
Postat av: Johanna - mamma till 3

snyft. Så vackert du skriver, och det är totalt 100 % sanning. Synd att man har så¨svårt att se det ibland.



kram

2012-01-19 @ 22:19:00
URL: http://jobeah.blogg.se/
Postat av: Camilla - Mamma till André

Bra skrivet!! Jag vet precis vad du menar. Jag själv tillhör den kategorin där det finns mer att älska :) Men jag är jag och det är bara att köpa det. Sen om jag vill ändra det, så är det det upp till mig. Så älska mig för den jag är och inte för den som du vill att jag ska vara. Kramis

2012-01-19 @ 22:28:36
URL: http://omdublundar-blogg.se
Postat av: Linda

Så himla vackert skrivet! Härligt att höra att du har hittat dig själv och är nöjd och mår bra. Kram Linda

2012-01-19 @ 22:40:02
URL: http://alltochelleringet.blogspot.com
Postat av: Tina- mamma till Julian

Så väldigt sant! Du verkar så klok. Att du kunde tänka så redan vid 18 är ju fantastiskt! Jag håller med i varenda ord, men detta är en insikt jag kommit fram till först på senare år egentligen. Idag är jag 27 år (tänker dock fortfarande att jag är 26 för det var då Julian kom och tiden kändes som den stannade då på något vis) och idag kan jag utan hinder tänka sådär som du beskriver.Men det var en bra bit efter 20 som jag fortfarande tampades med min självbild och mitt utseende! Och speciellt tanken på vad andra skulle tycka var så viktig för mig. Idag känner jag mig helt fri från det där "vad ska andra tycka"-tankarna, men däremot är jag fortfarande för min egen skull väldigt noga med att varje dag få känna mig fin och fräsch med kläder som jag trivs i och vid speciella dagar piffa med lite smink och kanske en plattång i håret! Förresten så tycker jag du är väldigt vacker, både på utsidan och verkar vara det på insidan så som jag "lärt känna dig" via dina texter här på bloggen... och jag ska villigt erkänna att jag avundas ditt hår enormt (mitt är tunt och slitet och behöver verkligen en tripp till frisören, med det är mitt hår och jag gillar det för vad det är..haha)



Kram på dig Denise och tack för inspirerande blogginlägg

2012-01-19 @ 22:54:34
URL: http://tinaspinaler.blogg.se/
Postat av: Camilla - Mamma till André

SV: Jag gör ju det självklart för min egen del. Men ibland är man rådvill i saker som händer och kastar ut lite frågor. Det är då man gärna skulle vilja ha någon som läser och kommenterar. Precis så som du gjorde :) Tack så mycket för din kommentar!!! Kram

2012-01-19 @ 23:10:03
URL: http://omdublundar-blogg.se
Postat av: Rocktjejen

Sånna där mindre bra tankar har jag ofta inom mig. Ibland kommer de bättre tankarna fram, men nöjd är jag inte. :( men jag försöker varje dag & slåss mot att jag ska gå ner i vikt. Jag tänker att folk får acceptera mig för den jag ÄR, inte för den jag SER ut som. Men jag kämpar för att jag SJÄLV ska må bättre. Kanske dubbelmoral, men så är det.

Vilken fin dikt du har skrivit! Tack för de fina orden.

Ha en trevlig helg.

2012-01-19 @ 23:18:12
URL: http://rocktjejensblogg.blogg.se/
Postat av: Sofie, mamma till Teodor och Wilmer

Inte ofta jag fäller tårar när jag läser vad folk skriver, men nu kom det faktiskt ett par! Tack för mycket kloka ord!

Underbart skrivet!

2012-01-19 @ 23:21:08
URL: http://teodorsmamma.blogg.se/
Postat av: rebecca

fan vad bra skrivet! det får en verkligen att tänka till.. för det är ju faktiskt sant, precis som du skriver. sorgligt bara att man inte ser det så alltid bara, för det är ju så sant.. :)

2012-01-20 @ 00:00:11
URL: http://bexkan.blogg.se/
Postat av: Annica

Jag var osäker riktigt länge. Min förra pojkvän gjorde det inte direkt bättre heller med kommentarer som att jag var tjock, sminkade mig fult osv. Mannen jag är gift med nu är av helt annan typ; stöttande och underbar. Han hjälpte mig att bygga upp mitt självförtroende och min självkänsla. Jag är asbra och snygg, jag behöver inte bry mig om vad andra tycker om mig så länge jag själv är nöjd. Visst finns det en massa "fel", men de får man acceptera och lära sig att älska. Som de hemska bristningarna på magen som ju är beviset på att jag varit med och gjort något underbart :D

2012-01-20 @ 00:20:25
URL: http://nannica.se
Postat av: Lissa

2012-01-20 @ 01:06:23
URL: http://www.chaison.bl
Postat av: Lissa

Bra skrivet!!:)

2012-01-20 @ 01:07:04
URL: http://chaison.blogg.se/
Postat av: Angelica - Mamma till Elliot

Mycket kloka ord! Sådant som man behöver bli påmind om då & då, självkänsla är något (tror jag) som man alltid behöver jobba på och aldrig ta för givet! :)



Har skickat lösen till mina skyddade inlägg till din mail!



KRAM

2012-01-20 @ 01:54:45
URL: http://septemberpyr.blogg.se/
Postat av: Emma

Ditt inlägg ä vackert och stämmer så bra! Är också glad för din skull att du hittade "nöjdheten" med dig själv. En del letar hela live efter dn men finner den aldrig...

2012-01-20 @ 02:30:30
URL: http://emmsaklemmsa.blogg.se/
Postat av: Sara

Underbart att läsa som en härlig början på dagen! Tack :)

2012-01-20 @ 06:59:13
URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: Sessan

Ja verkligen, folk som inte har något eget liv.

2012-01-20 @ 07:53:48
URL: http://impalaa.blogg.se/
Postat av: Sofie

Fint skrivet!

Har oxå kommit upp i åldern o det känns lite att med åldern kommer känslan av att man duger och man slutar bry sig vad andra tycker lite...

Mitt lilla bry är vikten men men ;)



Skoj att du har släkt på ön! Var? Vem vet, världen e allt bra liten ibland ;) jag är uppvuxen 2 mil norr om B holm.

Ha en fin dag! Kram Sofie

2012-01-20 @ 09:07:43
URL: http://frkenblom.blogspot.com
Postat av: Emma - Mamma till Viggo och Melker.

Så fint skrivet, precis så är det ju :) Tänk om alla kunde bära detta i sig!

2012-01-20 @ 09:27:24
URL: http://emmashjartan.se
Postat av: Maria - mamma till Liam ☆

vilket intressant och fint inlägg :)

2012-01-20 @ 09:45:25
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Josephine Karlsson

Man behöver inte bara perfekt för att vara alldeles underbar. Vem avgör vad som är perfekt ? Bara du själv, du själv sätter gränsen för hur mycket du vill tycka om dig själv och hur mycket du är värd.

Att älska sig själv är tabu i sverige eftersom vi lever efter en urbota dum jantelag. En jantelag som endast är till för att brytas och som du verkar göra riktigt bra du fina människa. Det är dock livslång träning och underhållning.



Du är en förnuftig människa vid din ringa ålder.



"Himlen får lite klarare färger när man inser att man duger som man är" Eller hur ? :)



Ta hand om dig !

2012-01-20 @ 10:35:18
URL: http://josephinelovisasophia.blogspot.com
Postat av: Denize - Ensam morsa till E&E i Spanien - Foto



Känner igen mig en del i det du berättade.

Men så jäkla bra skrivet!

2012-01-20 @ 10:38:16
URL: http://denize.se
Postat av: Alabamasthlm

Åh, du är så bra!



Känn dig länkad och favoritad - för att du är du :)

2012-01-20 @ 11:09:53
URL: http://www.alabamasthlm.se/
Postat av: sophie, 2barns mamma i mars.

Har mailat dig, denise :)

2012-01-20 @ 11:17:54
URL: http://sophiehs.blogg.se/
Postat av: Sandra

<3

2012-01-20 @ 11:22:30
URL: http://iminverklighet.blogg.se/
Postat av: Klara

Vilket bra inlägg! Vi som lever nu för tiden måste lära oss att sluta haka upp oss på småsaker!

2012-01-20 @ 11:40:24
URL: http://klaragenberg.blogg.se/
Postat av: carolina - självkänsla, föräldraskap & graviditet

Visst är det så! <3

Därför jag bloggar så mycket om det!

2012-01-20 @ 12:11:02
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Du är jättefin! :)

2012-01-20 @ 17:35:51
Postat av: Sofi - mamma till Linus och gravid

Känner igen mig själv så väl i din text och idag när man tänker efter kan man inte riktigt förstå varför man var sån.

2012-01-20 @ 18:43:41
URL: http://tretillfyra.devote.se
Postat av: Fanny

Så bra skrivet, blev lite peppad och känner mig glad nu efteråt! Tack för att du vände min ganska dåliga dag till en bra avslutad kväll. :) Kram

2012-01-20 @ 22:24:42
URL: http://myday.blogg.se/
Postat av: Helen

Just dem orden tog mig till din blogg då du skrev dem sist.(har ingen aning hur...)

Trodde att det var en gammal dikt och skrev ner dem.

Har använt mig av dessa ord vid olika tillfällen då man kan behöva en boost tex anställnings-intervju(fick jobbet:P)

Så jag får väl passa på och tacka för den fina texten.:)

2012-01-20 @ 22:44:32
Postat av: Julclaude - Nudity is not a crime!

Word!

2012-01-20 @ 23:05:44
URL: http://vanissajulclaude.devote.se/
Postat av: Sofie - Mamma till två små

Så fint skrivit och så sant! Man borde verkligen tänka så! man borde verkligen känna så!

2012-01-21 @ 12:33:37
URL: http://lillgarden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0