Magsjuka :(


Foton från helgen.

Denna dag har verkligen inte vart lätt. I natt vid halv 3 vaknade jag och efter någon timme i sängen så hör jag hur Wilgot gråter till hysteriskt. Staffan springer upp och jag lunkar efter. Lillkillen hade spytt ner hela sängen och sig själv, han grät av förtvivlan och var helt förstörd. Jag tog nattpasset och lät S sova. Natten bestod av att trösta, torka, duscha och lugna. När kl blev 8-9 så klarade jag inte av mer, väckte pappa S och han tog över. Fick mig 2 timmars sömn och när jag kom upp så fick jag den glädjande nyheten att W inte kräkts sen innan jag gick och la mig. Han har fått behålla 2 bananer samt all vätska han druckit efter kl 10. Så nu håller vi tummarna att han kryar på sig helt ♥

Lilla pluppisen, han har verkligen haft det kämpigt. Det är sjukt tufft att se sitt lilla hjärta sådär. Det gör verkligen ont i varenda ven i hela kroppen. Nej usch för magsjuka! Jag känner mig lite sisådär just nu så det skulle inte förvåna mig om jag insjuknar snart jag med.

Ny favorit och treordsmening.



I förrgår fick denna söta väska flytta in hos oss och sen dess har den funnits där Wilgot vart. Sötunge :)
Men det är ganska förståeligt, för hur söt är den inte då?

Appropå favoriter så är Wilgots nya grej att säga hejdå till allt och alla. Hejdå kråkan, hejdå snoppen, hejdå flaskan, hejdå skräpet, hejdå katten, hejdå barnprogrammet, hejdå maten, hejdå tröjan. Allt ska man säga hejdå till. I kväll när pappa och Wilgot skulle gå och borsta tänderna så gav han sin vällingflaska en puss och sa "Heeejåå älliiing", hur söt får man bli? :D Gosunge!

Även om Wilgots tal inte är speciellt brett så går det framåt.
Har börjar nu lite smått att prata i tvåordsmeningar. "Hej katten", "hejdå katten", "bravo mera", "mer mamma", "tappa tröjan" "hjälpa tröjan" etc. Ibland lyckas han sätta ihop 3 ord, men det händer knappt. Den enda treordsmeningen som verkligen sitter är "En gåååång till" som dom säger efter babblarna-låten. Kommer nog ta ett tag innan sonen och jag kan kommunicera på riktigt. Vi har inte bråttom vi :)

När började era barn prata i meningar? Tidigt, mellan eller sent?

Gravid v35 ♥



Välkommen v35 ♥ 38 dagar till BF, det är ju ingenting! :D Lillknorris är ca 45cm lång och väger runt 2,5kg. Hon börjar bli stor nu :)

Jag mår som jag mår, ingen förändring... Förutom att jag åkt på en krämpa till. Vad det är tänker jag inte nämna ordagrant MEN det var något jag fick i samband med Wilgots förlossning som nu "blommat" upp igen.. Aj aj aj. Som ni vet så klarar min kropp bara av att sitta och ligga på vissa sätt och denna (helvetdes jävla skit krämpa) gör att jag kan göra varken eller. Det hela påminner mig om läkarbesöket jag var tvungen att göra förra gången. "Hej min 30åriga läkare med ett manligt kön. Denise heter jag, 21 år, nyförlöst och med en jävla....i....Trevligt att träffas". Nåväl, behadling är i fullgång och nog pratat om det. Haha.. hahaha! Ni som hängt med ett tag minns väl?

Behöver jag säga att jag längtar? Oj oj oj vad jag längtar. Inatt drömde jag att jag födde tvillingar. Drömmen i sig var ganska sjuk då den ena ungen var en nyfödd Wilgot. Jag hade alltså fött honom igen. Den andra var en liten tösabit, en kopia av sin storebror.

Ska packa den där nedrans BB-väskan. Man vet ju aldrig när loppan vill ut. Om nu vattnet skulle gå så blir det bråttom och då vill jag iallafall ha väskan hyffsat klar. Ska även ta och tvätta upp alla hennes kläder. Jag har verkligen glömt bort vad man behöver under bebistiden.
Så hjälp mig nu, vad behöver man?


Snart dax att göra en såndär rolig "gissa när bebis kommer"-lista. Som jag längtat :D Hoppas ni vill vara med och gissa :D

Ä L S K A R ♥


Wilgot med sin inte så smala mamma.


Andra promenaden med bugaboo donkey och jag är fortfarande lika kär! ♥ Helt galet nöjd!

Idag tog vi oss ut i det fina vädret för lite bus och handling. Vi sprang in på leksaksaffären och förbrukade Wilgots födelsedagspeng från farfar. Det blev en söt liten väska, en kråka (Wilgot älskar kråkor, jag är inte lika förtjust.) samt lite vattenfärger + penslar. Vi handlade lite gott till helgen och nu väntar bara en massa mys. Fick ju en glädjande överraskning i går då pappa S sa att han skulle vara ledig i helgen ♥

Vet ni? Idag slipper jag stå framför spisen, värsta lyxen. Pappa S ska ta sig an en kycklingwok med kokosmjölk.
Är det du eller någon annan som står för matlagningen hemma hos er?
Jag lagar mat 13 dagar av 14 typ. Dels för att jag oftast äter med Wilgot själv då S jobbar men även för att det är jag som kan allt (ha ha ha). Så när maken tar sig an något annat än pannkakor och köttfärssås så blir jag extra lycklig :D

Glöm inte att vara med och tävla, 2 tävlingar är igång. Ni finner dom i menyn :)

En soffpotatis



Dagen rullar på...hyffsat snabbt. Har försökt städa lite men den största delen har jag spenderat i soffan, på samma plats som alltid. Myskläderna är fortfarande på..En till kopp kaffe påsatt. Tröttheten ligger och trycker efter dessa 2 dygn jag inte fått sova som vanligt.

Förstår inte riktigt hur jag ska orka vara såhär bunden i 6 veckor till (max 8). Att inte få vardagen att fungera pga att jag inte kan gå är så otroligt tungt. Jag kan ju knappt städa lägenheten då jag vet att jag måste promenera och hämta W från förskolan. Jag försöker vara positiv, då jag egentligen är världens lyckligaste. Jag är glad, dagarna i enda..innerst inne. Men det är inte lätt när man påminns hela tiden. Jag kämpar än och det tänker jag inte sluta med. Nu ska jag hämta hem min älskade skrutt från förskolan. Ska bli kul med lite sällskap och vem passar inte bättre än min älskade Wilgot? ♥

Tävling i samarbete med IoB-butiken!

Nu har jag äran att få köra igång en tävling till, denna gång i samarbete med IoB-butiken. Kankse kan just denna tävling hjälpa till lite med barnens julklappar? Ni får nämligen möjlighet att plocka fritt bland 100-tals varor till ett värde av 500kr. Hur bra är inte detta? Butiken är fylld men en massa godbitar, finns så himla mycket jag vill ha. Det finns allt från baby till vuxen, intredning, leksaker och bra och ha saker. In och kika, välj och vraka!


"Jag tävlar hos ENDENISE om 500kr på IoB-butiken. Tävla HÄR du med"

Tävlingsregler:
1 vinstchans: Vad skulle du vilja vinna? Lämna en kommentar med dina svar/ditt svar.
Kom ihåg att det du skriver är det du vinner. Valet är helt ditt så in och kika inne hos IoB-butiken! :)
2 vinstchanser:
Länka vidare tävlingen i din blogg med tillhörande bild&text.
Dubbelkolla att alla länkar fungerar. Glöm inte att lämna länken till ditt inlägg om du gör detta.
3 vinstchanser: Gilla IoB-butiken på facebook. HÄR hittar du deras sida. Glöm inte att berätta vad du heter om du gör detta.

Jag vill ha en ny kommentar för varje vinstchans då det blir mycket lättare att räkna lotter när tävlingen är avslutad.
Tävlingen avslutas den 11de November kl 21.00. LYCKA TILL ♥

Jämförelse v34 ♥



Finns då inte mycket likheter mer än att det är min mage, eller vad säger ni? :)

Idag går vi in i v35 förresten ♥ Myyys!

Hur gör ni? Jag är ett vrak...



Må detta vara en period.. Jag är alldeles för van med sovmornar för att klara av såhär tidiga mornar. Jag blir ett vrak som skulle behöva lite påfyllning utav både energi och tålamod. Då ska vi inte tala om hur mycket vana jag skulle behöva fylla på. Men jag antar att övning ger färdighet, inom några dagar ska jag väl klara av att åtminstone vara halvt levande, inte sant? Detta är lika bra, snart kommer det komma en till väckarklocka till världen.

Men vad tusan gör man med ungen så tidigt? Vi bor i lägenhet och har ett antal grannar under oss. Jag har gått hela morgonen och schh'at, försökt få Wilgot att leka på mattan och lyssnat på några (många) omgångar av babblarna. Allt för att inte det ska låta för mycket. Är jag mesig? :P

Tips på vad man kan hitta på? Hur gör ni när klockan är natt? Är det okej att leka bank bank boom krasch kl 6 på morgon? Vad anser ni?


Herregud, jag behöver verkligen öva på att gå upp lite tidigare. Gäääääääsp!

Wilgot gånger 9, älskade ONGE! ♥



Att spexa är verkligen Wilgots specialitet. Han tycker det är jätte roligt att "göra sig rolig" på kort för att sedan skratta åt sig själv. Fast se sig själv på film är nog det roligaste. "Leka apa" och klanta sig är något vi får se här hemma mest hela tiden. Han har så tokiga saker för sig ibland, oftast så kiknar jag av skratt. Han kan verkligen charma den där Wilgot. Min alldeles egna lilla pajas, egenkär är han också.

och jag vet att alla nära och kära från min sida just nu tänker "Han är precis som sin mor"...
..
Okej, jag erkänner. Ibland kan det gå liiiite överstyr. Men heey, thats me!

6.20, inte okej Wilgot.



6.20 är så tidigt att det inte går att fota utan blixt. I L L A!
6.20 är så tidigt att kaffet inte ens är gott. I L L A!
6.20 är så tidigt att inte ens fåglarna är vakna. I L L A!

Så imorgon vaknar vi inte såhär tidigt Wilgot. Okej?

Jaha, vad har vi hittat på en morgon som denna då? Vi har dansat, klätt ut oss och cyklat. Allt för att väcka våra kära grannar. När en annan tyckte att ljudnivån blev lite väl hög så lockade jag lite lätt med "Ska vi se på babblarna? Jaaaaa, JIPPIE" och det ville han såklart. En liten stunds lugn fick vi allt. Nu lägger han pussel, eller snarare räknar bitarna.."fyyyyya, fyyyyyyya, sjuuuu, fyaaaaa sååååå".

Nu ska vi fortsätta vår underbara sovmorgon här. Kram ♥

Svar på kommentar: Du som kommenterar anonymt hela tiden, kan du inte lämna mailadress eller så? Skulle vara himla trevligt att få veta vem du är då du alltid lämnar avtryck. Om du totalt vägrar så vägrar jag att svara :) Du kan ju alltid göra en "anonym" mailadress så jag kan svara där åtminstone.

Goodbye my lover :(

Idag hände det, jag var tvungen att ta farväl. En sorgligt farväl blev det. Ville inte riktigt säga hejdå, det var ändå Wilgots första. Hon kommer få det bättre hos sin nya familj, vi har ändå 2 till. Hon stod bara och damma ändå. Älskade vagn, jag kommer sakna dig lagom till vintern. Världens bästa vintervagn. Goodbye my lover, nu sköter du dig där borta!

 

 

Apropå vagnar, någon mer som är vagntokig som mig?

Det är tur att man inte är miljonär om man säger så...Vi har haft 4a vagnar som mest i denna lilla lägenhet. En har jag givit bort till min älskade vän, en fick hamna på skroten och denna på bilden är nu såld. Nu har vi "bara" donkeyn och sulkyn kvar. Men ack vad älskade dom är ♥ Nu har vi lite mer plats här hemma om man säger så. Hur många vagnar äger ni? :)


Tillbakablick ♥



Jag älskar att sitta och titta tillbaka i fotomapparna på datorn. Jag förundras fortfarande över hur fort tiden går. Jag hinner inte med, har det verkligen gått ett år sedan dessa foton togs? Känns som om det var igår vi satt där, jag, Wilgot och pappa S bakom kameran. Ett år har verkligen gått och mycket har hänt. Denna lilla kille är numera 2 år och blivande storebror. U N D E R B A R T  och helt ofattbart ♥ Tänk, om ett år sitter jag där med 2 gosungar, en på 3 år och en på 11 månader. Jag är så lyckligt lottad, så tacksam över vad vad mitt liv har givit mig. Jag ska aldrig ta det för givet, aldrig. Man måste verkligen ta vara på tiden, stanna upp och försöka minnas nuet. Vi glömmer snabbt och det är bra tur att man kan fota, filma och skriva ner sin vardag. Att få dela med mig utav min vardag är guld värt tycker jag. Allt finns sparat och jag kan sitta och blicka tillbaka på det jag vart med om.

Tack mig själv för att jag började blogga. Tack till alla er som faktiskt läser mitt struntprat ♥


Tips och shoppingförbud.



Hur söta var inte dessa? Jag tror jag är kär. Älskar moln och har alltid älskat randigt. Fasiken att man har shoppingförbud :( Dom hinner säkert ta slut innan jag ens kan tänka på att köpa dom. Denna månad blir inte rolig rent ekonomiskt. Har ju vart halvtidsjukskriven i tro om att jag skulle få andra halvan från FK men neeeeeeeej, får bara 1/4 tydligen. Så ja, det ekar lite smått de nästkommande månaderna :P Men man kan alltid fönstershoppa! :D

Lindex har så fina PJ´s, tycker inte ni det?

Tycker däremot att Kappahls håller måttet mer. Älskar deras längd på pyjamasarna, plus att dom inte tappar färgen lika lätt.

Lite kalasfoton och ett videoklipp ♥





Mammas fina ♥

Ni som följt med här vet att Wilgot mer än gärna har en hink på huvudet när han färdas på diverse fordon. Wilgot fick igår en hjälm & 3-hjuling utav sin mormor och jag kan säga att ungen vägrade att ta av sig hjälmen. Han hade den på sig nästan hela dagen, så stolt haha. Imorse var det inte lika roligt då hjälmen var tvungen att stanna hemma. Herregud vilken fight vi hade. Ungen gallskrek, han skulle ha hjälmen. Lite köttbullemut så löste sig allt.

(Illa illa illa..man ska inte muta sin barn haha).

Brukar ni muta? Jag kan vara en riktig mutmamma. Fy så jag skäms!


Glöm inte att vara med och tävla HÄR K R A M K A L A S ♥


Kalas = Foglossningens fiende. Men lycklig ändå ♥

Herreminjävlar, jag ska aldrig ha kalas med foglossning igen. Jag har nog uppnåt höjden av smärta denna kväll. När alla gäster hade åkt hem så var inte gråten långt borta. Nu gäller det att vila, inget annat.

MEN trots att jag har har så sjukligt ont så har allt vart så himla värt det. Wilgot har vart världens lyckligaste idag, han har verkligen uppskattat denna dag till tusen. Han älskar när det är fullt med folk runt om honom och ni skulle sett lyckan när det ringde på dörren. Det ringde ju inte bara en gång om man säger så. Världens lyckligaste Wilgot! ♥ Så egentligen struntar jag fullständigt i om jag har ont, Wilgot blev glad och det är de ända som betyder något.

Wilgot visste inte riktigt vad han skulle leka med när alla gått hem. En massa nya fina saker har han fått idag. Bland annat en 3-hjuling, en riktig gitarr och matlagningsset. Mer om det imorgon då det även kommer upp lite foton. Jag orkar verkligen inte ta tag i det idag. Tack alla som var här och tack tack säger Wilgot för alla presenter. Bortskämda ONGE! ♥

Dagens middag ♥



Första gången det lagas och ack så gott det var ♥

Nu ska ni få höra..



Vilken dag, som vi slitit.

I morgon vankas det lite födelsedagsfirande för prinsen och det för med sig en hel del jobb. Imorse tog vi premiärturen med donkeyn, WE LOVE IT! Wilgot älskar den, vi älskar den. Världens bästa vagn ♥ Nåväl.. Lite färska bär skulle inhandlas till tårtan samt en kalasoutfit. Efter vår lilla promenix var jag helt slut men vila fanns inte på världskartan då lägenheten skulle städas. Så när vi landat hemma så satte vi igång, plocka, rensa, kasta, damma, damsuga och torka golven. Efter det så skulle ju maten lagas.. Jag gav mig på chili con carne för första gången i mitt liv och det blev himla bra. Lite väl hett för mig som då inte tål stark mat såhär under gravditeten (heeeey halsbränna). Men jag lyckades, me happy. Nu, nu får jag äntligen sitta ner och det är tur det..för nu kommer jag ingenstans. Nu gäller det att vila vila vila för imorgon ska det fixas ännu mer.

Är det bara jag som får städmani när det ska komma folk?
Även fast det bara är nära och kära så känner jag sånt behov av att städa. Vem bryr sig egentligen om hur det ser ut? Bara jag själv.. Staffan blir helt knäpp på mig haha.

Play doh lera, jo tack!



Det var en förväntansfull mamma som öppnade burkarna med lera. "Nu ska vi göra gubbar och djur Wilgot" ♥

Neeej Wilgot, man kan inte äta detta..
säger jag samtidigt som ongen stoppar in leran i munnen. Han förstod det så fort leran hade intagit hans lilla mun. Visst ser den himla god ut men nu ska vi göra gubbar och djur älskling, fortsatte jag. Det blev inga gubbar och djur. Det blev små lerbitar över hela köket och efter det en tokig unge som hellre ville bygga torn med burkarna än att kladda. Kanske ska tillägga att dessa små små smååååå bitar var i olika färger. Nu kanske ni undrar hur det kunde bli små små små pytte bitar över hela köket? Jo ni förstår, mamma gjorde gubbar och djur! Att kolla bort en sekund när man har barn = städa. Så är det iallafall här hemma :) Någon som känner igen sig med städningen?

Förstod era underbaringar vad man skulle göra med dessa härliga lerklumpar?

Nästa gång ska VI göra GUBBAR och DJUR Wilgot. Om något år eller två..tre...

Gravid v34 ♥



Nu är vi framme vid v34. 7 to go ♥

Denna vecka har gått så mega jätte fort. Snart är hon här, på riktigt. Helt ofattbart! ♥ När jag låg i sängen igår så kom jag på det, shit vi får snart ett till barn. Jag har inte riktigt förstått och kan inte heller föreställa mig hur det kommer vara. Hur ser hon ut? Ska hon ligga i den där bäddade sängen och sova? Ska vi verkligen ha barn? Helt knasigt. Men ack så underbart ♥

För några veckor sen så började det knäppa till i magen när hon sparkade på vissa ställen. Har ingen aning om vad detta är men första gången det hände så trodde jag att vattnet skulle gå, men icke. Detta händer numera några gånger per dag och det låter verkligen högt?! Undra om hon sprätter tag i fosterhinnan så det knäpper till. Nåväl, det är lite obehagligt och jag väntar alltid några sekunder med att röra mig efteråt, ifall vattnet skulle ha gått.
Någon annan som haft liknande?

Jag mår bra, jag är lycklig. Ingenting har förändrats mot förra veckan. Eller jo, igår hickade hon på andra sidan magen. Vet inte om hon bytte sida tillfälligt för nu är hon tillbaka där hon brukar ligga. Det har även börjat strama i magens nedre del när jag gått för mycket. Det gör så förbaskat ont. Hela magen blir stenhård så fort jag anstränger mig och det är lite små jobbigt sådär. Tar nog någon timme innan den mjuknar till och slutar strama.

Foglossningen är densamma (eller vad det är). Plågsam, frustrerande och helt brutalt jobbig. Än har jag inte tappat hoppet ♥

Någon förändring på magen från förra veckan? Jag tycker den har runda till sig lite.

The mama going out!


Kameran ville inte samarbete idag så det fick bli ett par seriösa cambilder dagen till ära.

Snart dax att hämta lillkillen på förskolan. Ska bli skönt med lite sällskap här hemma. Att umgås med mig själv (heeey, tolka rätt) är jag verkligen sämst på. När jag väl träffar någon efter en dag med mig själv så går min mun i ett och folk i min närhet tröttnar lätt. (Nu fick jag till ett litet rim också, haha.) Lite som här i bloggen, det babblas på tok för mycket om ingenting. Men så kan det vara iblaaaaaand.

Är ni en babblare eller är ni en som tvingas lyssna på oss babblare?

Har ni märkt att det blev lite mer positivt idag? Då ska jag tala om för er att jag idag har kunnat plocka ur diskmaskinen utan att behöva ta paus sisådär varannan sekund. Jag skulle ju även vika tvätten men den var inte torr. Jag har även kunnat städa lite så jag är super nöjd :D Det vänder väl nu efter promenaden till förskolan. Men vi kan ju alltid hoppas att det inte gör det :D

Se så jag babblar, nu får det vara nog. KRAM!

Ett litet tips från gravidkossan.



Denna juice är så himla god, jag dör en lite efter varje klunk. Må mina cravings vara just "sånt här" men i allafall. Den är helt klart värd att provas. Finns i lite olika smaker, apelsin och äpple går hem här också. Om den är nyttig har jag ingen aning om, här går vi på smak ;) Den är inte ett dugg dyr heller, tror jag betalade 18kr för denna. Se så, spring och köp!

Någon som provat denna? Är ni lika solda som jag eller tycker ni helt tvärtom?

Idag klev jag upp kl 7 (?!! varför kan man ju undra) och drack mitt morgonkaffe i vanlig ordning. Sen har tiden bara gått. Har kikat på tv samtidigt som jag kikat runt på datorn. Kollat på lite tjejnamn, barnkläder, tyger, bloggar och lite annat. Har ätit en god frukost och just nu går världens adoptioner på tvn. Farligt program för oss känsliga :P Ska snart sätta igång att förvandla mig från spöke till människa för att sedan invänta att kl blir 14.30 då lillkorven ska hämtas från förskolan. Ska försöka vika tvätten och plocka ur diskmaskin också. Roliga dagar! :) haha

Vad är detta?! :(

Kan ni svara på vad detta är, jag har aldrig haft så tidigare nämligen. Gärna varför också!
Sen jag kom hem från sjukhuset så har min foglossning blivit så mycket värre. Tog 2 dagar innan jag ens kunde gå runt i lägenheten. Då satt sig foglossningen i hela bakbenet och jag trodde därför att det var ischiasnerven som hade kommit i kläm. Efter några dagar så kunde jag i allafall röra mig men nu har allt satt sig på nya ställen, jag fattar ingenting.

Min foglossning/bäckenledsmärta har under hela graviditeten med Wilgot suttit i vänstra skinkan. Så även denna gång, tills nu. Nu känns det som om hela mitt bäcken, höft och jumskar sitter helt löst. Jag känner hur benen runt dessa områden skaver mot varandra när jag rör mig. Hostar jag så tror jag alltid att höften hoppat ur led för det gör så förbannat ont. Just nu är min vänstra jumske heeeelt låst och att lyfta det motsatta benet är bara att glömma, det går inte. Smärtan i skinkan är som bortblåst (eller så tar det andra över).

Ska det vara såhär? Vad är detta om inte foglossning? Har läst om både foglossning och ischias, tycker inget stämmer in på det jag har nu. Åh jag är så trött och bitter vet ni det? Jag vill bara kunna gå ut och gå, städa, vad som helst. Jag vill kunna sova utan att behöva leka propeller en hel natt.

Baaaara 7 veckor kvar..



Grattis mammas hjärta på din födelsedag ♥



DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR WILGOTS FÖDELSEDAG, HURRA HURRA HURRA! ♥

Imorse kl 6 väcktes vår lilla skatt med sång, ljus och presenter. Han fick också en havreboll dagen till ära. Wilgot flög upp ur sängen med världens leende. Han förstod inte riktigt varför mamma och pappa sjöng och skrattade som två knasbollar. Det blev lite fel när jag skulle sjunga, råkade nämligen sjunga att han skulle skjutas i första versen. Det lät lite smått roligt. Därav skrattet. Att få öppna paket på morgonen uppskattades väldigt mycket. Ungen lös av lycka när han öppnade paketet med den gående hunden. Men mest uppskattat var badankan för 10kr. Tokunge! Han slukade havrebollen och vällingen sin innan det var dax att fara till förskolan med pappa.

Tänk att det är 2 år sen denna underbaring föddes? Helt ofattbart. Kl 19.06 den 18de Oktober kom Wilgot till världen med en väldans fart. Därefter fick jag upp min älskade onge i famnen. Det var precis då våra liv förändrades föralltid. Till det mest underbara liv i hela världen. Ingen dag är den andra lik förutom att kärleken växer för var dag som går. Jag är så stolt, tacksam och förjävla lycklig över det jag har. Wilgot, världens bästa Wilgot ♥...K Ä R L E K !


Glöm inte att kika in inlägget under. Det är verkligen ett underbart bäddset. Det skadar inte att vara med att tävla om 1 lott, den lotten kan räcka för att bäddsetet ska bli ditt. Om du inte vill ha det själv så är det faktiskt snart julafton och varför inte tävla för någon annans lycka? Good Luck! :)

Tävling i samarbete med Lillakotten.se

Nu kör vi igång en ny tävling här i bloggen. Denna gång i samarbete med Lillakotten.

Lillakotten är en nystartad webbutik med barninredning av alla dess slag. Där hittar ni allt från barnrumsinredning till leksaker. Sortimentet är uppbyggt efter kvalité, något som är viktigt för personerna bakom butiken. In och kika vetja! Det finns hur mycket fint som helst. Själv älskar jag denna underbara barnspis!


Jag tävlar hos endenise.se om ett bäddset från Lillakotten.
Tävla HÄR du med!

Nu har ni chansen att vinna ett underbart bäddset till spjälsängen värde 349kr.
Bäddsetet finns i "Rosa lamm", "Grå lamm" samt "Turkos groda"

Tävlingsregler:

1 lott
Tala om vilken färg du vill ha på bäddsetet.
Gå in och kika i webbutiken och nämn en favoritprodukt. Lämna en kommentar med dina svar.
2 lotter
Länka vidare tävlingen i din blogg med tävlingsbilden och den tillhörande texten.
(se till att alla länkar fungerar efter du publicerat) Glöm inte att lämna länken till inlägget när du kommenterar.
3 lotter
Gilla Lillakotten på facebook. HÄR är deras facebooksida.
(Om du gör detta så behöver jag ditt namn, det går bra och lämna den efter din mail i mailfältet).
Glöm inte att tala om att du "gillat" på facebook om du gjort det.

Tävlingen avslutas 1a November kl 12.00. LYCKA TILL :D ♥

Avslutad! :)


Boooooring, ge mig tips!



Måste säga att det är väldigt väldigt VÄLDIGT tråkigt att vara sjukskriven. Varför i hela friden skulle jag drabbas av denna extrema foglossning?! Orättvist faktiskt. Jag sitter här i min soffa och ser allt som faktiskt skulle behöva göras. Jag sitter här och försöker acceptera att jag numera är en 23-åring i en 90-årings kropp. Det är inte lätt, inte någon stans. Det är inte långt kvar nu, jag vet det. Det är väl just det som får mig att orka. Ska bli spännande och se ifall benen orkar gå hela vägen hem från förskolan. Haha..I det stora hela så älskar jag faktiskt att vara gravid och vänta på liten ♥

Har ni några tips på vad man kan hitta på om man inte kan gå längre sträckor?
Funderar på att börja sy barnkläder. Någon som vet vart man kan köpa lite roligare bomullstyg som inte kostar allt för mycket?
Kanske ska sätta igång och göra lite bloggdesigner igen. Nåväl.. Ge mig tips!

Gravid v33 ♥



Bebis har stannat en vecka till, heja heja bebis!
Nu väger lillknorris runt 2 kg och mäter omkring 45 cm från topp till tå. Enligt informationen runt denna vecka ska viktökningen lilla runt 10-12kg och det gör den inte för mig. 3.1kg har jag lagt på mig sedan v7. Alltså går jag upp samtidigt som jag går ner, precis som med Wilgot. Trodde verkligen inte det. Hade räknat med 20 pannor då det oftast brukar vara olika beroende på kön. Vem vet... lillknorris kanske är en lillebror haha.

Nu är iallafall allt klart här hemma
om lillknorris tänkt titta ut förtidigt. Sängen bäddad, vagnen fixad, åkpåsen har anlänt, overall och babyskydd finns även det. Inte för att jag tror att bebis kommer komma 1 dag förtidigt så är det ändå skönt att ha allt stort klart. Veckorna flyger ju fram så snart är jag ju ändå klar med bakningen.

Har haft 2 dagar med halsbränna attacker men idag har den hållt sig borta. Hujeda mig vad jobbigt det är när det sätter igång. Idag har jag dammsugit och gosat med pappa S vilket resulterade i några onda sammandragningar. Har tagit det lugnt sen det började. Att man inte ens kan få städa...och..utan att man ska behöva lida :( Den jobbiga foglossningen hänger kvar och varje dag har vart en kamp sedan jag kom hem från sjukhuset. Nu är båda benen urfunktion och foglossningen har satt sig i svanken, jumskarna och båda skinkorna (istället för bara ena skinkan). Men jag kämpar på med att röra mig, även om det inte är de lättaste. Denna vecka har pappa S fått klä av mig kläderna liksom haha.

Jag mår super bra. Är pigg och fylld av lycka. Är lite smått bitter (jävligt bitter) över att ha så ont. Har ännu inte accepterat att läget är som det är. Jag har svårt att inse när jag gjort för mycket osv. Jag vill gärna göra så mycket mer. Men vi hoppas att det släpper snart :)

Nu är magen verkligen i vägen, hela tiden.
Jag kan inte sitta ner utan att tösabiten trycker på mina revben. Jag kan inte ligga ner på sidan utan att det stramar och drar. Jag kan inte böja mig ner, jag slår i allt och Wilgot kan inte längre sitta normalt i mitt knä. Men en sak går.. ATT STÄNGA JACKAN. Det trodde jag aldrig :D

8 veckor kvar till the big date. ♥


Någon skillnad på magen från förra veckan? Jag tycker (vill tycka..) att den är högre?

Såhär såg jag ut med Wilgot i v33 :)


Lite Wilgot ♥



Snart fyller min lilla bebis skrutt 2 år (på tisdag).
Det är inte rätt att kalla honom för min lilla bebis skrutt då han numera är en liten pojke. Det var länge sen jag skrev om W, vad han gillar, hur han är och hur han utvecklas. Så varför inte göra det?

Wilgot förstår allt i hans vardag men skippar det där med att prata. Han kan säga många många ord men har inte riktigt kommit på att man ska använda dom när man vill något. Vill han något så visar han vad han vill. Ställer man då frågan om det är ex vatten han vill ha så säger han "Ja, vatten" eller "mer vatten" osv. Vi förstår varandra, kanske är det därför han har skippat det där med att prata.

Han har sedan en längre tid visat uppskattning och det är så himla charmigt att se. Han blir alldeles till sig och skrattar av lycka samtidigt som han utbrister i ett WOOOOOOOOW :D Som idag när vi bäddade rent hans säng med nya fina lakan. Det var en nöjd kille som glatt la sig i sängen. Tänk att en sån liten sak kan göra en 2åring så glad.

Wilgot älskar att leka "vardag". Dockan får göra det mesta som han själv får göra. Har han gjort ajabaja så har dockan gjort det. När han leker med sina nallar och djur så delas det ofta ut pussar och kramar. Dom ska nattas, äta och leka. Han tycker om att måla och musik. Han har precis börjat intressera sig för tvn, speciellt när det är barnprogram med andra barn. Alltså otecknat. Astrid Lindgren är en favorit, förutom teckenspråksprogrammen. Han älskar alla djur. Så fort han ser ett djur någon stans så låter han som det. Get/får är favoriten just nu. Hundar och katter ligger inte långt efter.

Han har världens sämsta tålamod (vem kan han ha fått de ifråååååån) och är envis som en gris (det med...hmmm). Vi tränar på detta genom att lägga pussel och andra pillgrejer. Pusslet har han tränat på i några dagar och nu klarar han hela själv. Han testar allt hela tiden, framför allt mitt tålamod. Just nu tränar vi stenhårt på att säga förlåt, blåsa och sedan puss&kram då det oftast handlar om att kasta grejer och slåss. Jag vet att han har tråkigt när detta börjar så det är en liten påminnelse till mig själv.. LEK!

Wilgot gillar fortfarande inte att få vatten i ansiktet/över huvudet, men bada går bra. Han tycker dock det är lite läskigt ibland men inte alls lika kraftigt som förut. I badkaret "lagas det mat" och han badar gärna längre än längst.

Han är världens mysigaste lilla kille som älskar att pussas och kramas. Han älskar människor och är inte blyg att ge andra kramar och pussar. Han är som nöjdast med folk runt omkring sig. När han sitter i soffan så vill han alltid ha filten och kudden. Sen sitter han där och myser, helst ska även vi sitta där. Men inte för nära varandra (jag och pappa S alltså) för då blir det klagomål. Min mamma faktiskt..

Han har börjat spexa, mest hela tiden. Nya grejen är att skratta roligt. Även om han skrattar på riktigt så ska han förvränga sitt skratt med något som får mig att kikna. Han är för rolig. Han är en riktig liten pajas. En glädjespridare av sin egna sort. Att härmas är han bäst på. Skrattar vi åt något, skrattar han. Hostar vi, hostar han. Dansar vi, dansar han. Ni förstår. Allt.

I morse var det första gången Wilgot fick upp ur sin säng självmant. Kl 8 kom han in till oss med en fylld blöja. Sen var morgonen igång. Idag har jag vart och handlat några små presenter till W. Det blev en potta och nappflaska till dockan, en gående hund, en bil, lera, en badanka, strumpor och en reflex. Han kommer få så mycket av hans nära och kära så det känns lite överflödigt att vräka på med presenter. Men nååågra morgonpaket ska ongen få öppna på tisdag :)

Det var lite om lilla W. Det är så svårt att komma ihåg allt såhär på rak arm. Men jag ville iaf skriva ner lite så det finns sparat. Man glömmer ju saker så fort. Helt plötsligt så är det förträngt och då blir man så arg över att man inte minns. Så detta var mest för vår egna skull, till arkivet så att säga.


Dagens middag



Mums!! ♥
Tack älsk för en supergod middag.

Hur får vi plats i en 2a? Här har ni svaret.

Frågor kommer in hur vi får plats i vår lilla 2a, speciellt nu när vi väntar på att få bli fler. Så nu tar vi detta en gång för alla :)

Vi bor i en stor 2a. Vi har ett hyffsat stort vardagsrum, stort sovrum, hyffsat stort kök och stort badrum med badkar. Vi har även en walk in closet som är renoverad till ett rum. Så låt oss säga att vi har 2,5rum. I klädkammaren får det plats en 120 säng (om vi slog ut en hylla så skulle vi få plats med större). Vi får även in spjälsängen samt att det står en garderob där inne. Visst, det är inte mycket golvyta men heeej, det ska sovas där. (Nej, inga fler barn på ett tag). Dock är det mer golvyta än det som syns på bild. Wilgot har det stora rummet som han kommer få dela med lillasyster när hon blir större (om vi inte flyttat). Jag har aldrig känt att det är trångt, det är precis lagom.

Här är lite foton på vår lilla sovrumslösning :) Rummet är inte i ordninggjort än TROTS att vi bott här i snart 1.5år. Hyllor ska upp och likaså lite tavlor osv. Men såhär ser det ut just nu. Ser ni att jag har bäddat lillknorris säng? Hihi ♥







Fredag ♥

I helgen väntas familjemys. Älskar när vi alla är samlade, det händer ju inte allt för ofta. Synd att jag har så pass ont som jag har, kan gå några meter sen tar det stopp. Hade gärna tagit vara på helgens fina väder som väntar. Men vem vet, det kanske släpper :) Man kan alltid hoppas och det är väl tur det. Att vi får vara tillsammans är det enda viktiga. Ikväll väntas fredagsmys med middag & idol. Undrar vad storprinsen ska laga för gott en dag som denna. Måste säga att jag är imponerad över min karl. Han tar W till förskolan, jobbar, hämtar W, handlar, lagar mat och på det städar. Ibland får jag tjata men det gör inget. Han är otroligt hjälpsam nu när jag inte kan göra så mycket mer än att vila. Världens bästa Staffan ♥





Mina fina ♥



BM BESÖK v33



Jag trodde jag hade gått upp minst 4 kg, det kändes verkligen som det. Men nej nej, likt med Wilgot så går jag knappt upp. Lite roligt att mitt järnvärde ökat trots att jag inte tagit mina tabletter och vart sjuk. Men det är goodiegoood! Vi pratade om min foglossning och dessa jobbiga dagar beror på att jag blev beodrad att ligga stilla på sjukhuset. Så nu är det upp och gå som gäller. Synd att det inte går så bra, har det riktigt kämpigt idag. Vi pratade även om mina snygga åderbråck och jag har ju införskaffat mig en sån där snygg stödstrumpa, stay-up. Men det var tydligen helt fel så nu ska jag beställa ett par läckra strumpbyxor istället ;) Yummie mummy! Allt verkade bra med lillknorris. Hon ligger i ett snett säte och på något sätt känns det bra. Känns som om risken är större att hon tittar ut för tidigt om hon ligger och trycker med huvudet. Kankse bara är en känsla :) Fick lämna in ett urinprov idag också. Bara för att utesluta UVI helt. Provet jag tog på sjukhuset var ju inte morgonfjöl.

Målning av spjälsäng



Igår kvälltog jag mig ann spjälsängen då jag kände att orken fanns (efter några dagar som strandsatt så blir man lätt rastlös:P). Jag tippade att allt skulle ta någon timme sådär. Jag började måla..och jag målade..och målade.. Efter 3 timmar orkade kroppen inte mer och jag fick ge mig. Så nu står sängen halvklar och väntar på att bli färgdigmålad på insidan. So far so good. Vad tycker ni om min första målning ever haha?

Syns inte så bra på den övre bilden men den är liksom lite mer "sliten" i målningen. Lite mer som på fotona här nedan. Kommer bli superfint till vårt lilla sovställe som också är målat så.



När jag hade slutat målat så satt jag mig i soffan i 10 min och skulle sedan resa mig upp för att gå och lägga mig. Gick det? Hahha nej. Underkroppen hade verkligen låst sig och jag hade lyckats skaffa mig lite foglossning på andra benet. Så nu var det helt kört att gå om man säger så. Inte är det bra idag heller. Men med lite promenad så ska det säkert gå bra. Det brukar lossa lite när man rör på sig. Heja heja!

Svar på frågor ang Bugaboo Donkey.



Ni är ju för roliga. Trodde ni att vi skulle lägga bebis i den lilla shoppingkorgen? Hahaha ♥ Jag skrev ju att liggkorgen ligger och väntar på lillasyster. Men nu har jag tagit nya foton med liggkorgen på. Gullisar :) Shoppingkorgen är något man får med i köpet. Eftersom att vagnen inte går att dra ihop mer än det jag visat på bild så har dom denna shoppingkorg. Perfekt när man ska handla om man frågar mig :)

Vad gav ni för vagnen och vad ingick i köpet?
Vi betalade 14800 för vagnen. I det priset fick vi med 1 liggkorg, 1 sittdel (PLUS en till för att byta ut när bebis blitt större. Tyger till 2 sittdelar alltså), 2 st regnskydd, shoppingkorg, pump och toptyg. Samt 3 års garanti :)

Har ni fler frågor om vagnen så fråga på! :)

Bugaboo Donkey ♥



Nu är den hemma, åsnan alltså. Jag är totalt in lööööööve. Fick en glädjande överraskning då den gick in i både hiss och genom ytterdörren i duoläge. Det var något jag absolut inte hade räknat med. Mer nöjd än mig kan man inte vara :) Vagnen är så galet enkel, vem som helst klarar av att hantera den. Den är lätt och väldigt smidig. Wilgot älskar den. Liggkorgen ligger och väntar på lillasyster. Nu är verkligen allt köpt här hemma. Lite mer kläder behövs ju men det är inget som är superviktigt. Ska måla om sängen och efter det är allt klart. Mys ♥

Svar på kommentar!

Anna (hon lämnade ingen mailadress) undrade om det var förtidigt att ringa MVC om man inte passerat mensdatumet än men fått ett plus på stickan.

Det är aldrig förtidigt för att ringa MVC. Jag ringde denna gång i v5 (det digitala testet visade då 3+) och fick en tidig inskrivning pga smärtor i nedre regionen (v7). En vanlig inskrivning brukar ske runt v10-12. Det där gör man som man känner. Kan vara skönt att få prata med någon, så kände iallafall jag. När jag väntade Wilgot ringde jag också med en gång men då hade jag vart gravid lite längre vilket jag inte visste om. Jag minns att det var så himla skönt att få ur mig det till någon jag kunde lita på. Någon som inte berättade vidare så att säga.

Känner du att du vill ringa så ring :) GRATTIS till livet i magen ♥ och tack för fina ord!

För att hjälpa Anna lite.. När ringde ni till MVC (vilken vecka)?

Dagens tumme upp samt ner.

Dagens tumme upp.
Idag ska vi hämta hem åsnan! (nya vagnen) Ivrig till tusen! Tack finaste älskade mamma för att du ställer upp och kör ♥

Dagens tumme ner.
Kryckorna får följa med och agera mitt andra ben det lilla jag ska gå.

Återkommer sen. Kram alla!

Ett underbart mail!

Igår under min sämsta dag på länge så fick jag ett mail från Jollyroom som gjorde mig väldigt glad. För ett tag sedan så deltog jag i en tävling där man kunde vinna en åkpåse, vilken berodde på vilken plats man kom på. Jag vann första pris (helt sjukt!!!) och nu inväntar jag min underbara vinst som är...



Hur  U N D E R B A R  är inte denna? ♥ Åh, jag är så otroligt glad och tacksam :D

Kladdkakemuffins ♥




Beslöt mig för att tröstbaka lite såhär på kvällskvisten och det gjorde jag rätt i. Nu mår jag bättre och gott var det ♥

Just idag är jag svag...

Idag är ingen bra dag. Inte någonstans.

Mitt ena ben är ur funktion idag. Varje steg jag tar är en plåga. Det känns som om någon trycker in en kniv i mitt bäcken när jag försöker att lyfta benet. Att inte kunna gå när man har en 2åring hemma är inte det lättaste. Han blir frustread och förbannad över att jag måste sitta ner. Jag är världens tråkigaste mamma enligt honom. Han uttrycker sig genom att kasta diverse saker på mig, att slå mig och göra mig illa. Jag försöker förklara för honom att man absolut inte får göra så. Förstår han? Nej.. han gör det igen...och igen. Sätter honom i sitt lilla hörn (time-out hörnet) och berättar varför han sitter där. Han blir ledsen vilket är bevis på att han förstår. Efter en stund säger jag att det är okej att komma och säga förlåt. Jag får en kram och en puss. Efter 10 minuter har han glömt bort att han vart ledsen och vips så får jag tv-kontrollen i huvudet för att jag sitter i soffan. Varje gång påminns jag över hur tråkig jag är. Varje gång så ökar frustrationen inombords att jag faktiskt inte orkar så mycket som jag vill. Jag är verkligen sämst.

Jag är så trött på denna foglossning. Ni anar inte. Att inte orka underhålla min son är så otroligt jobbigt. Jag vill orka mig ut på en promenad. Eller åtminstone till parken. Jag vill leka tafatt och busa. Jag vill kunna lyfta upp honom, snurra runt och höra hans skratt. Jag vill kunna leka på hans villkor, inte mina. Jag vill inte vara någon surmamma som tvingas förklara för honom att man inte får slåss, att man inte får kasta saker på mamma, att man faktiskt inte får göra illa mamma. Jag vill bara orka ge min son den stimulans han behöver. Hans beteende beror enbart på att han har tråkigt. Vems fel är det? Jo mitt....Just idag är jag världens sämsta mamma.

I allt detta är jag beodrad till att vila, ligga ner.


Nej denna dag är inte en bra dag. Jag vill bara att det ska bli kväll. Förlåt, men det är så. Imorgon ska lillhjärtat få gå till förskolan och leka av sig och det är precis vad han behöver, så även jag. Förhoppningsvis så kanske jag får känna mig lite mer omtyckt. Lite mer världens bästa mamma. Kanske får jag vila upp bäckenet så jag åtminstone kan ställa mig upp utan att vrida mig i smärta.

Förlåt Wilgot. Förhoppningsvis dröjer det inte så länge till mamma orkar leka fullt ut igen ♥ Mamma älskar dig mest i hela världen.

Idag skulle jag börjat mitt nya jobb med utbildning & praktik. Men så blev det inte. Istället sitter jag här och försöka acceptera att min kropp inte orkar. Kände mig lagom misslyckad när jag var tvungen att berätta för nya chefen att jag tyvärr inte kommer kunna jobba förens efter mammaledigheten. Att jag kommer bli sjukskriven på heltid och att jag inte kommer kunna gå utbildningen. Jag vet att sjukskrivningen har sin orsak. Men det är så jäkla svårt att acceptera att man faktiskt inte kan. Nåväl...vad är en bal på slottet.



Ni får faktiskt stå ut med dessa klagomål idag. Det är inte tipptopp varje dag.

Vad har han för växa-säng?



Kom in några frågor om vilken säng Wilgot har. Vi har fått ärva denna och jag tror att det är ett antal år sedan den köptes. Har ingen aning om vart den kommer ifrån men det skulle kunna vara IKEA. Men som sagt, den har några år på nacken. Nåväl, nu vet ni :)

Svar på några frågor!
Vart kommer muminsetet ifrån?
Muminsetet kommer från Jysk och kostade 299kr för er som undrade :)
När går Wilgot och lägger sig på kvällen? Wilgot går och lägger sig strax efter 18.00 varje dag. Untantag någongång i månaden kanske.
Kan räkna på fingrarna när han gått och lagt sig efter 19. Så lillherrn i huset sover nästan alltid 15 timmar per natt.

Växasäng, check!



För några dagar sen så böt vi som sagt Wilgots spjälsäng mot en stor säng. Hur har det gått då?


Han har sovit igenom alla nätter hittils. Vi har fått dra upp honom ur sängen varje morgon likt en tonåring. Han har blivit riktigt sur vissa gånger. Han älskar sin nya säng, inget snack om saken. Varje vila har gått superbra och jag är verkligen förvånad. Trodde det skulle ta veckor att vänja honom med en stor säng. Trodde att han skulle gå upp och leka varje natt då han vaknar till ganska ofta. Självklart trodde jag även att det skulle bli tidiga mornar och inte sovmorgon till 10-11. Inte trodde jag att jag skulle få klaga över att han vägrar gå upp. Haha.

Jag är super stolt över min lilla W ♥

Foton på min älskade skatt ♥





Gravid v32 ♥



8 veckor till 40 ♥

Denna vecka har jag fått sniffa på förlossningen. Känna svaga värkar, se hur magen dragit ihop sig och samtidigt sett på skärmen hur värken ökar för att sedan minska. Som tur är lyssnade lillknorris på förlossningspersonalen och stannade kvar i magen. Får lite smått panik över att bara tänka på hur denna dag hade sett ut ifall hon valt att komma ut. Nej nej, några veckor till får du allt stanna mammas fina.

Foglossningen ökar för var dag som går. Jag har tappat hoppet om att den en dag kommer försvinna. Har väntat sedan v15 och nu kommer jag inte vänta längre, den kom för att stanna om man säger så. I övrigt mår jag bra. Dagarna flyger iväg och vi är redan inne på Oktober. Om en månad är det bara en månad kvar. Jag börjar bli nervös för vad som komma skall. Hinner vi in, hur tar Wilgot det, hur klarar jag av det, hur kommer vår vardag att se ut? Livet som tvåbarnsmamma närmar sig med STORMSTEG!

Vet inte hur det är med vikten då barmorskebesöken är mer sällan denna gång. Tror att jag har ökat mer än vad jag gjorde sammanlagt med Wilgot. Men som sagt, det är bara en känsla och inte fakta. Känns som om min mage är väldans liten denna gång. Hoppas att det bara känns så, att lillknorris växer på bra så att säga.

Tänk att vi snart ska få sniffa på bäbis. 2 månader kvar, det är ingenting ju? ♥

Update...Är det bara jag eller har magen sjunkit?
(länk till förra veckan)

Ett litet tips!

Barndekor har dragit igång en underbar tävling där du kan vinna ditt barns leende på tavla eller fototapet.
Allt du behöver göra är att skicka in en bild på ditt glada barn samt gilla barndekor på Facebook. Tävlingsreglerna hittar du här! Jag tycker verkligen att ni ska vara med och tävla. Vinnaren utses utav en jury och jag är en utav dom! :) Kom igen, sprid lite glädje! :)


Tiden på SÖS



Allt började på torsdagen. Fick sammandragningar någongång på eftermiddagen och till kvällen började det göra lite ont och dom blev kraftigare. Beslöt mig för att ta 2 alvedon och ligga blixtstilla i 1 timme för att se om de gav sig. Om inte så skulle jag ringa in. Klockade sammandragningarna i 1 timme och dom kom prick var 6de minut hela timmen förutom dom sista 2 dom kom var 5de min. Ringde in och fick beskedet att med bums ta mig in för en kontroll. Ringde en taxi och for in.

Väl inne på sös så blev jag kopplad till en ctg (var mega mys att höra på min lilla hickbebis). Ctgn visade regelbunda sammandragningar var 4de minut. Fick en spruta bricanyl i låret för att hejda värkarna men denna spruta hjälpte inte ens liite så det fick bli dropp. Detta dropp skulle saaaaakta glida in i min kropp i ett dygn. Jag fick inte göra något annat än att ligga ner, förutom när jag skulle gå och kissa. Fick göra ett vaginalt UL för att se hur tappen såg ut, den var en aning kort. Den vaginala undersökningen jag fick göra först var inte skön..aj satan vad ont det gjorde. Kändes ingenting när jag gjorde en med Wilgot. Konstigt det där! Dom lyssnade även på bebis ett antal gånger, mätte mitt blodtryck och en massa annat.

Efter ett antal timmar inne på förlossningen fick jag äntligen ett rum uppe på avdelning 63. Det var så skönt att se något annat än de gula väggarna. Det var så skönt att få ligga i något annat än en förlossningsäng. Det skönaste var att jag såg att man kunde hyra tv. Men min lycka försvann fort..

Tiden gick så otroligt långsamt. Det ända som hände var barnmorskebyte. Det första dygnet kändes som ett halvår och jag vet inte hur många gånger jag kollade på klockan. Det var nämligen så att en viss Denise trodde att hon skulle få åka hem när droppet var klart kl 03.30 i natt. Men nej nej.. jag väntade och väntade. Grät av förtvivlan, allt jag ville var bara att komma hem till min familj. Jag kände ingen oro då alla sammandragningar var borta. Hade inte haft en enda sen droppet kopplades in. Min rygg värkte och hjärtat skrek efter kärlek. Så fort jag råkade bläddra förbi barnkanalen så kom tårarna..min familj ♥

Morgonen efter droppet kopplats bort så fick jag besök av en barnmorska (en av säkert 10st) som sa att läkaren var på väg och det var inte förens då dom kunde avgöra om jag kunde få åka hem. Detta var vid halv 9. Klockan blev 11..12...13...14...15...15,30.. och då kom det en ny barnmorska. Tackar gud för henne. Berättade att jag väntat sen imorse, berättade om min förtvivlan och vad jag ville ochÄNTLIGEN någon som det var lite fart i. Hon fixade så att läkaren kom så fort hon kommit upp från sitt kejsarsnitt. Läkaren gjorde återigen ett vaginalt UL för att se om tappen förändras men den var så fin så fin. Så jag fick åka hem. SÅ LYCKLIG. "Men du måste vänta på intygen innan du kan åka hem Denise"..."Ja jag vet" svarade jag.. tänkte att det kan ju inte ta så lång tid att skriva ett intyg...eller? Efter 2 timmar (som kändes som 1 vecka) så gav jag upp. Gick upp och frågade vad som pågick och då var tydligen allt klart och låg fint i en hög på deras kontor.. Nu fick jag åka hem..

I dörren möts jag av världens lyckligaste son. Fick en bamse kram och äntligen...äntligen var jag hemma ♥


Jag ska aldrig klaga över att jag har tråkigt igen, aldrig. Jag har aldrig haft så tråkigt som dessa dagar. Har knappt kunnat sova pga alla skrik. Jag har bara legat och väntat på att få besked. Jag vet att allt detta var ett måste, jag vet det. Men jag får väl ändå tycka att det är tråkigt? Uscha.. sjukhus ger mig ångest. Jag hoppas att lillknorris inte bråkar mer nu utan stannar tills det är okej att komma ut.

Jag kommer nu bli sjukskriven på heltid fram till förlossningen. De närmsta dagarna så är det vila som gäller, får inte göra någonting. Om jag sitter upp och känner att sammandragningarna börjar så måste jag lägga mig ner.. Men jag struntar i om jag måste göra allt detta.. för nu är jag hemma och att ligga stilla i min soffa här är så jäkla mycket bättre än avdelning 63.

Nu håller vi tummarna att värkarna håller sig borta, okej? Jag är inte alls redo för en bebis än och bebis är verkligen inte redo att se ljuset. Lillknorris stanna där du är, för all del. Iallafall i några veckor till ♥

Tack för alla fina kommentarer, ni är guld värda ♥

Idag får jag och magen åka hem till familj...

2011-10-08_16_25 (MMS)

Idag får jag och magen åka hem till familjen <3 värkarna har lagt sig och verkar inte komma tillbaka. Ska bli så skönt att få krama om mina prinsar! Jag ska aldrig mer klaga över att jag har tråkigt för dessa dagar slår allt. Hua mig!


Är inlagd. Får dropp mot värkarna och äntl...

2011-10-07_09_12 (MMS)

Är inlagd. Får dropp mot värkarna och äntligen har dom slutat. Envisa jäklar det där. Får inte åka hem idag. Ska snart byta till en annan avdelning. Ligger ju på förlossningen fortfarande. Ha en bra såg allesammans. Själv ska jag ha skit tråkigt.


Mot förlossningen, miss i natten....

Har haft sammandragningar hela dagen och dom senaste 6 timmarna har dom börjat göra lite ont. Har vilat hela dagen och legat i soffan sen kl 19.. Nu på kvällen har dom kommit var 6de minut och trots 2 alvedon så skär det i hela nederdelen.. Ringde in och jag var tvungen att komma in med en gång. Wish me good luck. Måste åka utan storälsk då det är mitt i natten.

Lillknorris, sluta bråka nu OKEJ?!

Lite nytt till hemmet ♥



Hittade dessa skönheter idag. "FAMILY" bokstäver i trä samt en söt tavla, likaså den i trä.

Vet inte riktigt vart jag ska placera dom ännu. Dom får pryda vägghyllorna i vardagsrummet sålänge :)

Sista chansen att anmäla sig till veckansfoto. Det kan ni göra HÄR! :)

T H E M A M A



Idag ska jag och lite mer trötta jag åka ut en sväng med min mama. Vi ska inhandla en madrass till Wilgots nya säng. Ska försöka hitta lite vit färg och en nya lampa till köket också. Nu ska kaffebryggaren få sig en omgång innan det är dags att bege sig.

Glöm inte att kika in inlägget här nedan :)


Fråga inte om mitt kråkbo till hår. Jag har sovit med toffs.......suck.

Är ni sugna?


Här är vi, familjen koas. Det är bara lillknorris som fattas. ♥

Känns som om det var år och dar sedan jag körde igång veckansblogg/mammablogg eller veckansfoto, är ni sugna? Vet att det är ganska "ute" med dessa tävlingar men jag gillar att vara lite ute. Själv är jag sugen på att dra igång en veckansfoto. Det är nu ni ska säga - JAAAA KÖR IGÅNG EN OMGÅNG! Men det förstod ni välle? ;) Nejdå, men säg gärna vad ni tycker!

Denna dag rullar på snabbt som attan, likt alla andra dagar. Lillkorven sover och det har han gjort i snart 2 timmar. Pappa S nördar sig framför datorn, likt alla andra dagar och jag sitter här och klagar över att det inte händer något. Kanske skulle jag fatta tag i dammsugarn och ge sammandragningarna en omgång, likaså ryggen. Jag vet att det inte blir gjort om jag inte gör det själv. Hur får man sin man att städa frivilligt? Finns det medicin för sådant? "Hej, jag skulle vilja ha lite meduuuucin mot karlar som inte ser att det behövs städas, tvättas och skuras". Tur att han är så förbannat bra och älskad iallafall.

Munblåsor

Minns ni när jag berättade om när jag hämtade Wilgot på förskolan i fredags? Dom nämde att det gick munblåsor på förskolan och att jag skulle kolla munnen på honom. Idag kom det. Hela insidan av hans överläpp är en stor vit blåsa. Han är svullen och vill åter igen inte äta något. Stackars pluppisen. När är det nog liksom? Har han inte lidit tillräckligt nu? Man vet ju själv hur ont det gör att ha en pytteblåsa i munnen. Tänk hur det skulle kännas att ha en blåsa som täcker hela jäkla läppen.. Fy tusan vad jag lider med honom. Idag vill han inte äta någonting. Ett par ostskivor vart allt som fick komma ner. Han vill bara dricka ur medicinsprutan och ibland sugrör. Om han ens vill dricka. Han feber fortsätter, ibland flyger den upp till 40 grader men under dagen har han vart någorlunda pigg. Tur i oturen att jag och pappa S är lediga resten utav veckan då vårt jobb nu har bomat igen.

Någon som vet något om munblåsor i samband med hög feber i flera dagar? Trodde det var höstblåsor först men efter lite googlande så är jag helt säker på att det inte är det. Det ser helt olika ut. Höstblåsorna sitter mest på utsidan, händerna och fötterna. Nåväl. Vet ni något så kan ni väl hojta :)

Loppisfynden!




Har ju glömt att visa det jag fyndade på loppisen till lillknorris för ett tag sedan. Är fortfarande lika nöjd (: Som ni ser är allt i nyskick, det ser verkligen helt nytt ut. Jag är då fortfarande lika nöjd! Äntligen har mitt "big no" för loppisar försvunnit. Minns när man var liten, då var det verkligen fyskam med begagnat.

Är ni en loppisfyndare eller loppisdissare?

VAB :(


Mammas gobit igår. Går knappt att fota denna vildning längre. Har man tur får man ett foto iallafall.

Lillkillen vaknade med 38,5 i temp och nu är den uppe på 40 igen. Stackars mammas fina :( ♥ Det fick alltså bli en VAB dag trots att det såg ljust ut igår. Hoppas för all del att febern inte är långvarig. Det är så jobbigt när den flyger upp sådär. Mamma tycker så synd om dig älskling ♥ Krya på dig hjärtat.

Dagens spexare haha ♥



Nya grejen - Blunda och se allmänt flummig ut.
Och såhär sitter han. Man hinner ju gråta floder av lyckotårar innan tokungen är klar haha.

Wilgot har vart feberfri hela dagen idag, fram till kvällen. Då låg han på 37,8. Jag hoppas att det bara var något tillfälligt för min skrutt ska inte behöva vara sjuk mer nu. Han har klättrat på väggarna här hemma idag. En VABdag är inget önskemål precis. Han måste få leka av sig ordentligt och det gör han allra bäst på med sina kompisar på förskolan.

Dagens middag



Dock tyckte inte mitt gravida jag om detta. Fytusan vad irriterande det är när man förväntat sig att det ska smälta i munnen. Tzatziki är en utav mina absoluta favoriter men inte nu, vitlök smakar verkligen skit hahah. Men jag åt iallafall. Broccolin var himmelsk som vanligt :)

Feberfri <3 (PEPPAR PEPPAR)

2011-10-02_14_52 (MMS)

Feberfri <3 (PEPPAR PEPPAR)


Gravid v31 ♥



9 veckor kvar till 40, heja heja ♥

Jag mår precis som förra veckan. Halsbrännan håller sig fortfarande borta om jag äter regelbundet och jag säger det igen, GUUUUU VAD SKÖNT DET ÄR! Foglossningen ökar men med vila håller jag den under kontroll. Lyfter jag tungt så brakar helvetet lös så det är något jag undviker, visst måste man lyfta ibland.

Har börjat fått sammandragningar vid minsta lilla ansträngning, även när jag rör mig från ena sidan till den andra. Ibland även när jag inte gör någonting. Dom börjar kännas mer och mer, ibland kan det göra ritkigt ont. Att böja sig ner går knappt längre. Nu börjar verkligen kulan bli stor :) Det drar i jumskarna mest hela tiden och lillknorris vet vart hon ska sparka för att mammsen ska tappa andan. Hon har börjat ligga och gno sig runt jumskarna och nerverna däromkring. Hon har den senaste veckan börjat sparka något enormt, hela dagarna. Hon ligger ju i säte och hennes favoritsyssla är att sträcka på sig. Magen glider åt båda hållen och blir alldeles platt under hennes gympapass. Tokunge!

Nu börjar vi närma oss och jag längtar som en tok ♥ Det är dax att börja fixa lite smått här hemma känner jag. Wilgot ska byta säng och spjälsängen ska in till oss. Den ska bäddas och alla kläder ska tvättas. Vår vagn ska säljas men innan dess tvättas. Den nya vagnen ska få komma hem och lite bebisprodukter ska hamna på shoppingslistan. Vem vet när denna dam till titta ut. Hellre att allt är klart än att vi står där och absolut ingenting är gjort.

Efter snart 11 timmar i soffan är jag gans...

1317479277074 (MMS)

Efter snart 11 timmar i soffan är jag ganska mör i ryggen och magen. Wilgots feber håller i sig än, stadiga 39-40+. Ligga på mammas mage är det enda som går hem. Återkommer i kväll när skrutt gått och lagt sig. Kram på er!


RSS 2.0